2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

A másik szemével: Audit

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez az írás válasz Vakegérke Audit c. írására, amit itt találtok.

Jött az e-mail, audit lesz. Következő kávészünetben mindenki a fejét fogja. Lehet rávenni az embereket, hogy megcsinálják azt, amit mindig is kellene.

Emlékszetek a Foxconn is hogy járt a múltkor? Átment az auditon, mert rendetrakni azt tud, aztán beszabadult valami önjelölt Apple ellenes újságíró, mostmeg szétcincálják a szegény vállalatot, aki nem is tehet róla. Milliárd dolláros "imidzs" romlás.

Itt a gyár, benne x00 "humán manipulátor" . Szerencse, hogy nem tudják, hogy droidoknak hívjuk őket a hátuk mögött. "Mi volt a mai munkád?" "A C403-as kondenzátort és a R503-as tekercset vagy mit pakoltam rá arra a nyákra"- nevetés. Szerencse hogy nem tudják hogy az a szar amit csinálnak impotenciát okoz, meg rákkeltő.

Na megjöttek a Germánok, szerinted beengedhetjük őket a csarnokba? Ne! ...., megint elromlott az a ... meg kell csinálni, hadd menjen, tudom hogy manager végzettsége van, talán nem csinál hülyeséget.

A német fazon megégeti a kezét, a magyar munkás kineveti. Felmegy benne a pumpa, ma már a kedves taxisofőr is átvágta a palánkon, itt van ebben a csoda országban, ahol 2 óra volt Ferihegyről eljutni a Hotelba. Persze acsillagokat sem úgy osztják, mint otthon, viccen kívül egy 25 cm-es tévére, egy szocreál bútorzatra és egy 30x30x30 centis hűtőre (ami egész éjszaka zúgott, és nem hagyta aludni) megkapta ez a nyamvadt hotel a 3 csillagot. legközelebb legalább 5 csillagosba kell menni.

Na bakker most összekoszoltam az öltönyömet is. Armani P100-as, szerencsére könnyen tisztítható, és már 400.000Ft-tól vagy mitől kapható.

Na ez volt az utolsó csepp a poháraban. Irány azért a mitugrász technikusért. Ez a pofa most direkt szivat, hogy köszönget itt nekem, vagy mi. Meg megint. Azt hiszi hogy ráérek egész nap??? (Az öltönyös ipse többet utazik és dolgozik egy héten mint azt a magyor munkás elképzelni tudná, és a fizetése megegyezik a hallótávolságban lévő összes dolgozó fizetésével). A dolgozó nem érti, hogy nem tiszteletköröket tenni jött ide, és nem is egy díszvacsorán vagyunk, hogy köszöngessünk meg vigyorogjunk. Egy nap 30-40 egymondatos e-mail váltása zajlik, megy az információ, muszály hatékonynak lenni, és nincs idő udvariaskodásra. Arra ottvan a marketingrészleg.

-Guten tág.- örüljél, haladjunk már. Közben a rezgő mobilon érezni, hogy 2 e-mail érkezett meg.

Technikus. Aztarohadt, hiába mondtam nekik, hogy 2 éve nem beszéltem németül, csak engem fogott ki a német pasi. És hát nem erről a ...-ról kérdez, 3 éve raktuk össze, volt vele szívás rendesen. Hogyaza. Nem lennél hajlandó AZT MONDANI AMIT KELL? de nem baj, a technikus az agya legméjjebb bugyraiból előkaparja azt a kis információt amit tudni kell. Szerencse hogy átolvasta egyszer az SAP-t (standard operation plan) bár nem az ő dolga sem megírni sem tudni.

Szegény technikussal ma jól kicsesztek. Utánnanézett, már védett státuszban van a dolgozó, nem lehet kirúgni, mert úgyis elmegy magától nemsokára, és nincs kedvünk ügyvédeknek fizetni. Bár itt a nyomtatvány hogy nem végzi rendesen a dolgát, nincs kedvem kitölteni, különben is, rohadt sok utánnajárás, meg papírmunka van vele.
----
Személyes véleményem: Szívtam már amiatt mert nem volt hajlandó azt csinálni az egyszeri munkás amit mondtam neki. Igazából nem tudtam abban a pillanatban hogy hogy kezeljem le a helyzetet (azért, mert nem is kell tudnom), leordítsam a fejét, mint a másik mérnök reggel, elkezdjem magyarázni neki hogy miért csinálja azt amit mondtam neki, vagy hívjam ide a kollégámat és megismételtessem vele a kérést. Ezért csak elővettem a legszúróssabb tekintetem.

Üzenem az összes gyár melletti munkásnak. Köszöntem reggel amikor bejöttem a csarnokba, aki hallotta örüljön, aki nem az vegye úgy hogy köszötem. Amikor mondok valamit azt meg kell csinálni, ha emiatt felrobbanna a halálcsillag akkor szólni kell (nekem). Nem érek rá, és nem érdekel a problémád, leginkább azért mert nekem is van elég, és más is rámlapátolja a sajátját fentről.

És ha ezek a dolgok miatt nem leszek a barátod, az a legkevésbé sem érdekel. Dolgozni vagyok itt, nem barátkozni, a cég megvett minden napomból 8:00:00 időt, ennyi (itt üzenem az összes ingyen túlórázó mérnöknek, hogy a SZAKMÁT VISZITEK A SÍRBA)

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a reakciót. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Mr X


Mr X
(PH! kedvence)

Ne haragudj, de ebből nekem süt a felsőbbrendűség. És ez nem jó. Partnernek kellene lenni az operátorokkal. Neki van egy főnöke, aki utasítást ad neki. A mérnökség a legtöbb helyen nem felette áll a termelésnek, hanem mellette, támogatóként.

A másik gondom ezzel az ellentéttel. hogy a mérnökök sokszor esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, mindent jobban tudnak. Néha meg kell kérdezni az adott állomáson dolgozó operátor véleményét mondjuk egy tervezett változtatásról. Tud okosat mondani, ami miatt esetleg rossz ötlet lenne.

Sokszor szaladtam alá már, hogy a mérnökség elméleti megfontolás alapján meghozott egy döntést egy változtatásról, aztán hiába magyaráztam el, miért nem lesz jó, bevezették. Aztán meg ment a sírás, hogy nem működik.

Csoportvezetőként rengetegszer volt összetűzésem ezek miatt. Nem szégyen beismerni, ha egy operátor jobban tud valamit. Elvégre ő dolgozik ott minden nap.

[ Szerkesztve ]

(#3) Blindmouse válasza Mr X (#2) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Más helyen dolgozunk, nálunk sokkal kisebb a termelés (ki van szervezve). A munkások önállóan dolgoznak a SOP-ből, vagy tervrajzból, nincs csoportvezető (ergo sok főnöke van), sokszor még technikus sem. Jó esetben nem is látom őket, mert van köztünk több mint 100 km távolság. Nem mondom hogy ez így jó, én is jobban örülök amikor csak egy rendelési lapot kell kitölteni, és a raktárban terem az áru.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#5) Blindmouse válasza Kalandor (#4) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Ugyan, te még hiszel az egybeesésekben? :D Már konstatáltuk amúgy.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#6) TompapaTM


TompapaTM
(lelkes újonc)

Amennyiben csak a végeredmény számít, az angol Vakegérkének igaza van. Profi hozzáállás, nem vitatom.

Nekem nem gáz naponta 60x köszönni a kb. 95 kollégám közül azoknak, akikkel összefutok. Szerintem nem csak a végeredmény számít. Sokkal jobban lehet dolgozni azokkal, akik motiválva érzik magukat. Mi lehet a motiváció?
1.) Pénz. Ha jól csinálom, egyből látom a fizetésemen.
2.) A nagy cél. Felfelé bukás esélye, vagy megfelelő lojalitás esetén a cég pozíciójának erősítése.
3.) Szakmai elismerés. Az, hogy számolnak velem, tudják, ki vagyok.

Embere válogatja, kinek melyik a legfontosabb, de az egyértelmű, hogy az utolsó a legkönnyebben adagolható. Nem utolsó sorban az is számít, hogy mit gondolnak rólam azok, akikkel havi 230 - 240 órát húzunk le egy helyen. Statisztika: olyan ember vagy, amilyennek a legtöbben gondolnak. Ha néha tudsz együtt-érző lenni (mondjuk életed 20%-ában), attól még nem vagy együtt-érző típus.

(#7) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

...ja, ja, ja. Hallottam már én is olyat, hogy "Ő a főnök??? Sem írni, sem köszönni nem tud."

Az internet a mindenki számára elérhető tudás, és önigazolás tárháza.

(#8) danih


danih
(PH! kedvence)

Utánajárni

(#9) Viktor77 válasza danih (#8) üzenetére


Viktor77
(Jómunkásember)

Az hagyján...

Some people move on, but not us ... not us

(#10) Psychonaut válasza danih (#8) üzenetére


Psychonaut
(PH! kedvence)

Hiaba, na, muszaj utanajarni a dolgoknak.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.