2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Első cikkem itthoni WiFiről...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Na jó, nem mintha eddig olyan sok cikket írtam volna, de ez mégis kicsit másabb. A legutóbbi árkádbabezárásos sztori megismétlésének elkerülése végett, na meg egyébként is, beruháztam egy ...

...wifis routerre (*standing ovation*)
Tudniillik, az Edigitalos akció keretében a tabletcsim megvásárlási árából 5%-ot visszaadtak egy kupon képében, júú. Ezt a 1845 laza pengőt érő 9 karaktert én pedig a kellemest-a-hasznossal program keretében egy vezetéknélküli forgalomirányító berendezésre (igen, router) váltottam be.

Hosszas hezitálás volt ez ügyben, de végül is a kiszemelt áldozat egy TP-Link tl-wr740n típusjelzésű készülék lett. Az eredeti ára 4650 forint volt, de pont nem érdekelt, mert én 2800-ért kaptam kézhez. Ami azért nem rossz. De komolyan.

Eddig nem sok routert telepítettem, ezért nem nagyon tudtam, hogy kell (habár infó szakon vagyok, de mentségemre legyen mondva, hálózatépítés csak jövőre lesz). Ehhez képest kb 5 perc alatt csüngött a tablet a neten, mint Petőfi az anyja ajkán. Most akkor profi vagyok végre?

Amit mondjuk nem értettem, a router hátulján a lan portok le voltak ragasztva egy "please run the CD first" felirattal, de rohadjanak meg, a lúzer manualban meg pont azt írja, hogy elébb össze kell dugni mindent mindennel. Végülis ez utóbbi lett helyes, mert mint az itt tapasztalható, a hálózat él míg meg nem hal.

Hozzászólások

(#1) Browny


Browny
(lelkes újonc)

Teszt a routerről közakarat esetén, elvégre nem nagyon lehet mit írni róla

I can do science me! • DrawSomething nick: barnade95 <--felvehettek nyugodtan

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.