2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

gondolatok a darázscsípésről

Írta: | Kulcsszavak: darázs

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

engem akkor csípett meg először darázs, amikor a telken épp néztem, hogy mennyi gecisok málna termett idén, voltam már négy éves, szóval volt összehasonlítási alapom a tavalyival, érted. jött a darázs, beszállt a pólóm ujjába, ott csípett egyet, majd átkommandózott hátra, és oda is elhelyezett két eksönt, szóval volt bömbölés ezerrel.

az akkor másfél éves hugim szerintem örökre bevéste ezt az emlékébe, mert ő azóta is betegesen fél mindentől, ami repül és zümmög, a szúnyog még csak-csak, de egy légy is beteszi nála a kaput, aztán jön a család és kikergeti a ragadozót a szobából, mert megölni szintén tilos, ugyanis "szegény".

amikor még evezni jártam nyaranta, túra formájában, akkor sikerült klaudiának azt a szerencsétlenséget megélnie, hogy megcsípte egy darázs a felső ajkát. a darázscsípés mindennapos volt, de nem volt para, jött bori néni, oszt mindig kiszívta a mérget, és másnapra nem dagadt fel, de nem vállalt be egy smacit a 12 éves klaudiával, bár akkor még nem volt ennyire elterjedve a pedofília (vagy legalábbis nem tudtunk róla).

klaudia másnap úgy kelt fel, hogy nem tudott csücsöríteni, de egészen addig poénnak fogta ezt fel, amíg elő nem került egy tükör, s szembesült vele, hogy a kacsa csak gyenge utalás lehet arra, amilyen alakú lett a feje, de akkor még nem tudtuk, hogy létezni fog egyszer egy geronazzo mária nevű primitív létforma is.

bementünk a városba (asszem baja), hogy majd lelohad, meg szereztünk neki egy éppen nyitó vendéglőből jeget, és itt hangzott el az az örökbecsű a felpüffedt szájból, hogy "ez olyan hideg, mint a jég", és hát ennél jobb hasonlatot a jégre keresve sem lehet találni.

Hozzászólások

(#1) madstunt


madstunt
addikt

de akkor még nem tudtuk, hogy létezni fog egyszer egy geronazzo mária nevű primitív létforma is.
:C :R

(#2) mephi666 válasza madstunt (#1) üzenetére


mephi666
veterán

hát jah... más nő a s*ggébe nem rakat akkora szilikont, mint amekkorát az a szájába rakatott :( ha meghal, úgy kell majd szeneslapáttal agyoncsapni a száját... fel kellene kérni valami magyar pszichothrillerhez a nőt... :W

darázscsípésre visszatérve: egyik ismerősöm járt úgy kb tizenpár éve, hogy fenn elbújt a padlásukon valami pornóújsággal és rejszolás közben megcsípte a seggét a darázs :) suliban elmesélte és mondta, hogy elég kellemetlen volt ülni utána pár napig :)) nekem csak a karomat csípte meg pár éve, de nem volt olyan nagyon durva élmény... viszont amikor egy bazinagy keresztespók mászott rá a karomra még vagy 20éve, az felerősítette a pókok iránti gyűlöletemet, ami ki is fog tartani életem végéig...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#3) Vakegérke


Vakegérke
veterán

A darázs is csak akkor szúr, ha veszélyben érzi magát. Képzeld el, hogy darázs vagy, és beszorulsz egy póló alá. Vége a világnak, csípsz, rúgsz, harapsz szúrsz. Útálnak, gyűlölnek, holott Te csak szabadulni szeretnél.

"...egy légy is beteszi nála a kaput, aztán jön a család és kikergeti a ragadozót a szobából, mert megölni szintén tilos, ugyanis "szegény"."
Osztom a család véleményét, "szegényke" legyet csúúúnya dolog agyoncsapni. Csak élni szeretne.

Na, egy történet, ha megengeded. Ezért kezdtem bele, meg azért, mert úgysem dübörög a topic. Gondoltam akkor elmesélhetem.
Kórháznál melóztam, és mi, sofőrök, különleges helyzetben voltunk. Nem a "száztagú" öltözőben vedlettünk át, hanem egy cirka 4x4 méteres épületet birtokoltunk az udvaron. Hármas funkciója volt, öltöző-zuhanyozó-tartózkodó. Hárman zuhanyoztunk is, másik három társunk csak úgy ottan volt, mint Totya. Jól megfértünk hatan.
No szóval egy szép nyári napon elővettem a kajám, amely történetesen lekváros kenyér volt. Tejcsi kikészít, zacsi csücske leharap, asztalra lehuppant. Kezdem majszolni a lekváros kenyeret, aztán megérezte egy huncut darázs a csemege illatát, és bezümmögött az ablakon. Nem sokat vacakolt, leszállt a csuklómra. Hááát, mit mondjak, nem voltam nyugodt, bár a többiek pánikszerű kimenekülését látva bátor ember benyomását kelthettem. Nem mozdultam, hogy ne provokáljam a darazsat, aki nem is bökött, hanem komótosan mászott a kezemen, és megállapodott a lekvárban. Jó étvággyal befalatozott, aztán kiröppent az ablakon.
Másnap kenyér, vaj, méz volt a menü, és a darázs mintha tudta volna, megjelent, hogy kivegye részét a tízóraimból.
Harmadnap már brahiból vittem egy kis mézet, és egy kartonlapra tálaltam is. Meg is jelent a darazsam, de nem ám egyedül. Hozta az asszonyt, vagy havert, mit tudom én, szoknyát nem hordott.
Attól kezdve a tízóraikat meghitt hármasban költöttük el, hiszen a kollégák épp nem értek rá, hogy jó étvágyat kívánjanak.
Egyetlen szúrást sem kaptam.

Minden állat csak élni akar, és csak akkor támad, ha veszélyben érzi magát.

Köszönöm a türelmed, köszönöm, hogy elmondhattam.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Crystalheart válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Crystalheart
senior tag

""szegényke" legyet csúúúnya dolog agyoncsapni."

Azok után, hogy csak mi többezer legyet csapunk agyon naponta-kétnaponta, még többet fog el a tízezer Ft-os légycsapda a kétezres csalétekkel, meg még a ragadós csíkok is párszázat, szerintem nem oszt-szoroz. Légyéket nem kell félteni, egy példány többmillió utódot képes gyártani.

Bog: Mindig behalok az írásaidon, de ez most különösen fájt. :D
(Személyes közvetett élmény, hogy öcsémet egyszer a mezőn találta meg egy darázsfészek, vagy fordívta, mindegy. A száján két helyen, meg a fülén is eltalálták. Az Arx Fatalis goblinjai arcformában semmik voltak hozzá képest.)

(#5) Crystalheart válasza mephi666 (#2) üzenetére


Crystalheart
senior tag

És meg is csípett az a pók? Elég ritka az olyan. :D

(#6) Fecogame válasza Crystalheart (#5) üzenetére


Fecogame
veterán

Az nem csak csíp, hanem rúg, meg harap is :DDD

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#7) dabadab válasza mephi666 (#2) üzenetére


dabadab
titán

"viszont amikor egy bazinagy keresztespók mászott rá a karomra még vagy 20éve, az felerősítette a pókok iránti gyűlöletemet, ami ki is fog tartani életem végéig..."

A keresztespok az tenyleg komoly veszelyforras, egy nagyon durva egyed harapasa akar meg a szunyogcsipes veszelyessegi fokat is megkozelitheti :D

Egyebkent a pokoktol felni alapvetoen nem egy tul racionalis dolog, a nalunk honos fajok gyakorlatilag teljesen artalmatlanok.

Ja, meg ha mar itt vagyok, azt is elmondanam, hogy szerencsetlen lodarazsak is demonizacio aldozatanak estek, a csipesuk nem kulonosebben eros valamint - ellentetben a sima darazsakkal - nem is agresszivek.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#8) mephi666 válasza dabadab (#7) üzenetére


mephi666
veterán

rühellem a pókokat, annak ellenére, hogy nem csípett meg... képes vagyok kb minden állatot összefogdosni az egerektől a békákon át a kígyókig, beleértve az összes bogarat meg rovart is... de a pókokat rühellem... nem is a félelemtől, hogy megcsíp, hanem egyszerűen mert a szememben undorító egy állat...

1éve a balcsinál egy ekkora döggel találkoztunk a nyaralóban:

egyébként régen haverom vadászgörénye harapott meg :) az rendesen harapott... alig bírtuk leszedni az ujjamról, úgy belemélyesztette a fogát... érdekes jelenet volt :))

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#9) Csemike válasza mephi666 (#8) üzenetére


Csemike
csendes tag

Elképzeltem, amint a görénnyel az ujjadon azon morfondírozol, hogy "hmm... de érdekes egy jelenet ez..." :DDD
Én szeretem a pókokat, sose rakom ki őket a szobámból. Szerintem jópofák. Darázsügyben meg osztom Vakegérke véleményét. Ha nem kezdesz el ész nélkül csapkodni, hadonászni, akkor békénhagy. Utoljára hat évesen csípett meg darázs, pedig nem panelban lakom. :)

(#10) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Ááááááááááááááááááááááááá... :Y bazzz...
minek néztem be ebbe a topicba..... :O :W

pók, ráadásul képpel.. alig mertem odanézni... :O
bbbbbbbrrrrrrrrrrrrrr.....

mephi666 meg azt írja, rámászott egy b×zi nagy a kezére... :Y :Y

huhhh, én meghaltam... kár volt elolvasnom :((

ma tuti nem fogok tudni elaludni... :O :W

a darázs az semmi, de egy pók... :Y pppppppppffffffffffffffff..... :O

"Nálam a tolerálható lában száma három; plusz/mínusz egy."

Találó mondás.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.