2022. október 5., szerda

Gyorskeresés

Mobiltelefon történelmem - Part 2

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Régi Logoutos személyes bejegyzéseimet böngészve megtaláltam egy több mint 3 éves bejegyzésemet, amely a mobiltelefonos történetemet hivatott "bemutatni". Azóta elég sok víz lefolyt a Dunán, gondoltam egy második rész keretében "behozom" a 3 éves lemaradást :D
Az "eredeti" első részt itt találjátok, módosítani semmit sem módosítottam. Az írásban fellelhető fogalmazási "furcsaságokért" nem vállalok felelősséget, mert.... csak mert. Akkor még inkább lelkes voltam semmint alapos, vagy odafigyelő :D
Lássuk.

ZTE Grand X IN
Azt a bejegyzést ott hagytam abba, hogy megszereztem a Grand X IN-t. 1 évet töltöttünk együtt, a végében viszont nem volt köszönet. Nem fecsérelnék erre karaktereket, megtettem ezt egy rage bejegyzésben Összefoglalva: A ZTE már akkor sem volt a mobilvilág Zuckerbergje, de szerintem ez most se változott. Külsőre egyébként ezt szerettem a legjobban, kár hogy a működése egy egy marék trágyának megfelelő.

Sony Xperia SP
Én csak úgy nevezem: a sánta maratonista :D
Miért? Mert szegénynek jutott az a korántsem hálás titulus, miszerint szerintem ez lett a Sony egyik legbénább telefonja. Megjelenésekor viszonylag erős hardvere volt (a középkategóriában), viszont a szoftveres oldala maga a gyalázat. A Sony abszolút semmibe vette a helyzetet, mert kiadták egy viszonylag stabil 4.1-es Androiddal, majd hosszas huzavona után kiadták a világ legvállalhatatlanabb android verzióját (4.3 egyébként), ami szerintem béta verziónak is béna volt, de azt kiengedték a felhasználóknak. Viszonylag gyorsan orvosolták a helyzetet, és annyiba is maradt a frissítési ciklusa. Ezért tehát sánta, maratonista pedig azért, mert még mindig működik a lelkem, sőt, nagyon sokat köszönhetek neki. Miután elköltöztem Magyarországról, több mint fél évig ez szolgált mindenesnek, ugyanis se számítógép, se semmi nem volt a birtokomban. Egy ideje döglöttnek hittem, mert a töltésre se reagált miután lecseréltem, de ma újra, életre kelt, és feltámadt poraiból. Megválni nem fogok tőle, túl sok emlék fűz hozzá :)

Nokia Lumia 625
Életem első Windowsos mobilja. Külsőre baromira bejött ez a lapos, mégis elég terebélyes alak. Működése is viszonylag rendben volt, az első időkben nagyon megkedveltem a Windows Phone rendszert, mert teljesen jó alternatívának gondoltam az Androiddal szemben. Sajnos azért az idő igazolta, hogy WP sem hibátlan (sőőőőőőt), és az 512 MB RAM még ennek a rendszernek is kevés, de elnéztem, mert szerettem használni. Kiderült azonban hogy ha mondhatni arccal tompítja az esést, abban sem lesz köszönet, így a "baleset" után a pókhálósra törött kijelző végett megváltunk egymástól.

Samsung Galaxy S4
Erről sokat nem tudok írni, mert elég keveset volt nálam, ugyanis kölcsöntelefon volt. Teljesen jól működött, egyetlen egy pontja se volt, amibe bele tudtam volna kötni. Külsőre is tetszett, bár azért a hátlapért azért kár volt. Csúszós, fényes műanyag, hát nem az ideális.

Apple iPhone 4
Kölcsöntelefon követte a másikat. Ezúttal egy még kényszerűbb váltásról volt szó, ráadásul nem önszántamból. Ez volt, vagy semmi (egy ideig legalábbis). Az Apple az én kryptonitom, és az a 2 hét megerősített benne, hogy ez így is legyen. Az egy dolog, hogy azon a kövületen iOS 7 (vagy 8 futott, fene se tudja), de hát nem volt egy fürge valami. De az iOS szembeni ellenérzésemben ez nem osztott vagy szorzott sokat. Maga az egész rendszer felépítése, működése, és működési elve nekem nem jön be, és ezt is úgy adtam vissza, csak úgy porzott.

Nokia Lumia 920
Két kölcsöntelefon után a Lumia 920-ba fektettem a bizalmam. Hibákat amit elnéztem a 625-nek, ennek kevésbé néztem el. Azaz a WP kvázi működési ökörségeit. Random befagyások, kijelző fura vibrálásai, programok hiánya, és sokszor a meglévők is elég furcsák voltak. Egyszóval ezzel a telefonnal a Windows Mobile mint rendszer elásta magát nálam, és ahogy elnézem a Windows 10 se jobb. Amint tudtam cseréltem. Egyébként még ma is megvan, működik is, és a Metro Tube miatt elő is veszem párszor, az offline YT videók miatt.

Samsung Galaxy S6
És amit jelenleg is használok. Maga a megváltás a Windows után, és egyszerűen nincs olyan pontja amibe bele lehetne kötni. A merülés igen az gáz, illetve a külseje olyan mint egy szobor. Veszett szép, de baromira sérülékeny. A családban van két S6 Edge, és az elmúlt fél évben mindkettőnek betört vagy az elő, vagy a hátlapja. Így ezért az én S6-omat egy kemény, műanyag tokba száműztem, elkerülvén a betöréseket (ha-ha :D ). Panaszkodni egyáltalán nem tudok, egyszerűen hibátlan.

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

:)) :))

All→M8

(#2) LattilaX válasza callmeakos (#1) üzenetére


LattilaX
tag

Én még most is egy Nokia Lumia 625-öt használok, de szeretem, talán jövőre cserélem.

(#3) Maximum1


Maximum1
őstag

Lassan vehetnél valami normálisat is.... ;]

(#4) callmeakos válasza Maximum1 (#3) üzenetére


callmeakos
veterán

Javaslat? ;]

All→M8

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.