2019. november 22., péntek

Gyorskeresés

hardverapro.hu csalói

Írta: | Kulcsszavak: csalók . csalás . átverés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sajnálom, hogy ilyen jellegű bejegyzést kell írnom, de gondoltam megosztom veletek és hátha az én példámon keresztül óvatosabbak lesztek. Nagyjából ezek alapján alakítottam ki az üzletszabályzatom is, volt, aki ennek hatására el is állt az üzlettől. Szóval az esetek:

-2009.07.01-én jelentkeztem egy hirdetésre (link), még aznap át is utaltam a vételárat. Az ár nem volt magas, de márka, gari és tartozékok hiányában gyanúsan olcsó sem, sőt, számoltam vele, hogy akár hibás is lehet a termék. Az eladó: *** - Személyes adatok. Moderálva. - Grafiqs.
- 2009.07.13-án jelentkezett először az ember, többszöri érdeklődésemre, hogy nem tudja mi van, feladta a csomagot, ám ezt igazolni nem tudta.

Ezután elkezdtem gyűjteni az áldozatokat, többen feljelentést tettünk (az ember azóta is hirdet az express.hu-n), többször tettem vallomást különböző kapitányságokon, pár hónappal ezelőtt kiderítettem, hogy a nyomozás lezárult, az ember adatait az ügyészségtől kikérte az ügyvédem, fizetési felszólítást küldtünk, ha nem fizet, következik a polgári per. Igen, jól látjátok, több, mint egy éve tart az ügy, a faszi 10-30k értékben árul cuccokat, valószínűleg sokan benyelik ezt az összeget még és nem tesznek feljelentést.

update:
-2010.10.11 Újabb fejlemény, az elkövető anyja megtéríti minden megkárosított embernek a kárt, én már visszakaptam a pénzt + a járulékos költségeket a bírósággal és ügyvéddel kapcsolatban.

update:
- 2011.10.20. Kaptam a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól levelet, melyben szerepel, hogy az első, engem megkárósító emberke 7 rendbeli csalás bűntette és 7 rendbeli csalás vétsége miatt 8 hónap börtönbüntetést kapott, 3 hónap próbaidővel felfüggesztve. Közel 300ezer forintot csalt ki a károsultaktól. Az én káromat az eljárás során megtérítette, a többieknek sajnos várniuk kell a pénzükre, de remélem mindenki vissza fogja kapni. Hosszadalmas történet, de mindenkinek javaslom átverés esetén a feljelentést.

A második eset:

- 2010.07.26-án jelentkeztem egy hirdetésre a hardverapro.hu nevű weboldalon (link), melyben az eladó cserére kínált több darab 1TB-os merevlemezt 13000Ft-os áron. Én felajánlottam egy 15000FT értékű számítógépet (link) cserébe vállalva, hogy előre elpostázom, a másik fél teszteli, ha megfelel számára, küldi a cserébe megígért merevlemezt.

- 2010.07.28-án az alku után az eladó (*** - Személyes adatok. Moderálva. - Grafiqs) kérésre aktuális heti kézbesítéssel feladtam a csomagot, a feladást igazoló kísérőokirat illetve nyugta a birtokomban van.

- 2010.07.30-án a másik fél jelezte, hogy megkapta a csomagot, ezután kitiltották az oldalról. Az oldal adminisztrátorai segítségével kiderítettem az e-mail címét (batyuzoli@freemail.hu, vad2300@hotmail.com).

- 2010.08.03-án jelezte nem tudja miért tiltották ki, de küldi a megbeszéltek szerint a merevlemezt.

Az azóta eltelt időben folyamatos ígérgetés mellett - hogy küldi a merevlemezt, vagy utalja a gép árát - sem történt semmi, újabb ajánlatokkal és határidőkkel hitegetett. Az utolsó általam megadott határidőre sem történt meg az általam elküldött gép ellenértékének birtokomba juttatása.
Mint kiderült, a vatera nevű aukciós oldalról kitiltották a sok negatív visszajelzés miatt (link), valamint az express.hu nevű oldalon is keresik (link), mivel mást is megkárosított.

update:
- 2010.11.05-én pont az ember környékén volt melóm, gondoltam benézek hozzá, hátha személyesen már nincs akkora arca, mint e-mailen át. Kb 20 percet vártam a házuknál, mikor befutottak az ősei, kérdezték kit keresek, mondtam, kérdezték miért, mondtam, majd dumáltunk még 20 percet, hogy hát igen, előfordult már ilyen és köszönik, hogy nem jelentettem fel és most ugyan nincs náluk kp, de átutalják, küldjem majd el sms-ben a számlaszámom. Megtetettem, nem volt üvöltözés, fenyegetés, stb, azt azért megemlítettem, hogy volt már ilyen ügyem és bíróságon végződött, ahol már nem csak az okozott kárt, de a perköltséget is fizetni kellett a csalónak.

- 2010.11.16-án érkezett az sms, hogy az utalás megtörtént (az illető anyja jelezte, hogy előző héten nem jutott bank közelébe, elnézést kér, korrekt.)

Látható az első esetből, hogy se nem gyors, se nem zökkenőmentes egy ilyen feljelentés (az első eset 1 év 3 hónapot vett igénybe és szerencse, hogy volt pénz a családban), de mindenkit arra bíztatok, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, ne keresse meg a csalókat és verje ki belőle a pénzét, ezzel egyrészt nem biztos, hogy sikerrel jár, másrészt őt is elővehetik, így maradjon mindenki a törvényes útnál, de azt járja végig.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.