2021. január 25., hétfő

Gyorskeresés

Rocker? Ész mit ecik? - éljen a mocskos rock kultúra!

Írta: | Kulcsszavak: rock . rocker . rockkultúra . tankcsapda

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Lement az utolsó Rockmaraton, azt mondják többet nem lesz ilyen itt mifelénk, így kicsit elgondolkodtam.

No de hogy is kezdődött ez az egész? Így a 30 felé már visszagondolva, az egész az általános iskolában kezdődött sok éve már. 5. vagy 6.-os korunkban a fene tudja honnan, de beszerveztek zenélni egy rendes punk zenekart a suli aulájába.
Három keményebb gyerek tolta a pogót a zenére, a többség nézte, sokan meg elmentek. Nem tudtam még akkor semmit ezekről a dolgokról, de abban biztos voltam, hogy ez a zene tetszik.
Nem sokkal később a szép emlékű ének órákon kaptunk egy tanárt, aki egy rövid ideig a HétköznaPICSAlódások zenekarban is benne volt (az a bizonyos Csongor), bár engem valamiért utált a faszi, de volt egy olyan műsor, hogy mindenkinek hoznia kellett valami zenét, meg beszélni róla. Addig igazából nem is hallgattam zenét, de ekkor behozta egyik kolléga a friss "Ha zajt akarok" lemezt a Tankcsapdával, rajta az "Ez az a ház" c. számmal. Na akkor kezdődött el minden.

Még voltak ilyen olyan kitérők, mint Ganxtáék a kártellel, Sub bass monster, de már kezdett növekedni a a rock zenei állomány, abban az időben még vinyóval járkáltunk egymáshoz, másolni a zenét. Jöttek az új zenék, Picsa, Pitbull akkoriban már bőven alkotott, abban az időben még jó volt a Prosectúra meg pár hasonló zenekar, mentünk Csapda koncertekre is, zsír volt.

Később egyre inkább éreztem, hogy a rock és a punk rock a nekem való zene. Szépen lassan jöttek a külföldi punk zenekarok is, mint az Exploited, a Sex Pistols vagy a Ramones. Aztán rátaláltam olyan istenekre is, mint az AC/DC, avagy az időtlen fasza zene forrására.

Ritkán szoktam belemenni vitákba, jobb ezt ráhagyni a másik zenét hallgatókra, (különösen tuctucot hallgatókkal vannak agyi és hozzáállási gondok) de egyet ki lehet jelenteni, a rock számok nem avulnak el. A kb. 37 éves TNT c. szám az AC/DC-től pont annyira fasza, mint mikor először szólalt meg.

Mi van manapság? Bejött a Youtube, Vevo és társai ontják az arcunkba zenéket 360p-ben vagy többen, újabbnál újabb előadókat ismerünk meg...

Mi változott közben idehaza? Semmi. Itt továbbra is a két nagy kereskedelmi rádió ontja a nyálas szemetet, mint korábban. Slágerből Neo lett, Danubiusból ClassFM, felosztódtak a pártok között, és továbbra is ugyanaz a szemét szól éjjel nappal. Lehet az ország más részén van normális helyi adó, ami normális zenét ad heteroszexuális embereknek, itt délnyugaton csak ezeknél rosszabb adók vannak.

"szemforgató hamis papok"

Szegény Neo még mindig tolja a már cikinek számító Patakit (sajnos többek közt :DDD ), akinek régebben még voltak jó zenéi, most már csak azt lehet rá mondani, hogy "mi voltunk a rock, mi voltunk az élet" és ő is olyan zenész lett, aki beállt egy bizonyos gyönyörűséges pártocska mögé... Repült is a paradicsom, éljenek a rockerek!
Neo mentségére szól, hogy legalább néha felcsendül Koppány dala.

Másik ilyen szép gyerek az az Ákos, igazából szót sem érdemel, az egész netes kultúránál kiverte a biztit pár nyilatkozattal, nyilván ő az a fajta zenész, akinek szépen csurog az Artisjus maffiától a lóvé. Mit lehet erre mondani? Nálam mindig 2 forint, ez a dal...

Mostanra már nyilvánvalóan érződik, hogy nem igazán fogadja be a rock kultúra a barmokat, seggnyalókat, meg egyéb idiótákat. Pont ettől fasza az egész.

"Apáink útján"

Apám se a diszkóban töltötte a fiatalságát, és bár túl sok zenét nem hallgatott gyerekkoromban, de biztos volt valami szerepe az ízlésem alakulásában. Már linkeltem 1-2 régebbi igen fasza zenét.
Aztán pár éve rátaláltam a neten a Kopaszkutya c. filmre, amiért azóta is köszönet a torrentnek ezért.

"A rock and roll hamis, többnyire kretének éneklik írják és játsszák" - Frank Sinatra

Ez az alkotás ma is odaver, nem hiába adták kb. minden nap a film múzeum adón. :DDD

"Ha játszanának, ki nyerne? Lemmy, vagy Isten? diiiiiiiing beugratós kérdés, Lemmy az Isten!"

Mik vannak még? Olyan istenek, mint a nemrég hosszú évek küzdelme után rákban meghalt Ronie James Dio, az ősöreg Osborne vagy éppen az emlegetett Lemmy (Lemmy Kilmister).

Persze van még egy csomó. Miért szeretjük őket? Miért hallgatjuk őket? Mert megteszik azt, amit mi nem merünk.
A Sex Pistols kiment Londonban egy hajóval és elénekelték a parlament előtt az "Istenem mentsd meg a királynőt, és fasiszta rezsimjét" c. számot, vagy hogy Ozzy lepisált egy emlékművet Texasban, amiért kitiltották, de aztán visszament és az emberek imádták. Ezek után a Picsa is kimehetne egy hajóval a parlament elé zenélni, gyanítom a TEK-et is rájuk küldenék...

Így a végén mire is akarok kilyukadni? Semmire, a Rock örök és elpusztíthatatlan. Elfogyott ezen cikk írása közben két szalon világos, a kettőben együtt talán van annyi alkohol, mint egy Heinekenben. Viszont legalább a szalon íze már nem olyan rossz, mint pár éve volt...

*jah és ha már Rockmaraton: [link]

*update:
Pataki Attila lovagkeresztet kapott. OMGROTFLOL :DDD [link]

Hozzászólások

(#1) moonlight115


moonlight115
tag

A rock örök és elpusztíthatatlan! [link]

:C

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#2) xlife11


xlife11
senior tag

Én például Carnifex vagy Texay in July miatt mentem volna, de két zenekarért sokalltam ennyi pénzt kiadni, mindenesetre sajnálatos hogy ez volt az utolsó.

(#3) CPT.Pirk válasza moonlight115 (#1) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Hű ez tetszik!

xlife11: ezért vettem heti jegyet, idén olcsóbb volt, mint korábban.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#4) moonlight115


moonlight115
tag

És ez se rossz.....

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#5) GabN73


GabN73
addikt

Hehe...
Nekem már pulya koromban elkezdődött. A kocsiban csak rock kazetta volt. (Köszi Fater!)
P.Mobil, Black Sabbath, AC/DC, KISS, Pink Floyd, Deep Purple. Még mindig megvannak valahol.
Mit mondjak? Nem csak rockot hallgatok, nem istenítem, de szeretem.

Más stílust fikázni pedig felesleges. Nekik az jön be, neked ez. Ennyi.

(#6) wetomi


wetomi
aktív tag

Apám régi bakelitjei révén hamar megfertőződtem. Kisgyerekként Beatles-től a Hard day's night-ot simára koptattam, de Omega és LGT is volt.
Az igazi lökést áltsuli vége felé az énekórából átalakított művészet órán kaptam meg, amikor megnéztük a Pink Floydtól a The wall-t és belenéztünk a berlini fal koncertbe és a werkfilmjébe is. Sokat nem értettünk még akkor belőle, de engem elindított egy nagyon jó úton.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.