2020. augusztus 6., csütörtök

Gyorskeresés

Egész-ség

Írta: | Kulcsszavak: egészség . tudat . test

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egész-ség.

A csodálatos magyar nyelv egyik ékessége ez a szó. Az egyik legkomplexebb, legtömörebb kifejezés egy ember (lét)állapotára. Mégis, hétköznapjainkban ledegradálódott, közhelyessé vált. Nem jelent semmi mást, mint azt, hogy valamely személy az adott időpontban vagy intervallumban testileg ép és betegségek tüneteitől mentes. Azonban ez nagyon messze áll a szó valódi értelmétől és az igazságtól.
Egy ember csak akkor válik egésszé, vagyis egész-ségessé és teljessé, ha nem csupán biológiai szervezete kerül egyensúlyi állapotba (homeosztázis), hanem egész lénye együtt alkotja meg az egészet. A lény szó ismét rendkívül kifejező, hiszen ötvözi a hús-vér materialista és lélekkel összefüggő spirituális, láthatatlan, Isteni jellemzőket.

A egész-séges állapot az, amelyben a test, tudat és lélek épsége, sértetlensége egyaránt fennáll. Ekkor egy ember élete teljesen megváltozik, ahogy belül, úgy kívül is. Nem csak önmaga, hanem az őt körülvevő világ is. Ez a testi és lelki tisztaság lesz az, amely kiemeli a jelenlegi állattá alacsonyodott státuszából.
A teljes materialista (testi) és spirituális (lelki) létállapot egyensúlyba kerülésével - de főként a benső énünk, önmagunk megismerésével - az Isteni, felsőbbrendű mivolt megjelenik és felhasználhatóvá válik többnyire az adott személy szűkebb, vagy tágabb környezetének a jobbá tételére. Ez a létállapot nagy felelősséggel is jár, hiszen olyan erőket szabadít fel, amelyeket tudni kell kezelni. Ezért is van az, hogy bár a státusz növelése minden egyes ember számára adott, mégis csak azok érhetik el a magasabb pontokat, akikben a megfelelő alaperő már születés óta megvan. A lélek érettségének ebben óriási szerepe van.

A két fél különválasztható és kezelhető, jobban mondva élhető és mindkettőben érhető el jelentős változás, azonban a harmónikus állapot sosem fog létrejönni egyik vagy másik nélkül. Az viszont megjegyzendő, hogy aki szeretettel és kitartással ápolja lelkét, az megtapasztalhat egy bizonyos fordulópontot az életében. Ekkor kapja meg az illető a kulcsot, a választ arra, hogy a testének tisztaságát miként hozhatja egyensúlyba, miként "szintezheti" be a tudati állapotához méltóan.

Valójában a spirituális fejlődésnek már korán akadálya lesz a test ápolatlansága és amennyiben ebben nem történik megfelelő előrelépés, addig a tudatállapot sem fokozható tovább. Ugyanez részben igaz a test ápoltan tartására is, ami gyakran nagy belső erőket, fegyelmet, koncentrációt, elszántságot követel a gazdájától. Nem árt ilyenkor felismerni ezeknek az erőknek a fejleszthetőségét, hiszen ezáltal kerülünk közelebb a nagy igazsághoz: ahhoz ami belül van.

Érdemes tehát átgondolni ezek után, hogy mennyire vagyunk egészségben és azt, hogy hová lehet eljutni a rendszer optimalizásával. Ugyanis már az építkezés és felismerés korai stádiumaiban is egészen meglepő dolgok tapasztalhatóak meg.

Hozzászólások

(#1) Aron1988


Aron1988
(tag)

Tanulságos volt, nagyon tetszett!

A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!

(#2) petipetya


petipetya
(nagyúr)

Az írás elgondolkodtató. A magam részéről sehol sem vagyok a fejlődésben, ám az egyik kollégám szerintem jó úton halad. Meg is mutatnám neki a cikket - nem véletlen a feltételes mód, mivel ez érintené az itteni privát szférámat...

Nem vagy egy szószátyár, ha a logoutos cikkeidet nézem. A Dán farmos bejegyzéseket végigolvastam, roppant érdekesnek találtam. Most hol élsz és mit csinálsz?

"nincs rá lezsóidő"

(#3) Bubee82 válasza petipetya (#2) üzenetére


Bubee82
(őstag)

Aron1988

Köszönöm és örülök hogy tetszett!

petipetya

Kissé szánom-bánom. Annak ellenére, hogy rendkívül íráscentrikus vagyok (és elég sok minden van, amiről írni tudnék), ritkán vagyok aktív. Most azonban - ha minden jól megy - vélhetően termékenyebb leszek valamelyest. Egy cikksorozatom első része már nagyjából elkészült, hamarosan publikálom itt.

Kérdésedre a válasz: 3 éve élek Angliában és jelenleg sajtokat készítek.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.