2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

"Ugye mi jó barátok vagyunk..."

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A héten olvasgattam az interneten és belebotlottam egy cikkbe, ami az ihletet adta, hogy a témát én is boncolgassam kicsit. Szóval barát, barátság, haverok, spanok… Sokféle szinonimát lehet mondani erre a “jelenség”re, illetve szerintem nem pontosan szinonimák ezek, hiszen lehet, hogy egy barátodnak mindent elmondasz, azonban ők kevesebben vannak. Ők azok, akikkel bármikor és bármiről el tudsz beszélgetni, dacára mindennek, akár annak is, hogy te fiú ő pedig lány, hiszen a fizika kontaktus érintkezés kimerül annyiban, hogy ölelés, vagy néha napján egy puszi. Egy barát az, akinek nyugodtan a szemébe mered mondani, ha éppen oltári nagy baromságot készül csinálni, valamint barát az, aki ezen egyáltalán nem sértődik meg, hanem megfogadja a tanácsod. Ezek azok többek közt, de a felsorolás végére akár egy szép fektetett nyolcast is tehetnék, hiszen a barátság, hogy csúnyán fogalmazzak tevékenységei kiapaszthatatlanok… Szóval ezek azok, amik miatt pl: a barát és a span nem ugyan az! Hiszen míg az egyikkel szívesen megiszol egy sört és dumálgatsz a semmiről egy este, addig a másikkal bármit bármikor megtehetsz, akár az éjszaka közepén állítasz be hozzá, akár éjfélkor hívod, mert szüksége van rád, mindig ott lesz és nem fog nemet mondani. Azt mondod barát?! Én azt mondom, hogy ez tényleg az élet egyik, ha nem a legszebb csodája, hisz két teljesen különböző ember, akik a kötelező körök lefutása után már abszolút gátlástalanul, akármi jön, spontán, véletlenszerűen akármiről el tudsz beszélgetni, nem kell, minden találkozásotokkor fél órát azzal tölteni, hogy elmeséld az életed, hiszen a barátod az, aki a legjobban ismer mindenki közül.

Ha már végigolvastad ezt a se eleje se vége szöveget, amit át se gondoltam, ahogy jött a gondolat leírtam, akkor feltennék ide a végére neked kedves olvasóm egy kérdést. Hunyd le a szemed és gondold át, hány olyan ember van, akit tényleg a barátodnak tekintesz és akármi van, te büszkén kiabálod a világnak: “Igen, ő a barátom!“

- A barátom nem jött vissza a rohamból, Sir. Kérek engedélyt kimenni, és megkeresni őt.
- Nem engedélyezem – mondta a tiszt – Nem akarom, hogy kockáztasd az életed egy olyan emberért, aki valószínűleg halott.
A katona ennek ellenére kiment, és egy óra múlva maga is halálosan megsebesülve, halott barátjának tetemét cipelve tért vissza. A tiszt dühöngött:
- Mondtam, hogy halott. Most aztán mindkettőt elvesztettem. Mondd, volt annak valami értelme, hogy kimenj, és becipelj egy holttestet?
- Ó, persze, hogy volt, Sir – válaszolta a haldokló – Amikor megtaláltam, még élt. És azt mondta nekem: “Jack, biztos voltam benne, hogy értem jössz.”

Anthony de Mello

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Hunyd le a szemed és gondold át, hány olyan ember van, akit tényleg a barátodnak tekintesz és akármi van, te büszkén kiabálod a világnak: “Igen, ő a barátom!“"

Nincs már egy sem. Számomra a szó elvesztette a jelentését. Egyikünk sem volt hibás, így hozta a sors.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) blokad válasza Vakegérke (#1) üzenetére


blokad
(senior tag)

Nem érzed semmi hiányát ennek? Hisz a barátokra mindig szükség van.. (szerintem)

(#3) Brown ügynök


Brown ügynök
(senior tag)

"senkinek sincs nagyobb szeretete, mint aki életét adja barátaiért"

"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

(#4) Vakegérke válasza blokad (#2) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A fene se tudja. Elfogadtam a sors döntését.
Mesélhetnék, nem akarlak traktálni vele.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) blokad válasza Vakegérke (#4) üzenetére


blokad
(senior tag)

Ugyanmár, miért traktálnál? :)

(#6) Vakegérke válasza blokad (#5) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a lehetőséget. Három esetet mesélek el.

Az első gyerekkori kapcsolat, egészen addig tartott, míg be nem vonultam katonának. Akkor szerelmes lett, mire leszereltem, meg is nősült. Ismertem a lányt is, egy udvarban laktunk mindhárman.
Én albérletbe kényszerültem, ők lakást kaptak, máshova költöztek. Jöttek a gyerekek is náluk, így én a háttérbe szorultam. Megértettem, hogy ez az élet rendje, hagytam őket élni. Annál is inkább, mert én is járni kezdtem valakivel, akivel aztán évtizedeket húztam le. Egyszerűen elszürkült a barátságunk, és pont.

A második eset már húzósabb. A barátom megkért, hogy legyek a kezese, autót akar venni. Savanyúan néztem rá, és közöltem vele, hogy talán holnap már nem is lesz munkája, talán nekem se. Ha pedig nem fizeti a részleteket, nyakamba szakad az adóssága. Nem tudom kockáztatni a családom, a gyerekek megélhetését.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy barátom...

A harmadik eset a nyúzottság története. Barátom rendszeresen meglátogatott minket, méghozzá családostól. Asszonyka, két apró gyerek. A kisebbik rohangászós, nagyhangú kiscsaj volt. Önmagában nem lett volna baj, csak kegyetlenül kiszipolyozott, nagyon fáradt voltam. Reggel hétkor már melóztam, és bár elvileg délután négyig tartott a munkaidő, egyre több teher hárult ránk, melósokra. A csúcs az volt, amikor éjjel fél egykor hozott haza a tulaj. Persze reggel minden kezdődött elölről. Idegölő, állandó stressz, és mivel én voltam a góré, minden felelősség a nyakamba szakadt. Érthető, hogy nem volt már türelmem semmihez? Feleségem elviselte, hálával gondolok rá. Viszont a barátom csemetéje egyszerűen kikészített. Kértem, könyörögtem, hogy állítsa már le, és becsületére legyen mondva, mindent megtett ennek érdekében. Aztán elmaradtak a látogatások. Űr támadt az életemben, de örültem is neki.

Sajnos ez van. Kicsit becsontosodtam, ettől függetlenül extrovertált vagyok.
Egyébként van itt a LOGOUT-on valaki, akit barátomnak vélek, ha nincs is olyan szoros kötelék közöttünk, mint ami az igazi barátsághoz szükséges.
Ne kérdezd, hogy kicsoda.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) blokad válasza Vakegérke (#6) üzenetére


blokad
(senior tag)

Ugyan úgy barátjuknak tekintettek-e téged vajon, mint te őket?
1: szerelem miatt egy barátságot félretenni?! Józan ésszel nem kivitelezhető, viszont, ha szerelmes az ember, bármit megtesz, de ezt azért át gondoltam volna.
2: Vajon igazán barátod-e, aki olyan szívességet kér, amit vélhetően ő maga se tenne meg?!
végül de nem utolsó sorban 3: Vajon fordított esetben mi lett volna a reakció..

Mind olyan kérdések, melyekre nem nagyon van válasz így hát nem várom el, hogy válaszolj.

Internet, barátság: létezik, bár koránt sem olyan, mint egy hús-vér barátság, de létezik.

(#8) Vakegérke válasza blokad (#7) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az itteni cimborát személyesen ismerem, egy helyen húztuk az igát. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.