2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Zöldek a Vörösek ellen.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A decemberi értékesitési számok láttán az Nvidia főrészvényesei valószinüleg lila fejjel hivták a fejlesztésért felelős csapatot, hogy ugyan már, mikorra lesz készen az új architektúra? A karácsony előtti 4 hét az éves értékesitési ráta mintegy harminc százalékát adja, és az bizony nem kevés. A zöldek a hirek szerint nagyon komoly fejlesztésbe fogtak, de ez nem jár kockázat nélkül. A legújabb technológiai megoldások kidolgozása együtt jár azzal a kockázattal, hogy,- mint esetünkben is- csúszik a piacradobás időpontja, és ezt egy ilyen helyzetben nem engedheti meg magának semmilyen cég. A vörösök könyörtelenül ki is használják a helyzetüket, az Nvidia szóvivői meg csak arról próbálják meggyőzni a felhasználókat, hogy az Amd előnye jelentéktelen. Pedig valójában ők is tisztában vannak azzal, hogy most már baj van. Csúszik a GF100 rajtja, a gyártó (TSMC) egyenlőre nagyon nagy hibarátával késziti az új lapkát, fogyasztási problémákkal küzdenek, ect. Két eset lehetséges (persze több is, de ezek a valószinübbek). Egy, a legtöbb kiszivárgott negativ hirnek van valóságtartalma és akkor a zöldek tényleg nagy szarban vannak. Nem a csúcskártyákkal kapcsolatban, hisz az első kiadott szériák valószinűleg a felső kategóriát lesznek hivatottak megcélozni,a relative kevés működöképes lapka azokban fog landolni, és egy 100-160 ezer forintos kártyánál senki sem fog a havi plusz ötezres villanyszámlára panaszkodni. Többnyire... És hát, ugye ennyi duma után muszáj a vörösöket letaszitani a trónról, mert ha ez nem sikerülne, akkor a bizonytalan vásárlóbázis szép csendben átvonul az AMD-hez, amit már jó sokan meg is tettek. Kettő: marketingfogás a negativ hirek többsége. Altatják az ellent és a saját csúszási hibáikat (és a jövendőbelieket is) ellensúlyozzák azzal, hogy fanfárok és dobpergés közepette lerakják elénk a következő évek VGA-ját. Tessék, hát nem megmondtuk? Na, ugye, hogy érdemes volt várni rá? És ezzel egyrészt helyre áll a megtépázott presztizs, másrészt visszaáll a piaci erőviszony, sőt tovább tolódik, mint eddig. Nem utolsó sorban, még a jövőbeli ilyesforma bakik is jóval kissebbek lehetnek, mert hisz: már a múltkor is megmondtuk... Nekünk, felhasználóknak ez a verzió a legkellemesebb. Csökken az Atik ára,(ami majdnem biztos, hogy fog a GF100 rajtja után), kijön ismét egy ütős geforce széria, a helyreállt erőegyensúly miatt mindkét gyártó 10-30%-os (ez csak tipp,ezt rengeteg tényező befolyásolhatja) árat csökkent fél éven belül, és folytatódik tovább a könyörtelen fejlesztési hajsza.
Bár én az elmúlt 2 évben többnyire az ATI kátyáit részesitettem előnyben, kiváncsian várom a NV eresztést, mert kellemes emlékek kötnek pár brutális zöld kártyához...

A helyesirási hibák és a hosszú i betű hiánya miatt elnézést kérek minden kedves beszólogató kommentezőtől. Az Alexandra Live 1.7 saját, különbejáratú, országos nyelvtanversenyen tesztelt biológiai szimbiótám most üzleti tárgyaláson van, és ezen a klaviatúrán nincs hosszú i vagy csak én nem találom. Nem, a virtuális billen sincs.

Hozzászólások

(#1) capulet75


capulet75
(PH! addikt)

Nyugodtan lehet véleményezni.

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#2) j0k3r! válasza capulet75 (#1) üzenetére


j0k3r!
(senior tag)

egyenlore en a vorosok partjan allok, de kitudja mit hoz a fermi... (az arcsokkenes azthiszem tenyleg elkellene mar)

some men just wanna watch the world burn...

(#3) deicide válasza capulet75 (#1) üzenetére


deicide
(PH! kedvence)

Nekem az angol G15ön CTRL+J az Í...:D

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#4) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Végre itt az ideje a 4870 CF-nek :K :C

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.