2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Igo primo Nextgen- Autóba tervezve. Aztán már a hónunk alá csapható verzióban is

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Amióta világ a világ, az emberek állandóan utaznak, próbálják felderíteni az ismeretlent. Kezdetben a csillagok, nap és a hold állása alapján tájékozódtak. Napjainkban pedig egy hosszú evolúció alatt eljutottak a navigációs rendszerek használatához.

A cég története saját bevallásuk szerint 4 részre osztható.

2004, a kezdetek:
"Az NNG-t magyar technológiai szakemberek alapították két izraeli üzletember segítségével. A céljuk egyszerű volt: alkossanak egy sokkal inkább felhasználóbarát és szebb navigációs megoldást annál, ami akkor a piacon elérhető volt. Ezzel elkezdődött az iGO Navigáció fejlesztése a globális piacra."

2006-2008:
"Kezdő vállalkozásként sokkoltuk a navigációs világot, amikor 2006-ban a hannoveri CeBIT-en bemutattuk iGO Navigációs szoftverünket, ami egész Európa térképét tartalmazta mindössze egyetlen 1GB-os memóriakártyán, szemben a versenytársak nagyobb, DVD-n tárolható megoldásaival. Ez igazi fordulópontot jelentett számunkra, és az iparágnak egyaránt. Ezzel az újító szemlélettel léptünk be a PND-k és okostelefonok piacára, és tovább folytattuk az innovációt: hamarosan – a piacon elsőként – bemutattuk az első 3D-s navigációs megoldásunkat.
"

2009-2010:
"Felismertük, hogy az autókba beépíthető navigáció szinte kizárólag a luxus és felső kategóriás autókban elérhető. Azonban úgy gondoljuk, hogy a navigációnak minden autószegmensben és minden piacon elérhetőnek kell lennie, hogy könnyebbé tegye az emberek életét az autómodelltől függetlenül. „Navigation for All” küldetésünket szem előtt tartva beléptünk az autóipari navigációk piacára, lehetővé téve, hogy a navigációs megoldások a világon mindenhol elérhetőek legyenek az alacsony kategóriás autóktól a csúcskategóriás modellekig."

Napjainkban:
"Számos autógyártóval és autóipari beszállítóval dolgozunk együtt, hogy teljesebbé tegyük a legszűkebb értelemben vett vezetési élményt és az autóban elérhető online szolgáltatásokat. Figyelmünk középpontjában a vezetés élménye áll, így fejlesztjük a kommunikációt a sofőr, az autója és a felhő alapú szolgáltatások között, hogy ez az élmény sokkal intelligensebb és intuitívabb legyen. A világ tíz vezető autógyártójából hét a mi megoldásainkat használja, és általuk több mint 30 autómárkában vagyunk jelen."

Mobiltelefon és navigációs eszköz.

Mindenkinek meg van a maga favoritja. Szerencsére a piacon mindenki számára elérhető egy, kimondottan neki való eszköz. Ahogy én is, sokan az NNG termékét favorizáljuk.

Valamikor 2009 környékén kerültem abba a helyzetbe, hogy szükségessé vált egy kütyü beszerzése. Persze már akkor is voltak tökéletese térképek, valamint volt egy oldalbordám, aki elég ügyesen navigált papír alapon. Na jó, egyszer úgy beküldött egy német zsákfaluba, hogy az IGO-nak is időbe telt, mire kivezetett minket. Azóta minden egyes utazáson megemlítem neki a sztorit :)
De visszakanyarodva a történethez, akkor egy használt Navon készüléket vásároltam, rajta az IGO 8 szoftverrel. Gyönyörűen működött, igaz otthon pár napot eltöltöttem vele, mire barátok lettünk. Meg sem fordult a fejemben, hogy térképfrissítés is szükséges lehet. Mindez annak ellenére, hogy akitől vettem, minden papírját odaadta. Teltek múltak az évek, elérhetővé vált egy fejlettebb, szemrevelóbb utód, az IGO Primo. Ebből már egy új készüléken lévő darabot vettem, ezáltal megismerkedtem a frissítés intézményével is. Hatalmas változás volt az előzőhöz képest. Sokkal látványosabb, testreszabhatóbb volt. Élmény volt használni, gyönyörködni benne. Aztán fejlődött a technika, lett okostelefonom, sőt, egyre nagyobbak, egyre pontosabb, használhatóbb GPS modullal, így átnyargaltam annak hazsnálatára. Ott a Sygic volt a befutó, lévén nem volt ezidáig elérhető az IGO mobiltelefonra. De aztán történt valami, és a magyar fejlesztő elérhetővé tette, igaz csak limitált kiadásban és egy rövid letöltési intervallum erejéig az új Nextgent

Hazai megjelenés és használhatóság szempontjából egyrészről a cég 10 éves születésnapja kapcsán megjelent limitált kiadású, születésnapi iGO Navigációról beszélhetünk, mely iOS és Androidos okostelefonokra és iPad-re vált elérhetővé. Ezeknél a készülékeknél megszabtak bizonyos paramétereket, melyek megléte lehetővé tette az applikációt használatát Ezek a következők voltak:

- Android 4.0 és későbbi,
- iOS 6 operációs rendszerű
- iPhone 4S és annál későbbi készülékek

Ez az aplikáció a SzülinApp nevet kapta, és 2015. április 20. és 29. között lehetett letölteni a rendszernek megfelelő áruházból.

És eljött amit már olyan sokan vártunk. hivatalosan is elérhető az IGO navigáció megújult változata.
Akár Androidra, akár IOS-re szeretnénk letölteni, megtehetjük. Telepítés után 7 napos póbaverziós térképeket tudunk letölteni és telepíteni a készülékünkre. Aki már találkozott az IGO Szülinapp alkalmazással, tudni fogja, mire számíthat, hisz ez annak a rendszernek a teljes értékű változata. Szerencsére tudunk válogatni a térképekből, hisz egész jól szét vannak szedve az egyes földrészek.

Nagyon nem szeretnék belemerülni, inkább azt ajánlom, mindenki töltse le és próbálja ki. Ha megtetszett, akkor pedig vásárolja meg! :)

Egy teljes Európa térképcsomag, ami 3,83 GB, cirka 10 ezer forintért lehet letölteni. Ezért a pénzért 2015 Q3-as térképeket kapunk.

Letöltési lehetősségek:

IOS
Android

Pár kép ízelítőként:

Forrás: NNG

Hozzászólások

(#1) Bodrik


Bodrik
(MODERÁTOR)

Sokan vártak erre a pillanatra, melynek az eljövetele már régóta érett! :C

Vagyok aki vagyok...

(#2) air válasza Bodrik (#1) üzenetére


air
(PH! nagyúr)

De így? :F
Eddig sem voltam iGO fan, most ásom el örökre. ;]

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#3) Bodrik


Bodrik
(MODERÁTOR)

A hozzászólásokban kerüljünk mindent ,ami warez kategória. Nem azért született a cikk, hogy táptalaja legyen a rendszer kijátszásának. Köszönöm!

Vagyok aki vagyok...

(#4) Bodrik válasza air (#2) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Mire gondolsz? Hogy fizetős lesz, azzal tisztában volt mindenki. A nagyobb kérdés inkább a mikor volt.

Még nem tudom, hogy ez a 10 ezer forint az örökös licensz, vagy 1 éves...Letöltöttem már, de még nem futottam át mindent.

[ Szerkesztve ]

Vagyok aki vagyok...

(#5) Armahun


Armahun
(PH! addikt)

Eddigi észrevételek:

Maga a program ingyen letölthető.
Telepítés után 7 nap trial térképek.
Eu csomag 10 ezer körül, valószínűleg éves frissítési lehetőséget takar.
Örülnék csak magyar térképnek olcsóbban.
Ami plusz az a tts hang az 1600 pénzbe kerül, a mérete több giga.
Van már tts motor a telefonomon, amit a szülinapp szépen használ, ehhez miért kell ekkora fájt letöltenem.
Jelenleg azt írja , hogy az online szolgáltatások ingyenesen elérhetők, útinfó és ilyesmik.
A beállításokban azonban ki van kapcsolva és letöltésre visz a bekapcsoló gomb, viszont az áruházban nincs ilyen tétel. Valósínű ez is évi több ezer lesz.

[ Szerkesztve ]

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#6) Bodrik válasza Armahun (#5) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Valószínű, hogy folyamatosan fogják elérhetővé tenni a tartalmakat...

Vagyok aki vagyok...

(#7) KubanitoS


KubanitoS
(PH! kedvence)

Ez igazán örömteli hír.

Jó lenne valami részletes ismertetés, hogy a tízezer forintunkért pontosan mit kapunk. Gondolom az túl szép lenne, ha örök licenszet. Esetleg a pénzünkért megvásárolt térképeket örökké használhatjuk, csak az esetleges frissítéseket kell megvásárolnunk majd?

Szülinapp a jelenlegi formájában vajon megmarad a fizetős verzió mellett?

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#8) Bodrik válasza KubanitoS (#7) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Biztosan megmarad, már csak azért is, mert letöltötted a telefonodra. De valószínű, hogy nem kap újabb frissítést. Inkább szorítják már a hivtalos verziót.

Vagyok aki vagyok...

(#9) Armahun válasza Bodrik (#8) üzenetére


Armahun
(PH! addikt)

Én nem bánnám,, ha a szülinapp helyett kapnék egy örökös alap Magyarország térképlicencet ehhez.
Az ember úgyis venne hozzá pluszba útinfót meg poikat , stb.

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#10) Bodrik válasza Armahun (#9) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Szerintem sokan megelégednének egy Magyarország térképpel. De ugye az nem biztos, hogy akkor bolt egy profitorientált cégnak.

Vagyok aki vagyok...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.