2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Ha segíteni nem akarunk, akkor miért nem maradunk inkább csendben?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egyre többször látom különböző topikokban, hogy egy kérdésre adott válasz nem a hasznos infót tartalmazza, hanem kioktatás jellegű utalást az összefoglaló áttekintésére, esetleg felhívást a keresésre. Értem én, hogy valakit idegesít, ha ugyan azt a kérdést többször is olvassa, de ha segíteni nem akar, miért ostorozza a kérdezőt? Miért jobb érzés leoltani valakit ahelyett, hogy a lehordó hozzászólás megírására szánt időt hasznos válasz megírására szánná?

Ilyen mélyre süllyedtek egyesek lelki szegénységükben?

Hozzászólások

(#1) quailstorm


quailstorm
(PH! félisten)

Mert így megadjuk az esélyt a változásra, vagy lekopik.
Amikor 3-4 hozzászólással az övé fölött, vagy a nagy nehezen kiszart összefoglalóban van valami, és akár már sokadjára belekérdez, akkor ideges vagyok.

És nem, az ilyeneknél az se jó ha kinyalod a fenekét mert folytatja. Akár képes a megadott választ ignorálni és tovább jönni a hülye kérdésekkel.

Persze nagyon általános amit megfogalmaztál, nem lehet mindenre ráhúzni a kabátot, én azt írtam le én mire rágok be.

(#2) Bodrik válasza quailstorm (#1) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Ezzel egyet is értenék, de egy szakmai topikban például elég hervasztó folyamatosan ezt olvasni. Szerintem ha a kérdező nem kap semmilyen választ, hamarabb elkezd keresni. Ha másért nem, kényszerűségből, mert szüksége van az információra. Viszont egy ilyen rendreutasító válasz csak az OFF-ok számát növeli, főleg ha abba teszik.

Vagyok aki vagyok...

(#3) Vakegérke válasza Bodrik (#2) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyan quailstorm fórumtársunk elmondta a lényeget, én is hozzáteszem a magamét. Nos, ha a kérdező arra nem vette a fáradságot, hogy akár a topic keresőjét, akár a Google segítségét használja, nem biztos, hogy tálcán kell neki nyújtani az üdvözítő megoldást. Miért kéne kiszolgálni, statisztálni a lustaságához? Az összefoglaló már egy kicsit másabb, az újonc talán azt sem tudja, hogy van, de ha felhívják rá a figyelmét, már az is segítség.

"Szerintem ha a kérdező nem kap semmilyen választ, hamarabb elkezd keresni."
Avagy duzzogni, megszólni mindenkit, mert mi az, hogy nem törődnek vele, esetleg újra, sőt, harmadszor is feltenni ugyanazt a kérést.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Met válasza Bodrik (#2) üzenetére


Met
(PH! nagyúr)

Szerintem ha a kérdező nem kap semmilyen választ, hamarabb elkezd keresni.
Hát nem, előtte még kétszer beírja hogy "Erre valaki?", aztán amikor megtalálja a megoldást akkor beírja hogy "megoldottam köszi a semmit".
Rá kell őket szoktatni hogy előbb keressenek és utána kérdezzenek ha nem tiszta valami és lehet ha elolvassa az összefoglalót kap más kérdésére is választ, vagy majd ha olyan gondja támad akkor emlékszik hogy az összefoglalóban olvasott valami hasonlót.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#5) Bodrik válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Nem akarok vitatkozni, mert igazatok van, de ha valaki tudja a választ, nem jobb megadni, mint akár hozzászólásokon keresztül a semmit olvasni?

Persze mindegyikünknek más az ingerküszöbe. Én nem sajnálom a fáradtságot, akár meg is keresem neki a választ, ha van rá lehetőségem. De visszatérve az alap kérdésre, inkább maradjunk csendben, mintsem okítsunk.. :K Szerintem...

Vagyok aki vagyok...

(#6) Vakegérke válasza Bodrik (#5) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te sem vagy már mai gyerek itt. Meg kell értsd, az ember lassacskán belefárad abba, hogy mások helyett keresse meg a problémájára a megoldást, holott csak pár kattintás az egész. Igen, mondhatod, hogy ha csak pár kattintás, akkor nem gond. Már csak az a kérdés, hogy miért kéne kiszolgálni mások lustaságát.

Én is azt vallom, hogy segíteni jó, és nem sajnálom az időt, (van belőle bőven,) hogy áttúrjam a NET-et mások kedvéért. No persze csak akkor, ha a kérdés nem olyan jellegű, hogy a Google első öt találatában megtalálható a válasz.

Igen, az alapkérdés...
Az okítás szót használod. Végtére is az is okítás, ha felhívják a kérdező figyelmét rá, hogy kérdésére az összefoglalóban megtalálható a válasz, vagy a kereső pillanatok alatt kidobja. Egyáltalán nem pejoratív a szó ebben az összefüggésben, hiszen nem kioktatják, hanem oktatják a kérdezőt.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) quailstorm


quailstorm
(PH! félisten)

kettő példa:

[link]
[link]

mindenki eldönti mennyire vagyok bunkó (nagyon)

(#8) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Fogalmam sincs, ugyanannyi energia válaszolni neki és azután hozzátenni, hogy "de legközelebb használd a keresőt".

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#9) Bodrik válasza Vakegérke (#6) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Én az ilyen jellegű hozzászólásokra gondoltam:

"Neked találták ki az összefoglalót és a keresőt."

"Akkor ne legyél topicszűz, meg hozzászólás- olvasás szűz sem, olvass vissza"

"Komolyan megkérdem, mi lenne, ha visszaolvasnál, és amit nem találsz, nem értesz, azt kérdezed meg?
Éppen kettő napja, hogy más kérdezte, megmértem, beírtam, nincs mit tovább rugózni rajta Azoknak, akik olvassák a topicot, látható volt akkor is, most is. Akik nem olvassák, azok számára kereshető. Ha méltóztattál volna beírni a keresőbe a kábel szót, a kérdés az 5. találat, és ha hiszed, ha nem, általában az ezt követő számú hozzászólások szokták a válaszokat tartalmazni.
Köszi, hogy legközelebb nem teszitek fel kétnaponta ugyanazokat a kérdéseket."

Vagyok aki vagyok...

(#10) Vakegérke válasza Bodrik (#9) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eggenn, lehetett volna udvariasabban is. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.