2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Fejes topik első hsz

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves leendő fejhallgató tulajdonos!
KÉRJÜK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT!

Mielőtt feltennéd kérdésedet, gondosan olvasd el az alábbi sorokat, hogy a topiklakók könnyebben és gyorsabban tudjanak segítséget adni.
Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik. Vezeték nélküli iránt érdeklődve erre tessék, ha 5.1/7.1-es vagy egyéb gamer, mikrofonos fejhallgatót keresel, kattints ide. Ezektől viszont óvva intünk, a miértek az összefoglalóban megtalálhatóak. Ha nem FEJhallgatót, hanem FÜLhallgatót szeretnél, akkor pedig ide fáradj.
DAC és fejhallgató erősítő ügyben pedig EZT a topikot érdemes meglátogatni.
Kevés kivételtől eltekintve azok fejhallgatók, amik zenére jók, azok megfelelőek játékhoz, filmezéshez is.

Fejhallgatók beárazása ebben a topikban történik!

Miért nem ajánlunk vezeték nélküli megoldásokat?

A vezeték nélküli megoldások képtelenek felvenni a versenyt azonos áron madzagos rokonaikkal. Zajosak, szakadozik a kapcsolat a vevővel, de ezektől eltekintve az általános hangminőség is sokkal rosszabb. Hogy mégis melyik a kevésbé rossz ezek közül? Sajnos elég hiányosak a tapasztalok a topikban, a minél jobb hang élvez prioritást, tehát nem értünk hozzá, nincsenek ilyen irányú tapasztalataink. Tényleg az a legegyszerűbb, ha meg sem veszed őket, úgyis a vezetékes a jobb választás.

Mikrofonos fejhallgatók

Általában nem szoktunk ajánlani mikrofonos fejhallgatót, ez alá tartoznak a játékos (gamer) és ún. multimédiás fejhallgatók, melyek mikrofonja legtöbbször a fejhallgató házára van rögzítve egy karral. Ezek hangminősége rendre rosszabb, mint az azonos áron kapható normál sztereó fejhallgatóké. Kivételek persze lehetnek, ha ilyet találunk arról említést teszünk. Ha mindenáron szükséges a mikrofon, akkor is érdemes anélküli fejest beszerezni, és hozzá egy csíptetős (ruhára vagy kábelre), kézi, vagy asztali mikit vásárolni. Erre nem érdemes párezer forintnál többet költeni, például Skype-hoz vagy Teamspeakhez tökéletesek ezek is.
Szóba jöhetnek viszont a topikban a kábelre szerelt mikrofonnal ellátott fejhallgatók, hisz az okostelefonok elterjedésével egyre inkább elvárás, hogy telefonáláshoz is használhatók legyenek ezekkel a készülékekkel, így az egészen minőségi fejhallgatóknál is találkozhatunk ezzel a megoldással.

Ajánló
Ha nem szeretsz olvasgatni, nem akarsz elmerülni túlzottan a témában, csak szeretnél egy jó fejhallgatót, akkor egy rövid, nem teljes listáért az ajánlott 30000 Ft körüli és alatti fejhallgatókról kattints

------->IDE<-------

Kíváncsi vagy, remek. :R Akkor hozzászólásodban az alábbi 9 kérdésre adj választ! Mindegyik fontos, tehát egyet se hagyj ki!

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
4.) Új vagy használt?
5.) Circumaural vagy supraaural?
6.) Zárt vagy nyitott?
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
8.) Honnan vásárolnál?
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?

Részletesebben:

Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?

Otthon, utcán, tömegközlekedési eszközön, kollégiumban, extrém zajos környezetben (gyárak pl.), stb.

Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?

Zenehallgatás, filmezés, játék, tv nézés, zene szerkesztés, stb. Írd le azt is, hogy milyen zenéket hallgatsz! Bár embere válogatja, hogy kinek milyen hangzás felel meg az adott stílushoz, de valahonnan el kell indulni. Egy dubstep vagy hardstyle muzsika pl. értelmét veszti egy erősen mély hiányos fejhallgatóval.
Itt említsd meg, ha mikrofonos fejhallgatót szeretnél!

Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?

Nagyon fontos kérdés, megválaszolása nélkül elég húzós árú ajánlatok érkezhetnek. :) Ha nem Magyarországon élsz, akkor az ottani pénznemben add meg a választ! Országonként egyébként is jelentős eltérések lehetnek a fejhallgatók árában.

Új vagy használt?
Sokat lehet spórolni használt fejhallgató vásárlásával, illetve az újhoz képest ugyanazért a pénzért jóval komolyabb hangminőség is elérhető. Tanácsos körülnézni Hardveraprón, Vaterán, eBbay-en, AVX-en, illetve Head-Fi-n. Az Európai Unión kívülről vásárolva ÁFA- és vámfizetés sem kizárt, ennek fényében rendeljetek külföldről!

Circumaural vagy supraaural?

A circumaural fejhallgatók párnája a fül körül támasztja a fejet, míg a supraaural fejhallgatók a fülkagylón támaszkodnak. Nagy általánosságban lehet mondani, hogy a fület körülölelő, circumaural fejhallgatók kényelmesebbek.

Zárt vagy nyitott?

A zárt fejhallgatók hangszórói csak az egyik, a fül irányába nyitottak, ezért a külvilág felé sokkal halkabbak, mint nyitott társaik, és kevesebb zaj is szűrődik be. A nyitott fejhallgatók mindkét irányba nyitottak, kifelé is ugyanolyan hangosak, mint befelé. El lehet mondani, hogy általánosságban egy adott árkategóriában egy nyílt fejhallgató jobban szól, mint egy zárt. Létezik átmenet a kettő között, ezek a félnyitott fejhallgatók.

Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?

Ha van elképzelésed, hogy mit vársz a fejestől. Brutális mélyeket, agresszív magasakat, tiszta középtartományt, kiegyensúlyozott hangzást, stb. Azt is írd meg, ha valami nagyon zavar! Ilyen lehet például a túlzott magas kiemelés.

Honnan vásárolnál?

Az itthoni boltok és webshopok közül is érdemes a megbízhatóbbakat választani, ahol biztosan megkapjuk a teljes garanciát (tehát nem csak a kötelező 1 évet), ami lehet 2 év, vagy akár ennél is több.
Ha esetleg külföldről rendelünk fejhallgatót, mindenképpen csak megbízható eladótól, hiszen elég sok hamis fejhallgató van a piacon. A leginkább hamisított fejesek közé tartozik a Sennheiser HD598, az Audio-Technica ATH-M50, több Sony fejhallgató, például a V6 és a 7506, az összes Beats, Monster, Bose, de gyakorlatilag bármiből lehet hamisba futni, ha népszerű termékről van szó. A gyanúsan olcsó ár, a doboz és tartozékok hiánya, és mindezekhez a távol-keleti eladó szinte garanciát jelent a hamis termékre. Óvatosan, inkább a topikban érdeklődjetek biztos beszerzési forrás felől!
Ismét felhívjuk figyelmed, hogy az Európai Unión kívülről vásárolva ÁFA- és vámfizetés sem kizárt, ennek fényében rendeljetek más országból!

Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?

Integrált hangkártya, hangkártya, DAC, fejhallgató erősítő, hordozható lejátszó, telefon, tablet. Kérünk, hogy a pontos típust is írd le!

Ha van valami konkrét elképzelésed, nyugodtan oszd meg fórumtársaiddal, de ne ragaszkodj hozzá makacsul, ha a topiklakók le akarnak beszélni róla! Csak azt szeretnénk, hogy minél többet hozz ki a vásárlásra szánt keretedből.
Végül, fejhallgatóknál nincs egzakt legjobb, mivel mindenkinek más az ízlése. Olvass el minél több véleményt és lehetőségeid szerint hallgass meg sok fejhallgatót, hogy nyugodt szívvel tudj dönteni.

Utolsó módosítás: 2017.06.05.

Előzmények ITT!

Hozzászólások

(#1) schawo


schawo
titán

Ajánlás a listára:
Sennheiser HD229

[ Szerkesztve ]

101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2) krichd1


krichd1
addikt

Akkor kezdeném az ajánlott fejhallgatók listájának kiegészítésével, főleg ha már 30000Ft a limit.
Shure SRH440
Audio Technica ATH-M40fs/df
Digitech Pro Monitor (természetesen félkövér aranyozott betűkkel :D)
Esetleg AKG K511 10eFt alatti kategóriában :F
Illetve a Superluxoknak hamarosan jön a frissített verziójuk.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#3) Zoli133


Zoli133
őstag

Most akkor bővítjük 30k-ig a listát vagy az elírás? (Ebben az esetben srh-440)

Más részről a Retro DJ leírásban a "horozás" szó nem értelmes.

[ Szerkesztve ]

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#4) #71562240


#71562240
törölt tag

Ha már valóban 30ezerig lesz a határ, akkor én három árkategóriába rendezném a fejhallgatókat (-10; 10-20; 20-30), hogy a kezdő, tudatlan olvasó rögtön képben legyen, hogy hova tartozik a Retro DJ, hova a K518 és hova az SRH-440, ne kelljen külön az árakat keresgélnie mindegyikhez. Egyébként, ha már homár, akkor szerintem legyen 50ezer körül a határ, addig még elég sok érdeklődő fel tud menni a pénzkeretével, sőt, elég sokan keresnek 40-50ezer körülieket. Így meg tudnánk említeni olyan slágereket is, mint az M50, SRH-840 és társai. (De akkor már lehetne még feljebb is az összeghatár, mondjuk... :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#5) Zoli133 válasza #71562240 (#4) üzenetére


Zoli133
őstag

Az árkategóriákba szedést támogatom, de szerintem az összeget viszont csak pár ezerrel emelném, hogy amik kicsivel esnek 30 fölé azok is beférjenek.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#6) guppy


guppy
őstag

én a wifis részbe beletenném pluszba h nem értünk hozzá

SRH 440 +1
maxell retro DJ +1

(#7) schawo válasza #71562240 (#4) üzenetére


schawo
titán

30 fölé nem mennék, akkor inkább nézzen be a topicba.

101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8) Bodz


Bodz
Ármester

Szerintem ideje volt 30-ig kitolni a listát. Ennyi elég is lesz. Jobb, ha a drága fülesek vásárlása előtt alaposabban körbejárjuk a dolgot a kérdezővel. :)

Esetleg bekerülhetne a magas, mély, középorientáltság, V karakter, stb. magyarázata is. Elvállalja valaki?

AD300 (nem kapni már), T400 (sose esett róla szó), Major kikerült (20e felett egyszerűen rablás - szerintem alatta is, de cáfoljatok meg).
XB500-ból XB600 lett, alapvetően ugyanazok az erényei.

[ Szerkesztve ]

(#9) Deadzone41


Deadzone41
őstag

szipi szupi :). egy-két javaslat:

A legtöbb fejhallgatót megtaláljuk a hazai webshopok kínálatában, de szinte minden esetben magasabb áron a külföldi boltokhoz hasonlítva.
ez szerintem fölös, és a laikusokat össze is zavarja általában, hogy nem tudják, hogy az áfát és vámot is hozzá kell számolni a szépnek hangzó árhoz. meg persze a garizás is bonyolultabb kintre. aki rutinos külföldi vásárló, úgyis körülnéz ebay-en meg egyéb helyeken.

Audio Technica ATH-M30
Fő karakterisztika: semleges enyhén mélyorientált és meleg hangú

Superlux HD330/660
Fő karakterisztika: semleges V karakter

szerintem is ki kéne bővíteni kicsit a 20ezres határt, és csinálni több kategóriát, hogy ne legyen így ömlesztve az összes.

Bodz: azért csak nem gyp-s senki :) a V karakterhez esetleg oda lehetne csillagozni, hogy mély és magas emelt egyszerre.

[ Szerkesztve ]

(#10) Bodz válasza guppy (#6) üzenetére


Bodz
Ármester

Vezeték nélküli rész így már oké? :)

(#9) Deadzone41: Kiszedve a külföldi rész.

Örülnék pár olyan hozzászólás, írás, teszt linkjének is magyarul, ami több fejhallgatót elemez és tartalmas is. Mehetne az olvasgatnivaló részbe.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.