2021. április 18., vasárnap

Gyorskeresés

fin-toward.com off-shore broker átverés, pénzlenyúlás, scam

Írta: | Kulcsszavak: fin-toward.com . bróker . pénz . csalás . scam

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Láttam már pár netes átverést, de mégis sikerült bedőlnöm ennek a csalásnak, személyes tapasztalat következik.

Nyáron megjelent tucatnyi cikk róluk, ha rákeresel a googleben a fin-toward -ra [link], akkor nagyon szép hosszú cikkeket fogsz látni róla, hogy milyen jó cég, hogyan működnek, milyen szolgáltatásaik vannak. Még jónak is hangzott amit leírtak...

Ugye arról lenne szó, hogy beregisztrálsz, igazolod magad valamilyen közüzemi számla fényképével ahol látszik neved-címed, átutalod a kezdő 250 Eurót, majd ők azzal elkezdenek gazdálkodni és a profitot kiveheted. Valamint vannak komolyabb 1500...5000 Euró értékű "szerződések" is náluk.
A regisztrációt követően hamarosan jön egy telefonhívás Angliából. Jó hosszan elbeszélgetnek veled, hogy ki vagy, milyenek az anyagi lehetőségeid, mit szeretnél elérni, stb kedves emberek. Már rögtön az elején felkínálják a nagy értékű szerződéseket - mikor még semmilyen profitod nem volt...

Az én esetemben a kezdeti 250 Euró-nál nem mentem tovább, ennek az lett a folytatása, hogy 1-2 hetente új ember jelentkezett, hogy mostantól ő kezeli a befektetéseimet. Ezek tényleg más emberek voltak, mert mindegyik hívott is telefonon és beszélgettünk hosszan, ugyanazokról a dolgokról. Egyik másik a kollégáit is szidta mint a bokrot, hogy semmi érdemleges hasznot nem tudtak produkálni a pénzemből. - és tényleg nem, az első két hónapban realizáltak 6 euró nyereséget, miután minden elveszett. Aztán az utolsó ember valamit csinált, mert szépen ment felfelé a virtuális lóvé, ami aztán 1 nap alatt átment -500 Euróba.

Ekkoriban már pár levélen túl voltam, hogy köszi srácok, de szüntessük meg a fiókomat (amire a webes felület semmilyen utalást se tartalmaz), ne raboljuk egymás idejét, felőlem a bent lévő virtuális lóvéval is azt csinálnak amit akarnak (ekkor már véletlen se akartam banki adatokat megadni, amik kellettek volna a pénzfelvételhez).
Először még válaszoltak sablon válasszal, hogy továbbították ide vagy oda a kérésemet, persze semmi nem történt.
Aztán már egyik email címről se jött válasz, a fiókom azóta is létezik. Jobbat nem tudtam csinálni, minden feltöltött dolgot töröltem...

Sajnos gyanút kellett volna fognom már az által, ha megnézem a weboldal történetét, mivel csak 2020 májusában jött létre, de ezt a nyáron nem néztem meg.

Pénzt felvenni náluk nem lehet, ezt bizonyítják a review oldalak alatti commentek is:
https://www.scamwatcher.org/fin-toward-review/ de a saját tapasztalatunk is, ugyanis volt egy 2. fiókunk is náluk, ahonnan mi sem tudtunk felvenni semmit.

Szóval, ne legyél olyan hülye mint én, véletlenül se regisztrálj be a fin-toward.com oldalra, vagy más hasonló szemétre.

Do NEVER register to fin-toward.com -they will stole your money!!! - and possibly some of your personal data too.

Hozzászólások

(#1) UnA


UnA
Korrektor

Nekem még a hivatkozott scamwatcher.org oldalt is veszélyesnek mutatja a browser :D

(#2) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

A közgazdasági Nobel-díjas (2017) Richard Taler több kísérlettel is bizonyította, hogy akiket már egyszer átvertek, azok nagyobb eséllyel fognak újból átverést elszenvedni.
Pedig úgy gondolnánk, hogy ők már biztosan nem!

Szóval legyél extra-extra (extra!) bizalommentes az ilyen kamu szolgáltatók iránt.

És csak annyit jegyezz meg, hogy mindenki a pénzedre pályázik. Soha, senki sem fog neked értelmezhető hozamot termelni. Azt csak te tudsz magadnak. Amikortól ezt elfogadtad, már nem fog átverni a carbon kredit, meg a botanoo, meg a tadawult fx és társai :D

(#3) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Amatőrök.

Első körben hagyni kellett volna, hogy nyerőnek érezd magad, sok profitot termelsz és még több pénzt tegyél bele az "évszázad befektetésébe".

Nem tudom hogyan vagytok vele, de ha nálam lenne a tuti receptje a 20-30-40% profitnak biztosan nem osztanám meg kis befektetőkkel. :U

[ Szerkesztve ]

(#4) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Pénzügyi karrierem véget is ért itt, megmaradok annál amihez értek. :)

Viszont online DDOS és email bomba érdekelne, úgy is karácsony van, hagynék némi ajándékot... Az anontoolst ismerem ddos téren. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#5) doeeg válasza juliabrilke (#3) üzenetére


doeeg
senior tag

"Nem tudom hogyan vagytok vele, de ha nálam lenne a tuti receptje a 20-30-40% profitnak biztosan nem osztanám meg kis befektetőkkel. :U"

Annyian annyiszor leírták már ezt, és minimál józan ésszel belegondolva (tőlem beszed 1-2% jutalékot, ez miért éri meg neki ahelyett hogy a garantált(haha) 10-20%-os tutiba rakná ő is a pénzét), mégis mindig van madár aki bedől. No offense a posztolónak vagy bárkinek, sajnos a pénzügyi ismeretek egyáltalán nem alapműveltség, így elhiszem hogy (másban) jobban tájékozott értelmes emberek is felülnek az ilyeneknek.

Pedig tényleg alapvetés: nincs rövid idő alatt és kockázatmentes és magas hozamú befektetés. Talán még az se igaz hogy válassz ezekből kettőt, inkább csak egyet.

De amíg az emberek annyi kapcsolatuk van a a pénzügyekkel, hogy minden hónapban kp-ban felveszik a fizetésüket, és egyébként is szemétbankok, addig inkább odaadják Marcsikának meg Queastoréknak, mert őket ismerik / jól hangzik a nevük, és azt ígérik hogy majd sok pénzem lesz (rosszabb esetben megy rögtön a lottózóba, hiszen 200 forintból 1 milliárdot csinálni, na az a hozam!), a szép álom meg mindig jobb sokaknak mint a keserű valóság.

[ Szerkesztve ]

(#6) CPT.Pirk válasza UnA (#1) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Melyik böngésző? Valahová már jelentettem őket mint csalókat. Jó lenne a google számára is jelenteni őket, de azoknál csak a saját dolgaik kapcsán találtam lehetőséget jelentésre.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#7) UnA válasza CPT.Pirk (#6) üzenetére


UnA
Korrektor

Firefox.

(#8) CPT.Pirk válasza UnA (#7) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

De hol? Mert én is azt használom de nem láttam ilyet.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.