Szokásunkhoz híven, anyagi nyomorba döntjük magunkat egy kis ennivalóval-ennivalóért. Elhatároztuk hogy apósomékat megetetjük egy t-bone-nal. Imádják amit grillezünk, gondoltuk legyen nekik kicsit nívósabb is mint az ilyen-olyan marha vesepecsenye
Szegeden elkezdtünk keresni t-bone-t. Nos, olyan könnyen találtunk, hogy csak 2 hetünk ment rá a hentes megtalálására, majd újabb 2 hét hogy a nem érlelt (frissen vágott!) tíbón meggyöjjön. Ami valahol nagyon elszomorító. Hagyománytisztelet ide vagy oda, ez egy finom étel, jól elkészítve. És olybá tűnik h nincs a környékünkön igény rá
És akkor már csak halkan említem meg, hogy nem lehet ám 1-2-3 szeletet venni. Ááááá, az túl egyszerű lenne: mivel nem keresik sokan, a magas és lapos hátszín gerinces részét majdnem egészben meg kell venni, csak hogy legyen t-bone. Mindezt Pöst környékiről hozzák
Szóval a szándékunk szerinti 4 szelet (bő ujjnyi ami esetemben kb 3 cm) helyett meg kellett venni minimum 10 szeletet, ami cca 4,7 kilogramm. Kilója 4500 Ft. Ami öröm az ürömben, hogy BMS2-3 (vagy AA3 ha így ismerősebb) körüli a hús, így szép márványmentes. Tudom sokan eskösznek a zsírra mer' az kő, de én speciel gyűlölöm.
Tiszta ócsóság, és ami a bosszantó, hogy el fog fogyni
Már majdnem sajnállak.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM