2021. május 9., vasárnap

Gyorskeresés

Umidigi C Note

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

C Note In The House... Rég volt már, hogy csomag érkezett kínából. A napokban viszont jött a postás és egy szép szürke csomagot adott át. A poént már előre lelőttem, nem más mint egy UMIDIGI C Note volt a dobozban.

A készülék doboza hatalmas :) és stílusos kék valamint fehér színű. Tetején a telefon szemből alján hátulról látható. A dobozból egy újabb doboz csúsztatható ki, amit szétszedve végre hozzájutunk a készülékhez. Újabb döbbenet, nem csak a doboz de az UMIDIGI C Note is hatalmas. Nézzünk is róla pár alapadatot, milyen fizikai paraméterek is jellemzik:

Szélesség: 154.7 mm
Hosszúság: 76.6 mm
Magasság: 8.3 mm
Tömege: 172g
Kijelző mérete: 5,5"

Elérhető arany és ezüst színben.

A formailag szépen kidolgozott picit nehéz eszközről van szó a maga 172 g tömegével.

A készülék alján két hangszórót rejtő nyílás található, de mögöttük csak egy hangszóró rejtőzik. Itt található még az adat illetve töltő kábel csatlakoztatására szolgáló micro USB csatlakozó is. (meglepő módon nem Type C).

Jobb oldalán a hangerő szabályző gombok kaptak helyet, valamint itt található a power gomb is.

Bal oldalon a SIM tálca helyezkedik el, mivel a készülék nem szétszedhető, ezért a SIM kártyák vagy memória kártya SIM kártya kombo itt helyezhető be.

A készülék tetején egy normál jack csatlakozó kapott helyett.

A hátlapon a gyári logó felett első ránézésre két optikát is láthatunk de jobban megnézve picit félrevezető a látvány, egy kamera és egy hasonló méretű vaku helyezkedik el.

FullHD felbontású kapacitív multi-touch IGZO megjelenítő található benne. A kijelző 2.5D üveg, ami inkább csak érzetre kerekített ezáltal kényelmesebb a használata. A megjelenítőt a gyártói specifikáció alapján a SHARP gyártja hozzá.

Li-Polymer akkumulátora 3800mAh-s és bár ne mszétszedhető a készülék a gyártói leírások szerint Sony gyártmányú. Túl sokat nem sikerült még tesztelni, de egy feltöltéssel átutazta az egész világot és még pihent is 2 hetet a postai vám vizsgálaton. Egy újabb töltés után 5 nap elteltével, amíg megint csak nem volt használva 30%-t merült. Tartós használat mellet kb 1 - 1,5 napot kibír.

A telefonon a gyári operációs rendszer Android 7.0, a kézhezvétel óta számos biztonsági frissítés érkezett már rá, ami azért jó is jól mert ezek szerint a gyártó nem csak piacra dobta a készüléket és elengedte, hanem törődnek is vele. Illetve nagy előny számos kínai gyártó készülékével szemben, hogy szerencsére mentes minden felesleges kínai alkalmazástól.

A készülék hardveresen nem mondható gyengének ebben az árkategóriában, processzora egy 4 magos, magonként 1,5 GHz-s MediaTek MT6737T amihez egy ARM Mali-T720 MP2 GPU párosul még. A belső memória mérete 3Gb ROM és 32Gb RAM amiből a teljes terület el is érhető kb a tárhely adatok szerint. MicroSD kártyával tovább bővíthető ez akár 256 Gb.ig.

Amennyiben megelékszünk a gyári 32Gb tárterülettel akkor abbam az esetben akkor két SIM kártyát is helyezhetünk a készülékbe. (dual standby!)

A készülék hátlapi kamerája Samsung S5K3L8 típusú amivel 13MP képet illetve 30 FPS mellet FullHD videót tudunk röfzíteni. Az előlapi a maga 5MP-vel szelfi készítésre tökéletes.

A normál fényképezési módon felül a készülék rendelkezik egy professzinál móddal is. Különféle beállításokkal lehet jobbnál jobb képeket készíteni, persze nem árt ha tudja is az ember mit állít. Alapvetően a normál módban is jól használható a kamera amúgy.

A készülék előlapján a "home" gombba integrálva egy ujjlenyomatolvasó lett elhelyezve. Számos telefont próbáltam már, első és hátlapi ujjlenyomat olvasával is, hát erre nagyon nem tudok panaszkodni. Gyors - pontos, amint az ember hozzá ér már rezzen is a telefon és fel is old.

Összegezve, ebben az árkategóriában egy kimondottan jó telefon az UMIDIGI C Note, amit most mindössze 169 $ a tesztre felajánló coolicool webshopban.

Termék megrendelhető: ITT

A készülékről még néhány további kép

Bemutató youtube video

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.