2019. június 24., hétfő

Gyorskeresés

majd kihívom az embert

Írta: | Kulcsszavak: szög . barkács

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

érdekes, hogy az ember kézügyessége mennyire, hmm, szelektív. egy mobiltelefont bármikor szétkapok és összerakok, de nekem néha még az is kihívást okoz, ha egy szöget kell beverni a falba.

fater pont fordítva, imád barkácsolni, és kiskoromban mindig az volt, hogy gyere segíteni egy öt percre, amiből állandóan az lett, hogy a komplett délutánt végigcsicskáztam, tartottam a pudvás fúrót, hoztam a tiplit, meg a csavarokat, és kurvára nem kötött le semennyire.

én kihívom az embert. az ember azért van, mert ő ért hozzá, ötvenmillió konyhabútort rakott már össze, én meg addig csinálok mást. nincs idegeskedés, nem vágom el nyolc ujjamat, a maradék kettőt pedig nem zúzom porrá a kalapáccsal, mindenki jól jár, elégedett és boldog.

de hát ha be akarsz vágódni egy lánynál (márpedig én 5-6 éve hittem, hogy ilyesmivel be lehet), akkor nem mondod azt, hogy majd kihívjuk az embert, ha csaj megkér, hogy tegyél már fel egy képet, hanem szépen mész, keresel szöget, meg kalapácsot, és emlékszel arra, hogy faterod is bejelölte kis ceruzával, hogy hová kell beverni a szöget.

csak nincs kalapács, mert egy csaj lakásában miért is lenne, úgyhogy bizonyítva remek alkalmazkodóképességemet, a húsklopfolóhoz folyamodtam.

hiba volt.

pötty bejelöl, szög a pöttyre ráhelyez, húsklopfolóval suhint. na, egész kafa, kicsit ütögettem csak, hogy ne legyen baj, be is ment a szög annyira, hogy már nem esett ki a falból, úgyhogy rásóztam egy izmosabbat és beütött a szar. a húsklopfoló köcsög recés feje magába ragasztotta a szög fejét, így amikor rácsaptam, akkor a szög fullra bement, de amikor elemeltem a klopfolót, az ki is húzta a szöget egy az egyben, meg vele egy fél falnyi vakolatot is, gyönyörű látvány volt, ahogyan pereg lefelé, de a velőtrázó sikolyból már tudtam, hogy nem mindenki látja meg a jelenetben az absztrakt szépséget.

aznap este nem volt szex, csak azt élhettem át, ahogyan egy durcás lány szomorú szemekkel szótlanul a falat bámulja, s gondoltam, hogy esetleg feldobom a hangulatot azzal, hogy együtt kitaláljuk, hogy milyen alakú a falról lejött vakolat koszosszürke helye, de saját testi épségem védelmében nem forszíroztam ezt a játékot.

Hozzászólások

(#1) Lenry


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

örülök, hogy én ennyire azért még képes vagyok :)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2) Viktor77


Viktor77
(Jómunkásember)

Charlie Sheen for president! :D

Some people move on, but not us ... not us

(#3) No-kia


No-kia
(őstag)

esetleg megint meglehetne próbálni beütnia szöget , felrakni a képet, hátha eltakarja a hiányzó részt :C

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#4) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

..háháhh... :DDD Hasonló sztorim nekem is van.

Egy barátnőm vett lakást, szépen felújítottuk Neki, már a fúrkálásoknál tartottunk, és a WC-ben egy rácsos polcocska került volna a falra, ám amint átfúrtam a falat, észrevettem, h valami nincs rendben. Kimenve a fürdőből, elkanyarodva a folyosón megláttam mi az, ami miatt éreztem, h olyan könnyen csúszott be a fúrószár úgy 2 cm után a falba:
Nos, kb fél(!) :Y m2-nyi vakolat egyben levált a falról, középen meg ott volt a lyukacska. Hát ez ilyen panelház volt, ahol 5-6cm-es beton válaszfalak vannak belül, és így sikerült átfúrni. Viszont a túloldalon fűrészporos tapéta, szép kékre mázolt falak, díszcsík, szóval örültem nagyon, vakolhattam azt már... felesleges volt, úgysem lehet úgy pótolni, h ne látszódjon meg a későbbik folyamán - gondoltam.
Elég lett volna egy kisebb (gyengébb) fúrógép, nem egy ipari Boscht kellett volna vinnem.. :U

Egy kép (poszter) került a helyére.

Viszont mi nem sírtunk, végigröhögtük az egészet.
Mást mit lehet csinálni. :O :DDD

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#5) DarkByte


DarkByte
(PH! addikt)

"de a velőtrázó sikolyból már tudtam, hogy nem mindenki látja meg a jelenetben az absztrakt szépséget."
Ááááá.. ember, menj stand up comedy -ba fellépni, komolyan :D

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#6) mephi666 válasza Thunderzolee (#4) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

hasonló panelt vettem én is... vigyázni kell, mert a wc a fürdő és a konyha között van... és ott kb 5centis a betonfal... mindenhol máshol vagy 15-20centi tömör beton, de az a 2 közfal a legvékonyabb :)) én ilyen téren akkor profinak minősülök, mert a franciaágyat a 2 éjjeliszekrénnyel kb 3óra alatt koppra összeraktam úgy, hogy az ágynak 1-2 fontosabb részét fordítva csavaroztam be, tehát 90% környékén szedhettem szét és kezdhettem újra... a szgp-asztal is lapraszerelt meg az étkezőasztal+4szék is :) elég jól belejöttem... mellesleg a festést is én csináltam meg a villanyszerelő melót is... (aközben véletlen itt-ott rövidzárlatot okoztam, de arra fogtam, hogy: "csak teszteltem a nagymegszakítót és úgy néz ki, jól működik")
a kedvencem 2 munkafázis volt: kicsi a konyha és volt ajtaja meg plafonig érő ajtókeret is... mindkettő tök fölöslegesen, mert csak a helyet foglalta... kitaláltam, hogy én azt onnan kiszedem... erre meg a legalkalmasabb célszerszám a pajszer... kiéltem rajta minden szadista hajlamomat kb 10perc alatt... a vicces az volt benne, hogy az ajtókeret olyan szögekkel volt a betonba rögzítve, aminek szélesedett a vége... elég masszívan benne volt a betonban és ahogy pajszerral kiszedtem, tépte a falat tenyérnyi területen mindenhol... kis gipsz+festék jót tett neki :)
másik kedvenc munkafázis: újracsempéztettük a konyhát meg a fürdőt, de ehhez a régi csempét le kellett szedni... konyhában gyorsan ment, mert kb 40éve ragasztották fel és kézzel kicsit megmozgatva 1m2-nyi területenként lehullott... pár perc alatt itt megvolt... viszont a fürdőben az egyik falon olyan masszívan fennvolt a csempe, hogy ide kellett a véső+kalapács... szűken voltunk az idővel, mert asszem egy pénteki napon talán délután 4re jött a burkoló... 1órával előtte még 2-3m2-nyi területen fennvolt masszívan az előző réteg... vertem izomból, de alig jött le... hívtam asszony nevelőapját, hogy gond van... segítség kellene... 10percen belül hozta a cégétől a nagyteljesítményű hilti vésőt :) kimentem érte, közben találkoztam az egyik 70-80körüli "kedves" szomszéd nővel, aki kicsit sipákolt, hogy "meddig hangoskodunk még, mert nézné a maunika-sót..." mondom: "pár perc és végzünk" :) hát azzal a vésővel is volt még vagy 40-50perc, de szedte a csempét ezerrel... csak úgy szórta a szikrákat a vésőfej, amikor a betonon koppant...

elgondolkodtam, hogy lehet fel kellene tölteni videót a lakás előtte/utána állapotáról, hogy kb 2hét alatt mennyit alakult :))

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) Wolverine


Wolverine
(PH! félisten)

:DDD Bog, egy jótanács: ha már klopfolóval dolgozol, akkor ne a húshoz kitalált recés résszel üss, hanem 90 fokban elfordítva a szerszámot a lapos oldalával. Így is bemegy (bár valsz. lassabban), és megúszod a balesetet... (ja, és mindig vigyél magaddal megfelelő szerszámot :D)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#8) Bog válasza Wolverine (#7) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Én ugyan többet nem állok neki klopfolóval, az fix. Majd kihívom az embert. :)

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#9) tildy válasza Bog (#8) üzenetére


tildy
(PH! nagyúr)

Gyenge vagy :P :DDD

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#10) mephi666 válasza tildy (#9) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

"ne feszítsd túl!" ;] ;] ;]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.