2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Húsvét 2019

Írta: | Kulcsszavak: Döglött . malac . szárnya

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

A tojás nagyon túl van főzve. Nem szabad a fehér rész és a sárga mag között a zöld színnek megjelenni.
A legfinomabb tőtt tojás az, ha a sárga része még folyékony. Húsvétkor ez nehéz ügy, mert nem főzünk naponta friss tojást. Ezért a cél, a még meg nem szilárd sárga rész elérése.

Ha sonkát főzöl, akkor érdemes kipróbálni.
A tojást rövid ideig főzve, elegendő ha a fehér rész megszilárdul. Utána, óvatosan ütlegelni kell a tojásokat. A cél, hogy kis darabokra törve maradjon a héj a tojásokon. Az így előkészített tojásokat a sonka levébe kell kihülni hagyni. A megpucolt tojások kapnak barnás mintázatot a törésvonalakon. A sonka leve az ízre is jótékony hatással van, finomabbak lesznek a főtt tojások.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2) Rimuru válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Rimuru
veterán

A nagy konyv szerint igazad van, de nem mindenki szereti ugy (pl en), tukortojassal is ugyan igy vagyok. :)

Vigyázat, csalok!

(#3) Amazonas válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Amazonas
senior tag

Igen, ez szerintem gyakori "jelenség", hogy túlfőzik a tojásokat. Az egészségtelen mivoltán túl ráadásul az ízére sincsen jó hatással - bár ki, hogy szereti.
Szerintem úgy a legfinomabb, amikor éppen csak megszilárdul a sárgája, és olyankor szép, élénk, kissé narancssárga színe van és finomabb is, mint a túlfőtt tojások zöldessárga porladós sárgája. Ahogyan eddig kitapasztaltam, a forrásban lévő vízbe téve kb. 7 - 7 és fél percig kell főzni, és utána rögtön lehűteni hideg vízzel, mert a vízből csak simán kivéve még tovább főne magának. A hirtelen lehűtés után ráadásul még könnyebben is lejön a héja, de így héjában még akár hűtőben is eláll kb. további 1 napot.
Bár, mégegyszer hangsúlyozom, mindenki máshogyan szereti.

Amúgy a többi cucc guszta a képeken - különösen a kalácsok. :)

[ Szerkesztve ]

(#4) bitpork válasza Rimuru (#2) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#5) petipetya


petipetya
nagyúr

Én sem eszem meg a nyers tojást, nagyon jó így minden, ahogy van :C

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#6) Dluinet válasza bitpork (#4) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Senki nem akar nyers tojást enni.
A képen a félbevágott tojások közül az egyik tojás jól van főzve, a másik kettő túlfőzve:

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7) Hieronymus válasza bitpork (#4) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Nem is kell nyers tojást enni.
Kicsit összenyomva vágtam ketté egy főtt tojást, hogy látszódjon, a közepe sem nyers.
Ezzel lehet díszíteni és az íze finomabb a túlfőtt társainál.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#8) bitpork válasza Dluinet (#6) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

^^
(#4) bitpork válasza colomb2 (#2) üzenetére ÚjVálaszPrivátRejt2019-04-21 00:52:33
bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)
Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.

:N

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#9) Freiherr válasza Hieronymus (#7) üzenetére


Freiherr
őstag

+1 ez van szépen elkészítve, nem a zöldes cucc

XXX

(#10) Lauda válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Lauda
félisten

Én ennyire szoktam megfőzni a tojást:

A forrástól számítva 15 percet főzöm és kész. Se nem nyers, se nincs túlfőzve.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.