2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

A Téglaszörny és Qfil Kapitány

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Téglasszörny és Qfil Kapitány

Az alábbi leírás azoknak készült, akik sikeresen megfektették

Lenovo Vibe Z2 Pro

Típusú telefonjukat, és SDfuse mappa (valamint annak tartalma) híján mármár a "tégla" szót formálnák ajkukkal.
Szerencsére a Qualcomm beleépített egy nagyon okos biztonsági protokollt a készülékeibe. Ez pedig nem más, mint a kényszerített flashelést segítő üzemmód. (QDLoader mód) Emiatt gyakorlatilag téglázhatatlan a telefon, csak rá kell erőltetni a megfelelő romot.

Az első 2 lépést mindenkinek ajánlom, függetlenül attól, hogy akarja-e mókolni a telefonját a későbbiekben vagy nem, ugyanis ha működő telefonnal kipróbálja módszert, nem kell kapkodni ha beüt a gebasz.

1 - Driver telepítése: Innen a Driver mappából, a Qualcommdrv_Luissimo.zip-et kell feltenni, Luissimo ezen hozzászólása alapján.
2 - Meg kell nyitni a számítógépen az eszközkezelőt, kikapcsolt állapotban nyomva tartani a hangerő fel gombot, és úgy csatlakoztatni az USB kábelt. Ha a portok között megjelenik egy Qualcomm QDLoader port, akkor sínen vagyunk. Ilyennek kell lennie ha jó.
3 - Le kell szedni a fenti linkről a Qpst_Qfil mappából magát a flashelő programot, és feltelepíteni a PC-re.
4 - Le kell szedni az unbrick romot innen: K920_ROW_S126_140825_qpst.7z és kicsomagolni.
Ez a ROW-os készülékekre való, akinek CN-es telója van, az nehogy ezt ráflashelje. CN Unbrick rom megkeresése (és kipróbálása) fakultatív.
5 - El kell indítani a Qfil-t, amit feltelepítettünk, és betallózni a fenti "Programmer path" résznél Browse-zal (ez de szép volt) a ROM mappájából azt a fájlt amit felajánl (amúgy a neve: prog_emmc_firehose_8974.mbn)
6 - Rá kell kattintani lejjebb a "Load XML" gombra, és a felajánlott "rawprogram0.xml" és "patch0.xml" fájlokat megnyitni. Ha mindent jól csináltunk, így kell kinéznie flashelés előtt a Qfil-nek.
Ezen a ponton kész a rendszer a flashelésre, most jön az okosság, ugyanis a "Download" gomb még nem megnyomható, csíkos.
7- a teló kikapcsolt állapotában nyomva kell tartani a hangerő fel gombot (ha meg van nyitva közben az eszközkezelő, az nem egy hülye ötlet), és szépen megfigyelni mi történik, ugyanis minden a gomb elengedésén és a download megnyomásán múlik. Ameddig nyomjuk a hangerőt, nem tudunk flashelni, ha rosszkor engedjük el, akkor sem. Rá kell vinni az egeret a download gombra, és (még mindig kitartóan nyomva a hangerőt) figyelni hogy mikor van QDloader módban. Ha az eszközkezelőben megjelenik a port, és a Qfil is kiírja a portot fölül, akkor engedjük el a hangerőt, és rögtön nyomjuk meg a Downloadot.
Ha nem sikerült, akkor kábel ki, telefon kikapcs, és újra.
8 - Ha sikerült, kb 3-4 perc alatt rátölti az Unbrick romot (ami amúgy egy ősi KK rom amivel megjelent a Z2 Pro). Innentől
- Bootloader zárva
- Nincs root
- Lehet feltenni az OTA frissítéseket

Forrás:
Luissimo által túrt driver
Leírás 1
Leírás 2

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.