2019. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Note 3 - A kevesebb néha több, vagy a nagy test a nagy élvezet?

Írta: | Kulcsszavak: Samsung . Note 3 . Android . Galaxy . phablet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Próbáltam minél inkább sablonos, sőt, modoros címet adni ennek a bejegyzésnek, azt hiszem, sikerült :) Előrebocsátom, hogy jelen írás célja nem kommentvadászat, flame-keltés, csak szubjektíven leírom a gondolataim.

Magán és céges telefonnak is iPhone-t használok. 2009 óta majdnem folyamatosan ez a magántelefonom, 3G, 3GS, 4, 4S és most 5. Közben volt ZTE Blade, Xperia X10 Mini Pro, Ray, Lumia 800, 820, Galaxy S3, hosszabb-rövidebb ideig, de egyik se tudta kiütni az almás "hipszterjuppifont".
A munkahelyemen előbb BlackBerryt használtam, hálistennek ezt abbahagytuk, áttértünk ott is iPhonera, áldom is a döntéshozót érte :) Itt végig 4S a telefon.

Na de most! Illetve december végén! Megmaradt némi pénzünk, a tervezetthez képest kevesebbet költöttünk, és jobbnak láttuk, ha elköltjük, mert egyrészt nem igazi IT-s az ember, ha nem veszi magát körül pár új kütyüvel, meg ha visszaadjuk a pénzt, jövőre annyival kevesebbet kapunk :) Így hát vettünk pár dolgot, köztük egy Note 3-at. Mivel év végén utaztam is még egy utolsót, gondoltam, vállalom a tesztet, mit tud a phablet kategória jeles képviselője.

(Megint leírom, hogy a következőek szigorúan szubjektívek, csak a magam véleményét tükrözik, nem célom senkit sem megbántani)

Kezdjük a csomagolással: gagyi. Pont olyan a doboz, mint a nagynéném famintás tapétája 1986-ban. Komolyan ezzel akarják sugallani, hogy ez egy felsőkategóriás telefon? Sebaj, menjünk tovább. Belül minden a szokásos, olyan hajtogatások vannak a belső papíron, hogy amikor vissza akartam szépen tenni a dobozba a telót, 20 perc után kidobtam a fenébe a belső rész felét, nem tudtam visszatenni úgysem. Komolyan mondom, erre külön osztályok lehetnek, hogy ilyen origami vackokat találjanak ki! De minek???

A tartozékokra most nem fecsérelnék szót, következzen a telefon maga: a műbőr-utánzat hátlap az kérem egy kultúrsokk. Észak-Korea bosszúja. Borzasztó, rangon aluli, Inkább a plasztik, légyszilégyszi! Összerak, bekapcsol, jéééézusmekkora ez, gyorsnak gyors, szép a kijelző. Első bekapcsolás után jelez, hogy frissítés van, töltsd le, persze, letölti, reboot, megint szól, hogy update, oké, töltsed, reboot, utána harmadszor is jelez, mosolyom már nem őszinte, hülyevagy? Miért nem tudtad egyben! Mindegy, töltsd le, reboot, navégre, tudjuk is használni.

TouchWiz: nem értem, minden ekkora a kijelző és ennyi a pixel, ha ilyen tré a "helykihasználása" a TouchWiznek. Mindenhol túl sok a hely, ikonok és a szövegek között is a menüben. Mindegy, Android ez, vagy mi! Nova Launcherrel már jobb a helyzet. Nem is olyan nehéz belakni a telefont, bár a névjegyzéket alig bírom feltenni, nem vagyok benne biztos, hogy az Apple vagy a Google a hülye, végül desktopon sikerül Gmailbe tenni, onnan syncel.

Ja, mi is ez a toll? Nézzük csak! Tulajdonképpen ha sorra vesszük, volt ugye a rezisztív kijelző, borzalom, egy... egy... egy kínzás volt, emlékezzünk csak a WinMo HTC-kre meg iPaq-okra, hát komolyan mondom, amikor kijöttek az első kapacitív cuccok, az maga volt a csoda, végre nem kell egy buta tollal nyomogatni a kijelzőt, öröm, bódottá, erre micsinál a Samsung évekkel később? Igen, eltaláltad, tollat a kapacitív kijelzőhöz, bingó! Öhm, jó, deeee... Mire? Van egy gomb rajta és akkor mindenféle funkciókat előhoz, meg kivág részeket pl. egy képből, vagy szövegből meg nem kell hozzáérni a kijelzőhöz, csak felette kavarni, bla-bla... Használtam egyszer is három hét alatt? NEM. Nyilván tök gyors és gördülékeny lehet minden alkalommal a tollért kapkodni. Ja, várjál, NEM! Micsoda hülyeség ez!

A méret: szokható, valamennyire. Sehova se fér el, a kezedbe se, nem tudod egy kézzel használni, bár néhány appnak jól áll ez a kijelző. De nem annyinak, hogy hosszú távon bevállalnám. Ja, az appok: tele van S mindennel, aminek a felét se értem, mire jó. A stock Google appok teljesen jók, a telefon meg televan mindenféle valakinek biztos jó cuccal: Evernote, Flipboard, S ezmegaz, az egyedüli, aminek örültem, az a Dropbox volt.

Na, mivel ez vállalati telefon, telepítsük a céges emailt! Mivel már van mobil sync jogom, gondoltam, ez menni fog azonnal, de nem. Ez szvsz a céges Google Apps beállítása, nem az Android hibája, de használni nem volt kellemes. Gmail app elindít, megad beállítások, semmi sem történik, végül ezredik próbálkozás után kiírja, hogy a domain adminnak kell aktiválnia az eszközt, Hogy mit csináltam máshogy, nem tudom, mindenesetre egy idő múlva csak úgy elkezdtek jönni a levelek, tehát valaki valamit aktivált :) Az egész telepítési folyamat olyan félig érthetetlen volt, nem tudtam, hol tartok, mi van hátra, kinek kell mit tennie, stb.

Ha már megy, az email app és főleg a naptár jobb, mint iPhone-on, na de kérem, hiszen hát mégis Google termékhez Google appot! Ezeknél van értelme ekkora kijelzőnek ennyi pixellel. Kényelmes, szép, jó, leveleket áthelyezgetni könnyebb mappákba, szeretem.

Megint csak a céges email szinkronizálás hatása, hogy titkosítani kell a teljes memóriát. Így hát bootoláskor meg kell adnom egy jelszót a bootoláshoz, majd meg egyszer ugyanazt a bootolás után a már elindult OS használatához, és utóbbit minden egyes screen lock után meg kell adnom, ami rendben is van. ami nekem nem tetszik, az a bootoláskori ÉS elindulás utáni ugyanannak a jelszónak a megadása. Minek? Nem látom a hozzáadott értékét.

Végkicsengés: három hét után nem tetszik a Note 3. Lelketlen az egész, nem tudom szeretni, néhány kivételtől eltekintve az Android még mindig olyan össze nem álló vizuálisan. A telefon túl nagy, nem tudom, ki a célcsoport, a toll meg annyira felesleges, mint ide Kína. Nem venném meg a saját pénzemből.

Hozzászólások

(#1) Cyberpunk


Cyberpunk
(PH! félisten)

Pár hónap szifonozás után én sem vágyok vissza tepsire. Az egy kezes használat győzött nálam is. Netezeni, filmet nézni kétségtelenül jobb egy Note 3-on, de cserébe mindkét kezet lefoglalja. Hozzá teszem volt Note 1-em több mint egy évig, tehát van némi visszanyitási alapom.:)

"Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet. Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget. Szíven döfik azt, akinek jelleme van."

(#2) 33as


33as
(senior tag)

Azzal akkor egyet érthetünk, hogy neked nem való az "android". ;]

MacBook Pro , iPhone 7 , Watch , iPad , Apple TV , Pixel 2 XL , Osmo Pocket , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot

(#3) Bozodi János válasza 33as (#2) üzenetére


Bozodi János
(fanatikus tag)

érdekes, hogy ezt szűrted le a bejegyzésből, persze ha így gondolod, nincs probléma. ha értelmeznem kellene a saját mondókámat, inkább a Samsung Note 3 méretével, a TouchWiz-zel és a telefon anyaghasználatával, a tollal, a minőségérzettel van bajom, nem az "androiddal" (kulcsszó: inkább).

gondolom, Samsung, ill Note 3 != Android

illetve nem igazán hiszek benne, hogy van okostelefon OS ilyen, olyan és amolyan usernek, ha az androidos telefongyártók így gondolnák, nem gyártanának annyiféle, tudásban, árban és méretben különböző telefont. szerintem manapság semelyik gyártó sem engedheti meg magának, hogy csak a piac egy részét akarja eleve lefedni, én is így gondolom fordítva: nem hiszek benne, hogy szabadna úgy OS-t fejleszteni, hogy nem mindenkinek, vagyis a lehető legtöbbnek akarsz megfelelni. ergo az Android sem a geekek széthackelhető oprendszere már rég, én legalábbis nem így gondolok rá.

[ Szerkesztve ]

Tűzoltósááág!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.