2022. október 5., szerda

Gyorskeresés

Ilyen volna a magyar orvoslás?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Háborognék egy kicsit...
Múlt hét végén történt egy baleset, melyben jó pár napra nulláztam a jobb bokámat. Mivel egyre csak rosszabbodott (értsd: már a mosdóba se tudtam egyedül eljutni) ezért még aznap elmentem a kerületi traumatológiára. Nagyon-nagyon rég történt meg velem olyan, amivel ilyen orvoshoz kellett fordulnom, (tán még gyerekorvos volt az), úgyhogy nem igazán tudtam hogy mennek a dolgok. Mikor beléptem a kerületi "Egészségházba" (merthogy tényleg ez a neve... kac...kac) minden "simán" ment. Körülbelül 1 óra alatt meg is voltam mindennel együtt, és miközben a fuvaromat vártam hazafele elgondolkoztam: ezt az orvost vajon érdekelte mi a fene történt velem? Merthogy mikor beléptem alig akarta észrevenni hogy itt egy újabb beteg, csak a nővérekkel való trécseléssel volt elfoglalva. De mikor észrevette hogy ott vagyok, akkor is olyan szintű nemtörődömséggel vett kezelésbe, hogy szinte kellemetlenül éreztem magam, és majdnem én kértem elnézést, hogy megzavartam őket a délelőtti traccspartiban. Természetesen feltette a kötelező kérdéseket, azaz a mit dolgozik, hány éves, tanul e még stb. Mikor elmondtam, azonnal felküldött röntgenre. Mikor visszatipegtem a nővér egy hangos: itt a bokasérüléses gyerek felkiáltással konstatálta hogy visszaértem az eredménnyel. Azért akármennyire is fiatal vagyok még, majdnem elsuttogtam neki hogy az öreganyád térde kalácsa a gyerek, meg a kutyád, akit annak hívsz. Körülbelül ennyi respect jutott a részemre a nagyságos uraktól. Komolyan mondom megdöbbentett az a fajta hozzáállás, amit tanusítanak a beteggel szemben. A nővérektől megszoktam, mert ezzel a fajta nővérekkel csak rossz tapasztalataim vannak, de hogy az orvos is ez a fajta méretes tuskó lenne, ez kicsit megijesztett. De csak azért indultam ki ebből, mert a háziorvosom is ugyanez gyökkettő. És akkor csodálkoznak hogy az emberek nincsenek megelégedve...

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

Hasonló tapasztalat? :)

All→M8

(#2) k!nG


k!nG
tag

Haziorvosommal nincs bajom, de ez tenyleg szanalom ami itthon megy. Pont hetfon mentem be ugyeletre, mert az egesz testemen a semmibol kiutesek jottek ki viszkettek es nottek es duzzadtak. Rendesen beszartam, eletemben nem volt ilyen az utobbi evekben mar allergias sem voltam.
Aztan en magamtol rajottem, hogy valoszinuleg napkiutesek lehettek, mert a doki hozzamkurt egy szteroidos kupot meg felirt egy kalciumot, aztan viszlat menj az utadra. Kb. semmi erdemlegeset nem mondott, hogy mi bajom lenne vagy ilyesmi. Szerencsere masnapra minden kiutes es duzzanat eltunt. Lehet, hogy nem napkiutes, igy tunetek alapjan a netet bongeszve annak tunt, kaptam beutalot allergologushoz es fasza 3 het mulva megtudhatom, hogy vegulis pontosan mi bajom volt, mert ugye az antihisztaminoktol nem lehet megvizsgalni.
A poen az egeszben, hogy pont most tomegelesnel kellett ennek is lennie, ugyhogy most vakarom a fejem, hogy mit ehetek.

https://www.behance.net/vargadom

(#3) Vladi


Vladi
nagyúr

Ennyi? Ez a nagy rossz tapasztalat? Ez tök korrekt ellátás volt. 1 óra alatt végeztél itt kezdődik... :U

"azaz a mit dolgozik, hány éves, tanul e még stb."
Mán még tök emberséges is volt. Nagy kórházban ahol millió szakrendelés van, meg csillió beteg, néha még a nevedet se tudja, meg nem is kérdezi.

"majdnem elsuttogtam neki hogy az öreganyád térde kalácsa a gyerek, meg a kutyád, akit annak hívsz."
Ez má tök indokolatlan hiszti...

Hidd el, hogy ez még a jó ellátás kategóriába esik. Mikor az asszony múltkor bent volt a kismama osztályon, mégcsak ehető ételt se kaptak. 50 kismamára 2 nővér... jóvan. az meg, hogy reggel 6-kor (!) hív, hogy vigyek 4 ceruzaelemet neki, mert a 24 órás vérnyomásmérőbe nincs elem csak a bevezetője lenne annak, amit mi tapasztaltunk az sztk-s ellátással kapcsolatban. :U

Szoktam is mondani, hogy aki normális orvos, meg ápoló volt, az már mind svédbe orvos meg ápoló. :P

A magán meg gyakorlatilag olcsóbb, mint az állami.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#4) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Ha minden páciens kikérné magának az eljárást, nem lennének ilyenek az egészségügyiek.

Az én házidokimnak mániája a csendőrpertu. Én bizony szóltam érte. Közöltem vele, hogy jóval idősebb vagyok nála, meg egyébként is nem vagyunk haverok, jó ismerősök. Erre az volt a reakciója, hogy tegezzem vissza nyugodtan. Nagy levegőt vettem, és elmagyaráztam neki, hogy félreértett, ugyanis határozottan kikérem magamnak, hogy letegez, egyszerűen megtiltom. Megértette.

Ordibálni is szeret, bár velem szemben még nem engedte meg magának.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) callmeakos válasza Vladi (#3) üzenetére


callmeakos
veterán

Az 1 óra úgy jött össze hogy én voltam az egyedüli az egész osztályon. 1 darab lélek nem volt, ami péntek délelőtt nem is oly meglepő. De akkor is. A minimális tisztelet és odafigyelés jár mindenkinek, és ha ez többször előfordul, én bizony szólok hogy kicsit több tiszteletet. Nem a kutyája vagyok. A gyerekezés pedig a tiszteletlenség tetőfoka. És nem érdekel hogy éppenséggel rossz lábbal kelt fel, vagy hogy kutyaszar került a kávéjába, a tisztelet mindenkinek kijár. Pont.

All→M8

(#6) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr
LOGOUT blog

Ez még korrekt szerintem. Kezdjük ott, hogy felénk ha sztk rendelésre akarsz menni, akkor 2-3 hét a várakozási idő...

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#7) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

Mi ez a hiszti?

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#8) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Nekem a háziorvos volt olyan aki azzal kezdte, hogy minek jövök én ide... nyád..
Sztk-s rendelésen évek óta nem voltam. Régóta úgy vagyok vele, hogy max hullazsákba fog orvos látni.

szerk.: a házidokis sztori is 9 éve volt.

[ Szerkesztve ]

(#9) Muton


Muton
addikt

majd akkor kezd kezdj panaszkodni, ha a műtétedet félbe kell szakítani, mert a szakorvos nem tud érzésteleníteni, ami az aneszteziológus dolga lett volna, de ő a nővérekkel inkább sorozatot nézett ;)

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#10) 8th válasza callmeakos (#1) üzenetére


8th
őstag

Ilyen? Még ilyenebb. Durván egy hónapja a vasárnap délelőttöt a Heim Pál gyermekkórház ügyeletén kezdtük tesómékkal és a 4éves kislányukkal. A gyerek orra teljesen el volt dugulva. Egyáltalán nem kapott rajta levegőt az orrmandulái teljesen felduzzadtak és köhögött is elég csúnyán. Előtte is köhécselt már néha de most éjszaka a köhögés miatt alig aludt valamit. Na irány az ügyelet. Meglepődve láttam, hogy miután behívták őket két perc múlva már jöttek is kifelé. Annyi volt a vizsgálat, hogy megkérték a kislányt vegyen levegőt az orrán majd miután ez ímmel-ámmal sikerült az ügyeletes orvos aki mellékesen egy nyugdíjas tüdőgyógyász szakorvos nyanya volt közölte, hogy a gyerek orra jól szelel és írt valami himi-humi orrcseppet ami lehúzza majd a duzzadást, Tüdejét meg sem hallgatta azt mondta az orra miatt köhög. Viszlát. Mivel aznap éjjel sem tudott aludni a köhögéstől szegénykém másnap elmentünk a kerületi sztk-ba a gyermekorvoshoz. A gyermekorvos miután sztetoszkóppal hosszan hallgatta a gyerek légzését közölte a tényt, hogy a gyerek mindkét tüdeje tele van váladékkal!! Majd amikor tesóm elmesélte a sztorit a doki visszakérdezett, hogy miért oda ment a gyerekkel? "mégis mit várt a Heim Páltól?" Ez szó szerint így hangzott el a gyermekorvos szájából. Kapott 3féle antibiotikumot meg egy orrcseppet és irány haza. Nővérem kétségbeesésében és tehetetlen dühében már a sírással küszködve jött kifelé a rendelőből. Mikor felnőttként azt érzed, hogy az orvosnál le se szarnak az is egy rohadt dolog. De az a tudat, hogy a kiszolgáltatott segítségre szoruló beteg gyerekeddel bánnak ugyanígy sőt eleve meg sem vizsgálják hanem csuklóból írnak valami vackot ami egyébként marhára nem gyógyír a gyerek problémájára sőt az ég világon nem változtat semmin... na az elég kétségbe ejtő lehet. És a Heim Pál ügyeleten fel sem adtad a gyerekre a ruhát már rúgnak is kifelé az ajtón, kérem a következőt. Mindezt egy olyan helyen ahová kiszolgáltatott helyzetedben segítségért mész egy beteg kisgyerekkel a gyermek orvosi ügyeletre. Menjenek a jó büdös francba. Ennyit az állami egészségügyről. Innentől kezdve kizárólag csak a fizetős magánrendelés játszik kerül amibe kerül, nem számít. Ott legalább foglalkoznak veled a pénzedért és nem kezelnek félre. Fogászatra már így is magánrendelésre járunk mind de szép lassan teljes mértékben le fogunk szokni az állami egészségügyről.

Hüje malyom ...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.