2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Asus Zenpad C 7.0..egy gyors tapi, aminek a végén elengedem a kezét.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy esett, hogy a mai nap folyamán kezembe vehettem egy Asus Zenpad C 7.0-ás készüléket.
Egyik kollégám hozta el hozzám, hogy okosítsam fel egy jó, offline is használható navigációval, plusz tegyek rá pár alkalmazást, melyek segíthetik a boldogulást a mindennapokban.

A történet náluk azzal kezdődöt, hogy a gyermeknek szerettek volna egy olyan készüléket, melyet alkalomadtán a szülők is birtokolhatnak. Innen egyenes út vezetett egy komolyabb, de mégsem táskát igénylő készülékhez.
A következő igények merültek fel a keresés kapcsán:
- GPS képesség
- SD kártyával bővíthetőség
- Lehetőség szerint SIM kártyafoglalattal rendelkezzen
- Méretben korlátozottak voltak a lehetőségek. Autóban kényelmesen elférjen a szélvédő mögött, és a leendő igazi tulajnak se forduljon ki a kezéből a mérete valamint a súlya miatt.
- Negyvenezer jó magyar forint környékén szerették volna megvenni.

Megfontolt emberek lévén elkezdték felderíteni a terepet. Végül az egyik Webáruház fekete péntek akciójában kapták meg 36 ezer forintért.

A készülékről bővebben Itt olvashattok

A legfontosabb paraméterei:

- Kijelző 7", IPS LCD capacitive touchscreen, 16 millió színnel és 600 x 1024 felbontással
- Intel Atom x3-C3200 64 bit Quad-Core
- 1 GB RAM
- 16 GB ROM, melyből cirka 12 GB szabadon használható
- 64 GB-os MicroSD kártyával bővíthető
- 2 SIM kártyát kezel, mindkettő 3G képes

Elsőre kézbefogva egész kellemes érzés fogott el. Külön felvillanyozott a 2 SIM foglalat, valamint a lehetőség, hogy akár telefonálásra is használható. Ezt a lehetőséget nem próbáltam ki, de azért odapróbáltam a fejemhez, milyen érzés lehet. Hát...elég fura volt. Egy Lenovo Vibe Z 2 Pro telefont használok, az sem pici a maga 6"-val, de 7 coll már nekem is sok. Kézben még elmegy, de zsebre már biztosan nem tunám úgy tenni, hogy nyugodtan üljek le utána :D

Magát a készüléket egy ízléses dobozban kaptam, amiben mellette még ott volt egy 1A-os hálózati töltőfej és egy tyúkbél vastagságú USB kábel. Ez utóbbitól nem voltam elájulva. Szerintem ez a spórolás netovábbja, de válság van, mindent ne akarujnk ilyen kevés pénzért.

A dobozt kinyitva feltárul maga a csoda. Mondom ezt azért, mert a készülék egy vastagabb, négyfelé hajtható fóliával van becsomagolva körülbelül úgy, mint a sarki Sparban 10 dkg párizsi.

De megyek tovább, elvégre munka lesz vele, nem csodálni kaptam....Azért elméláztam a kijelzőn, valamint elképzeltem a Hondámban, miképp csicseregne belőle Bori, a kalauz.

Ami szembetűnő és figyelemfelkeltő volt számomra, hogy a márkatestvér Laptopra feldugva villámgyorsan másoltam a fájlokat.
A Navi gyorsan települt, a kezdeti beállítások után úgy 2 perc kellett hozzá, hogy a szabad ég alatt mindenféle segítség nélkül holdakat találjon és pozicionálja magát. Elsőre 5 holdat kezdett használni, melyet aztán bővített nyolcra.
Kipróbálni sajnos nem tudtam, pedig az lett volna az igazi. Miközben csomagoltam vissza, eszembe jutott a nemrég megjelent Wayteq X995-ös androidos navigációs készülék, mely 20 ezer forint környéki árával egy nagyon jó választás. Ellenben az Asus képes SIM kezelésre, telefonálásra, plusz navigálásra. Lényeg a lényeg, hogy egy pillanatra fejben összehasonlítottam őket. Lehet megéri azt a plusz 16 ezer forintot rákölteni, ha nem kimondottan telefonálni szeretnénk a kütyüvel, de otthonra elkelne valami, amin gyorsan megnézhetünk bármit, aztán a hónunk alá csapva elvihetjük kirándulni, ahol is társunk a vezetésben, és az uticél felfedezésében.

Én személy szerint nem venném meg, mert a jelenlegi telefonom kielégíti minden igényem. Na jó, amelyiket nem, arra ott a volt menyasszonyom és a Visa kártya. :D

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.