2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Életem biszexuálisként avagy a fekete bárányok között is fekete bárány

Írta: | Kulcsszavak: fekete bárány . coming out . biszexuális . biszexualitás . LMBT

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnapi nap folyamán olvastam egy cikket logout-on, ami kifejezetten a Coming Out napjával foglalkozott, annak történetével és nem mellesleg annak fontosságával is számunkra, az LMBT szexuális "kisebbség" tagjainak. Viszont ezen felbuzdulva szerettem volna a dolgokat egy picivel más szemszögből, még konkrétabban a biszexuálisok szemszögéből is.

Az a helyzet hogy biszexnek lenni még az adott említett csoportban sem egyszerű, nem ok nélkül használtam a címben a fekete bárány szót: sok meleg/transszexuális/stb szemében a biszexualitás nem más mint egy átmeneti fázis, majdhogynem olyan homoszexuálisok, akik nem akarják bevallani maguknak,hogy azok. Sokakban azt a tévhit él, miszerint a biszexuálisok képtelenek hűségesek lenni vagy monogám kapcsolatban lenni és sajnos az ilyen és ehhez hasonló tévhitek általánosságban élnek az emberekben.

Az igazság viszont nem feltétlenül ilyen fekete-fehér: Noha persze köztes állapotban is lehet specifikusan egyik vagy másik nem felé vonzódni inkább, ettől független megmarad a vonzalom mind a női mind a férfi nem iránt.
A másság felvállalása melegként sem egyszerű, de biszexeknek hatványozottan nehéz a már fent említett okok miatt, és ezen nem igazán segít az sem, hogy az LMBT-n belül is a kisebbségi csoportot képviseljük a többiekhez képest, akik csak és kizárólag a saját neműkhöz vonzódnak. Sokunk hallgatásba burkolózik, sajnos egyes statisztikák szerint az öngyilkosság is nagyon nagy arányú, ami véleményem szerint nagy mértékben visszavezethető a megbélyegzésre, a szégyenérzetre is, hiszen sokunkban az sulykolták, hogy másnak lenni rossz, undorító ( 7 évig tartott mire eljutottam odáig, hogy legalább nővéremnek beszámoljak a szexuális másságomról.)

Tisztában vagyok vele hogy sokan teljes mértékben ellenszenvvel viseltetnek a másság minden formája iránt és nem szándékom meggyőzni arról bárkit is az ellenkezőjéről. De egyvalami szeretnék ha még a legkritikusabb véleményt képviselők is megértenének: nem vágyunk kivételezett bánásmódra, semmint hogy elfogadásra, sorstársainkhoz hasonlóan. Mert sokunknak a biszexualitás nem egy tudatos döntés, semmint
az, hogy nemtől függetlenül képesek vagyunk és akarunk szeretni és szeretve lenni.

Hozzászólások

(#1) depmod


depmod
senior tag

Engem nem az a kérdés foglalkoztat, hogy a másságot magában ki hogyan rendezi el, érti meg önmagát. Heteroként az viszont foglalkoztat, hogy miért kell beletolni az arcomba azt a fajta magatartást, ami sajnos a remélhetőleg kisebbséget jellemzi. Van ismerősöm, diszkréten csinálja, nem szégyelli, de nem veri nagy dobra, nem rejtui véka alá, csak elmondta és kész. Tudtuk, tudjuk, ennyi, nem jár felvonulni, átlagos az én szememben és ekként kezelem, ez rendben van. De sok "sorstárs" sajnos ezt kiteszi az ablakba, sőt.

Szerintem a szexuális irányultság mindenkinek a magánügye, sem a homo-, bi-, transz- és hetero kapcsolat nem tartozik másra direkte.

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#2) csipszikutya


csipszikutya
senior tag

Nem értem, hogy az emberek miért nem tudják elfogadni a "másságot"? Azért raktam idézöjelbe,mert nekem a "normális" a férfi-nö kapcsolat.
Nekem semmi a bajom azokkal a férfiakkal, nökkel akik egymást szeretik, amig nem tolják a pofámba, bocsi de ezt csak igy tudom irni. Pride meg ilyenek? Kit érdekel, hogy ki kit szeret? Én se tolom az emberek pofájába, hogy barátnöm van. Ok, 1-2 kép instán, fb-n, de nem megyek felvonulni.... Mellesleg a férfi-nö párokat is undoritonak találom ha nyilvánosan nyalják falják egymást.
Láttam már meleg, homoszexuális párt az utcán, igen oda figyeltem, mert nem látok naponta, de nem szoltam oda vagy bármi ilyesmi.
Biszex férfi ismerösöm is van. Elmondta, tudom, oké. Ugyan ugy sörözök vele, bár mindenki jobban röhög amikor oda szolok neki ha nem akarja már a következö felest, hogy "ne legyé' má buz1" és röhögve válaszolja, hogy "este felprobállak akkor" :D

Egyébként hajrá, vállald fel, nincs ezzel baj.

Ha szabad. Hogyan jöttél rá? Hogy tudatosult? Szex közbe növel arra gondoltál, hogy jobb-e egy f@sz mint a pin@? Komolyan érdekelne, persze ha nem sértelek meg!

(#3) Lauda válasza csipszikutya (#2) üzenetére


Lauda
félisten

Nekem semmi a bajom azokkal a férfiakkal, nökkel akik egymást szeretik, amig nem tolják a pofámba,

Én a normális férfi-nő kapcsolattal is így vagyok. Amikor tőlem egy méterre úgy smárolnak, hogy a csaj gyomrában kotorászik a gyerek a nyelvével és szinte állóhelyben beakaszt neki, az már idegesít. Mindennek megvan a maga helye azt gondolom.

(#4) Corleone33 válasza depmod (#1) üzenetére


Corleone33
aktív tag

Ki akartam erre térni bejegyzésemben de sajnos nem tudtam nagyon beilleszteni:

Jómagam úgy érzem, hogy a Pride túlzásba van véve, nem ilyen formában kéne. Arra viszont igenis szükség van, hogy a többségi társadalom lássa, hogy hékás, ittvagyunk.

De egyetértek abban hogy ezt lehetne kultúráltabb keretek között is.

A szexualitás valóban magánügy, a baj ott kezdődik amikor a kormány a mo hoz hasonlóan próbálja kihúzni a talpunk alól a szőnyeget, és az hogy házasságot se lehet hivatalosan kötni azonos nemű párként valamint a kormánynak a "keresztény tradicionális családmodelles" agymenései se arra utalnak hogy egyenlő állampolgárokként lennénk kezelve.

[ Szerkesztve ]

(#5) Corleone33 válasza csipszikutya (#2) üzenetére


Corleone33
aktív tag

Tudatosulni olyan 17 éves koromban kezdődött, amikor puszta kíváncsiságból elkezdtem azonos neműekkel ismerkedni illetve egy újdonsült srác ismerősöm is elkezdett intenzíven udvarolni nekem.

Le is buktam egyszer szülőknél és azóta se került elő velük ez a téma, de sok éven át nem hagyott a gondolat nyugodni, motoszkált bennem az hogy úgy érzem az énem egy részét kell elfojtanom azzal hogy nem lehetek nyíltan azzal akivel lenni akarnék. 7 nehéz év után elhatároztam hogy nem tud már érdekelni ki mit gondol, és hogy nem a társadalom megítélése fog a szivemnek parancsolni.

(#6) Fred23 válasza Corleone33 (#4) üzenetére


Fred23
nagyúr

Ezt az emberi testekkel való témát alaposan át kéne rágnia valóban a társadalomnak, és szerintem kifejezetten jó, hogy akadnak páran, akik behozzák a PH!-ra is ezeket a témákat!

Ebből is lehetne akár egy bejegyzés. Szerintem a női mell is lehetne végre "szabadabb", ha én lehetek nyáron trikó nélkül, egy nőtől se vitathatjuk el a pucér felsőtest jogát és kényelmét! A másik meg a nudizmus: több nudista strand kéne szerintem, és jó dolog lenne, ha ehhez a dologhoz barátságosan tudna viszonyulni a 21. századi emberek döntő többsége.

Teli van a társadalom testi kérdésekkel, mert arra már kezdenek rájönni rengetegen, hogy annak a hozzáállásnak nem sok értelme van, amit hagyományként örököltek. Talán ez egy lazulás jele, egy jövendő kötetlenebb, kényelmesebb, szabadabb világ tünete; amit persze újból vissza is lehet nyomorítani kötelékeibe, ha győz a konzervativista felfogás.

(#7) fordfairlane válasza Fred23 (#6) üzenetére


fordfairlane
veterán

Hát, remélem győz a konzervatív felfogás. :DDD

x gon' give it to ya

(#8) Fred23 válasza fordfairlane (#7) üzenetére


Fred23
nagyúr

Gondoltam, hogy vannak páran... :D

Változzatok meg! :R ;]

(#9) Csapoati válasza fordfairlane (#7) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Éljen a nyaktól a bokáig érő fürdőruha! :D
Amúgy a női mellek szabadon hordását nem támogatom. Az a baj, hogy pár olyat is látnék, amit nem szeretnék. :D

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#10) Corleone33 válasza Fred23 (#6) üzenetére


Corleone33
aktív tag

örülök hogy ugyanúgy látod ezt, ha legalább pár embert sikerült elgondolkodtatnom a témát illetően, az már egy óriási siker számomra.

Noha a társadalom lassan de biztosan kezd nyitotabbá válni, itt még bőven van hely fejlődni. Hiszek abban hogy extremitások helyett párbeszédre van szükség, mindegyik csoport között.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.