2019. június 25., kedd

Gyorskeresés

Megtűrt molesztálás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Per pillanat egy nyugati ország szállodájában dolgozom, mint recepciós, állandó éjszakás. A részletek nem fontosak, legyen elég annyi, hogy egy 4*-os gyerekhotelről van szó, igényes hely.

Az elmúlt este megérkeztem a munkahelyemre, és a főnököm azonnal behívott a hátsó irodába, és elmondta, hogy van egy 12 éves kislány, a nagypapájával nyaral itt, és lejött a recepcióra, hogy segítsenek neki, mert nem akar a nagypapával egy ÁGYBAN aludni. Hoppá. A kislány újonnan szerzett barátnőjével ücsörgött a recepció előtt, a nyilvános vezetékes telefonon könnyes szemmel telefonált. Az anyjával, aki egy bank középvezetője. Be lettem mutatva, hogy én vagyok itt éjjel. Azonnal adtam a lánynak egy külön szobát, mondtam, hogy zárja magára az ajtót, és senki nem bánthatja. Ha bármire szüksége van, csak hívjon, vagy jöjjön a recepcióra. Hálásan bólogatott. Majd mégegyszer felhívta az anyját, és könyörgött neki, hogy jöjjön érte. De az anyja nemet mondott, mert dolga volt. Értitek? Dolga.

Aztán lejött a nagyapa, hogy beszéljen a lánnyal. Nos, nem tudom, hogy mi történt kettejük között, az ügy nagyon kényes, hiba lenne elhamarkodottan itélkezni. De ahogy a nagyapa másfél méternél közelebb ért a lányhoz... ha láttatok már ember szemében rettegést... Nem, nem félelmet, hanem rettegést. Én láttam. Pár méterről figyelemmel kísértem a történteket, és összeakadt a tekintetem a lánnyal. Ott volt mellettem a kollégám, mögöttem a főnököm, és megfagyott minden. Senki nem tudta mit tegyen, mert rajtam az látszott, hogy ha kell, egy pillanatig nem fogok gondolkodni a tettleges közbelépésen. Ettől megnyugodott a lány, és ezt észrevette a nagyapa is, aki aztán elpucolt.

A lány külön aludt aznap éjjel, másnap - ezt már csak hallottam - együtt reggeliztek a nagypapával, majd együtt mentek haza. Történet vége. A kollégáim számára. De számomra nem. Nem tudok megbocsátani a társadalomnak, hogy ez bűntetlenül megtörténhet.

1., Milyen fontosabb dolga lehet egy anyának annál, hogy a gyerekét kimentse egy abúzív helyzetből??

2., Hogy hagytuk, hogy lényegében egy feltételezhető bűncselekmény kiskorú áldozata magára maradjon az elkövetővel?

Egyáltalán, mi a lófaszt ér a demokratikus jogállam, ha ezt meg lehet tenni?

Talán nem kellene ennyire magamra vennem. Félre értés ne essék, sosem voltam még hasonló esetnek sem elszenvedője, de végtelenül gusztustalannak tartom az esetet, és kimondhatatlanul dühít. Aztán elgondolkoztam, hány meg hány gyerek van hasonlónak kitéve. Kezdve azzal, hogy a nagyika akkor is megpuszilja a kis csemetét, ha az üvöltve, kézzel-lábbal tiltakozik ellene. Meg még sok más. Emberi jellemek mennek tönkre, mert valakinek az akarata erősebb volt.

Mi meg hagyjuk. Európa szívében, 2016-ban. Undorodom.

Hozzászólások

(#1) #20655360


#20655360
(törölt tag)

A rendőrség tud a dologról? Egy szó sincs róla az írásodban.

(#2) Cerebellum válasza #20655360 (#1) üzenetére


Cerebellum
(őstag)

Nincs, mert nem tud.

Szerk: mielott barki nekem esne, hogy es miert nem tud, attol kernem, hogy irja le, pontosan mit mondana a telefonban a rendorsegi diszpecsernek, hogy mi is tortent.

[ Szerkesztve ]

A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

(#3) AusWolf


AusWolf
(őstag)

Engem is bosszant minden ilyen dolog.

A felvilágosult, demokratikus, modern jogállamainkban ugye mindenre tárgyi bizonyíték kell. Na már most az abúzusra nincs, és soha nem is lehet tárgyi bizonyíték, mert többnyire semmilyen tárgy nem vesz benne részt. Így elég kéne hogy legyen a gyerek szemében élő rettegés. DE NEM! Mert ő csak egy GYEREK! Ha netán feljelentenéd az öreget, ő simán lehazudna mindent, és a végén még te lennél a rossz ember, amiért ártatlant vádoltál. Szegény gyerek pedig tovább szenvedi a dolgokat, he nem még annál is jobban.

Undorító, hogy ezt a törvényeink engedik. Undorító, hogy a 21. század Európájában a törvény a gyengék védelmét hirdeti miközben a szemétládáknak kedvez. Undorító, hogy nem lehet az ilyen perverz nagypapákat egyszerűen levakarni a föld színéről. :(((

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#4) RexMaximus válasza Cerebellum (#2) üzenetére


RexMaximus
(senior tag)

Eloveszel egy papirt es leirod amennyire pontosan akkor tudod, hogy mi tortent. Megtartod, ha ugy lesz igy mindig egyezo sztorid lesz. Utána a hivast azzal inditod, hogy tanacstalan vagy de a tortentek alapjan ugy erzed beszelned kell a rendorseggel. Utana elmondod amit a postban irtal. Se tobbet, se kevesebbet.

Ennel tobbet abban a helyzetben nem lehet tenni. A tortentek alapjan sem lehet biztos kovetkeztetest levonni.

Mi tortenhet, nem tudom de legalabb tortent egy "pingeles". Rendorseg reszerol volt pozitiv es negativ tapasztalatom egyarant.

Te irtad - "Mi meg hagyjuk". Igen, igy van. Viszont ha hagyjuk akkor nem tul racionalis morogni az eredmenyen.

(#5) Cerebellum válasza RexMaximus (#4) üzenetére


Cerebellum
(őstag)

O persze, ezt igy leirni baromi konnyu.

A szalloda vezetosege tud rola. Az anyja tud rola. A gyerek tagad. Utasitast kaptam, hogy csak tettlegesseg eseten hivhatok rendort. De en hivjak rendort egy idegen orszagban egy emberre egy feltetelezes miatt. Sikerult megfogni a lenyeget, tenyleg, tulajdonkeppen az en hibam volt.

[ Szerkesztve ]

A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

(#6) potyautas


potyautas
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Szerinted mit kellene tenni a társadalomnak? Az öreget el kellene tiltani a saját unokájától, mert meglátásod szerint fél tőle a gyerek? Az anyának nem lehet fontosabb dolga, mint a saját gyereke és a saját (vagy a férje) apját elkülöníteni, mert a gyerek azt akarja? Normális esetben nincs szeretetteljesebb kapcsolat mint a nagyszülő és az unoka közötti. Ki dönti el, hogy ez normális eset, vagy nem?

(#7) Hieronymus válasza Cerebellum (#5) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem is a rendőrség dolga, hanem a gyermekvédelemé.
Nekik van jogosítványuk és szakemberük a helyzet ellenőrzéséhez.

De nem az éjszaki portás feladata kezdeményezni egy eljárást. Megteheti, de megalapozott vélemény alapján. Egyszeri eset még nem az.

Nincs

(#8) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Az éjszakai meló ilyen. Sok mocskot lát az ember. Egy dolgot tehetsz; megfogadod, hogy a saját családod soha, semmilyen körülmények között nem kerülhet ilyen helyzetbe.

Láttam anno egy budapesti tömegközlekedési csomóponton egy kb. 210 magas, nagyon erőteljes francia férfit, aki akkorát bszott le kézháttal a babakocsiban ülő kb. másfél éves gyerekének, hogy a kocsi mindkét oldalát lekoccolta a kicsi feje. Az a megszeppenés a gyermek arcán durvább volt a sírásnál. Látszott, hogy rutin náluk. Szóltam, üvöltöttem, elküldtem ahová való, de visszaüvöltött, hogy ne szóljak bele az életükbe. Láttam egy hónapja egy 10/9-es milfet a buszon a kb. kétéves kisfiával, aki könyörgött az anyjának, hogy tegye le az iphone-t, és figyeljen rá. Ötször elmondta, hogy fáj a hasa, nyűglődött, teljesen ráfonódott az anyjára. Az meg már a második barátnőjével beszélt kacarászva a semmiről. Velem szemben ültek 20 percig. Láttam tegnap egy anyát aki videózta a kislányának az első métereit a kétkerekű biciklivel, de amikor elvágódott a kislány, akkor is a telefonját bsztatta. ...és még két percig a telefonját bsztatta, a kislány megoldotta egyedül a felkászálódást, más választása nem volt. Melyik a jobb? Mit tehetsz? Te jónak gondolod valahogy a világot, az öreg pernahajder meg úgy gondolja jónak, ha mellette alszik az unokája. Én aludtam egy ÁGYBAN a nagyanyám meg a nagyapám mellett is, ezt önmagában nem gondolom problémának.

Az sem kizárt, hogy a nagyfater adott két pofont a kislánynak mert az már két napja a telefonját nyomkodta a közös beszélgetés helyett. Az öreg elvette, mert talán más az értékrendje, a lány levénhülyézte, aztán megpróbálta hívni az anyját, az meg tudta, hogy mi az alaphelyzet. Oldja meg az apja/apósa.

Nem akarom felmenteni a gyanús pacákot - bűnhődjön, ha bűnös -, csak annyi az üzenetem, hogy ha egy éjszakára találkozol valakikkel, nem láthatsz bele az elmúlt és elkövetkezendő mondjuk két hetükbe. Az életük pontos részleteibe. Csak egy viszonylag rövid impulzus ér. Ha a közvetlen, vagy nagyfőnököd nem tudja megoldani egy gyermekhotelben a kialakult helyzeteket, ezekre nem kapott képzést, Te mit tehetnél? Kivont szablyával érvényesíted az igazságérzeted? Szerintem annyit tehetsz, hogy tanulsz az esetből. Tanulsz amit tanulhatsz. Belátom, hogy nem könnyű. Ezek szerint nem könnyű melód van.

Nincs ott a pult alatt egy gyermekvédelmis telefonszám? Egy gyermekhotelben...? Beszéljetek a szituációról egy helyi szakemberrel és tegyetek ki oda egy kontaktot aki 0/24-ben hívható, ha kell azonnal a helyszínre ér, és a megfelelő hangon képes kommunikálni a rettegő gyermekkel és a bántalmazó felnőttel, esetleg hatósági jogköre van. Mit gondolsz?

(#9) L3zl13 válasza AusWolf (#3) üzenetére


L3zl13
(PH! félisten)

A gyerekek könnyen befolyásolhatók és valósnak hisznek dolgokat amelyek nem azok. Azért mert gyerek! Pusztán az, hogy a gyerek retteg valamitől nem lehet bizonyíték arra, hogy egy embert elítéljünk!

A történetet olvasva kívánom, hogy valahogy el lehetne érni, hogy szakemberek kivizsgálják a dolgot, de az azonnali lincselést hagyjuk már.

Egyelen ötletem, felhívni egy segélyvonalat akik ilyen ügyekre specializálódtak és megkérdezni őket, mik a lehetőségek, mit ajánlanak.

Aki hülye, haljon meg!

(#10) dugynok válasza Eastman (#8) üzenetére


dugynok
(senior tag)

Jól mondod. Amit hirtelen leszűr az ember, nem biztos, hogy úgy is van. Nehéz dolog, mert minden ember másként él meg dolgokat, más fér bele az értékrendjébe. Egy ilyen félreértett dolog könnyeb életeket tehet tönkre, családokat zúzhat szét.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.