2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Samsungnál elmentek otthonról

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mással nem tudom ezt magyarázni:
http://www.samsung.com/hu/monitors/uhd-u28h750/

Egy 4K monitorról van szó, 28 inches. Tapasztaltabbak már tudják, mi ezzel a baj. Az összes 28 inches monitor TN-Film-es. Ez is. De a marketing!

Lenyűgöző színek
Quantum dot technológia 1 milliárd színárnyalattal
Az 1 milliárd színárnyalattal rendelkező Quantum dot technológiának köszönhetően az UH75 monitorok visszaállítják a képek valódi színeit a pontos és éles megjelenítésért. A zöld és piros színek fakulását is megakadályozza, így képeid életre kelnek monitorod kijelzőjén.

Ez most mi? quantum dot-ot tesztek a gyalázatos színvilágú TN-filmre? Mi ez, autós kártya, hogy az eggyik üti a másikat?

Más: Nem lehet normális monitort kapni. Eljutottunk oda, hogy annyi egymással versengő technológia és opció van, hogy csak az elfogadható nincsen. Most egy Dell P2414H-m van. Pár éve vettem, akkor tartalmazot mindent amit igényeltem. FHD, IPS, problémáktól mentes, 75 Hz. Szeretnék egy jobb monitort. Ilyen igényeim lennének:

34 vagy 35 col, 21:9-es.
3440x1440 felbontás, az 1080 pixel arra a méretre túl kevés.
több mint 75 Hz. Lehetőleg 144. De olyan ugye nincs, mert ahhoz Displayport 1.3 kellene. Akkor 100 Hz
Nem TN.
G-Sync

Vannak akkor a 35-ös VA-k mint az Acer Z35P. Ugyanazzal a panellal. Ennek mindnek az a baja, hogy ghostingjuk van. Nagyon durva. 50 ms -es a black to gray idejük. Nagyon nagyon sok. A TFTCentral-os review-ben azt írták tíz éve nem láttak ilyet.

Vanna még a 34-es IPS-ek. Blacklight bleed-el. Meg IPS glow. Nem a sima, a nagyon sok verzió.

Nembaj, veszek egy nem gamer Dellt megint. Aha persze, 20 ms input lag.

Ülök a gép előtt, és nem tudok az ezer eurós monitorok közül választani, mert mindegyiknek valami gyerekes baja van. Ja és 3 év alatt nem tudtak DP1.3-as monitort gyártani. Vagy az Nvidia engedélyezni a freesync-et. Vagy esetleg elérni, hogy ne csak fostalicska monitort lehessen kapni G-sync-el. Komolyan mondom, ovoda.

Hozzászólások

(#1) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudnak vagy akarnak megfelelő tudást egy jó monitorba beletenni. Játékra és filmnézésre használom a többéves Full HD 60Hz TN technologiás monitorom. Ez már akkor 1 ms válaszidővel rendelkezett, ami játékra tökéletes. Viszont ezek a monitorok nagy lemaradásban vannak, mert minden területen találni elavult technikai paramétereket. Egy átlagos 24"-27" monitor még mindig ez a 60Hz, mert a 75 Hz vagy a 100 Hz még mindig ritkaság számba megy ezen a szinten, de a jó drága Gamer monitorokba 144-180Hz képfrissitést és jó gyenge TN panelt vágnak... Gamer vagy átlagos felhasználásra szánt monitor, de filmnézésre viszont még ennyire sem forditanak figyelmet. Ilyen 24"-27" monitorokban 6 bit-es vagy 6bit+FRC szinkezeléssel intézik el a videó tudását, amikor már a valós 8bit vagy a 10bit és netán a HDR képesség lehetne a standard. Jó multimédia képességű monitorok kellenek, aminek a játékra alkalmas alacsony input lag értéke is megfelelő. 4K vagy 1440P monitorokba van már 12-16 3D LUT, de professzionális szintű Full HD monitort jó multimédiás képességgel eddig még nem nagyon találtam. Ezek a 4K monitorok már tudnak, de már egy igen drága és gyors videókártya is kell ezt meghajtani, mert egy GTX 1070 sem elég jó a játékra. :)

[ Szerkesztve ]

(#2) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Hozzászólás írása - Téma: [Re:] [Blindmouse:] Samsungnál elmentek otthonról

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#3) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

Off: A Samsungnál szó szerint elmentek otthonról: http://index.hu/gazdasag/2017/08/25/ot_evre_bortonbe_megy_a_korrupt_samsung-alelnok/
Egy pár évig haza se jönnek :DD

[ Szerkesztve ]

(#4) Blindmouse válasza Zsébernardo (#1) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

A 4K-nak pl semmi értelmét nem látom az otthoni gépemre. Nem nézek rajta filmet, arra ott van a TV. Újjabban youtube is azon megy. Játékra nem jók, mert nincs ami kihaccsa, meg ugye 60 hz-et én spec. nem látom folyékonynak. Munkára jó.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#5) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

A konfigom tisztes teljesitményt nyújt a játékokban, de manapság inkább már átlagos gépigényeknek megfelelő szintet nyújt. Viszont mindig meg van az az érzésem, hogy a monitorom ehez képest lehetne jobb vagy legalább ilyen szintű. Nvidia videókártya mellé már a G-Sync lenne a menő, de ennek a 10bit szinhelyességnek a hiánya jobban zavar, mert filmnézésre keveslem a jelenlegi monitorom tudását (átlagos 24" monitor és 6bit+FRC).

(#6) Geri Bátyó válasza Zsébernardo (#1) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

"de professzionális szintű Full HD monitort jó multimédiás képességgel eddig még nem nagyon találtam"
Talán mert nem jó helyen keresgélsz. Ez már egy kifutott modell: EIZO S2243W. De manapság már lassan a ColorEdge monitorok is eljutnak erre a szintre válaszidőben és az tényleg professzionális szint.

(#4) Blindmouse: "meg ugye 60 hz-et én spec. nem látom folyékonynak"
Sajnos ez pszihoszomatikus, amin egy monitor sem tud segíteni. :(
Komolyra véve. Azért, mert a játékok nincsenek optimalizálva és/vagy a driverek vacakok és lagol egy játék még 120 Hz-en is, az nem a monitor és főleg nem a 60 Hz hibája.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#7) Zsébernardo válasza Blindmouse (#4) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem sem kell a 4K monitor, mert ez a monitorok között kicsit jobban elterjedt felbontás otthoni körülmények között még nem használható ki annyira. Full HD az otthoni házimozinak és a Blu-Ray lemezekhez ideális. Játékra meg nem is kell mondanom, hogy egy 1440P felbontásra szánt gamer konfig ára sem olcsó, és a 4K-ra meg csak a legújabb és legdrágább videókártyák tudnak elég teljesitményt. Ott még mindig tudnak egyre jobb 4K játékra is alkalmas videókártyát összedobni, de egy mindenes Full HD monitort nem voltak képesek kihozni ennyi év alatt sem. :)

(#8) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

De hogyha tudod, hogy minőségi monitort szeretnél, akkor hogy jutottál el a Samsung oldalára? :P
Más: Szerintem 21:9-ben nem érdemes ezt keresned, mert ezt a képarányt egy gyártó sem veszi komolyan (ugyanis nem komolyan vehető). Mondjuk azt sem értem, hogy minek lecserélni egy ilyen remek Dell-t - ez nem okostelefon, hogy 2 évente elavul. Jobbat nem kapsz, csak mást. Persze nem a fogyasztói társadalom rendje ellen ágálok (sőt, fogyasszon mindenki annyi monitort, ahány a torkán lefér), csak szerintem a világon nincs annyi vagyon, hogy az összes felhasználót felültessék a gyártók a gémer-vonatra, amivel a meglévő termékapaléttat újként próbálják eladni. Meg persze kvantum-pont technológiával, kék-fény szűrővel és 1:1.000.000 dinamikus kontrasztaránnyal.

(#9) Zsébernardo válasza Geri Bátyó (#6) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Az a linkelt Eizo monitor több helyen nem megfelelő multimédiára. Professzionális fotósoknak az utómunkára jó, de játékra és filmnézésre nem jőtt be. :)

[ Szerkesztve ]

(#10) Geri Bátyó válasza Zsébernardo (#9) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

"Professzionális fotósoknak az utómunkára jó"
Na, arra pont nem. Ez nem a professzionális széria volt, ezt az "igényes" otthoni felhasználóknak szánták (esetleg CAD munkához és otthoni fotósoknak).
"de játékra és filmnézésre nem jőtt be"
A játék az nem multimédia. Még mindig nem. Nem is volt az. Filmnézésre viszont tökéletes. Sosem találkoztam utánhúzással, pedig néhány filmet megnéztem rajta. A színek viszont jók és a fekete is. A látószög is kiváló.
Ne keverd össze a játékot és a multimédiát, mert akkor tényleg csak csalódni fogsz. Talán majd az OLED jó lesz mindkettőre. Ha...

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.