2020. július 4., szombat

Gyorskeresés

Milyen bojlert vegyek?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Jelenleg a Hajdu ZV150-et néztem ki, de az Ariston Velis felhozatala se rossz.

Hajdu ZV széria

Ariston

Hozzászólások

(#1) Csupingo


Csupingo
(addikt)

Ezek a klasszikó hajdu-k nem rosszak. Nem tudom, hogy ennek az alkatrészein variáltak e már a régiekhez képest, de mi pár hónapja egy régebbit javítottunk, gondoltuk ha már 6 év után szétszedtük, akkor megadjuk a módját. Kivakartuk belőle a vízkövet, és mindenből újat vettünk, amiből lehetett. Hőkioldó, hőfokszabályzó, fűtőszál, anód, tőmítés, csavarok, vezetékek, stb. Került kb. 15 ezer forintba. Még 6 évig nagy valószínűséggel nem lesz gondja. Az eladó is mondta, hogy ezek elpúsztíthatatlanok, nem olyanok mint pl. az olasz csodák. Mutatta is, hogy abba pl. egy anód akkora volt, mint egy ceruza.

Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? Shakespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#2) Balrog


Balrog
(tag)

Hát velem nem biztos, hogy ki leszel segítve, de azért leírom az én (még inkább a fater véleményét). Szóval a fater már több mint 30 éve víz és fűtés szerelő és rendszeresen vállal ilyen munkákat. Ő nem, és egyébként a többi víz szerelő itt a városban sem ajánlja a Hajdut. Mikor megkérdeztem, hogy miért azt mondta, hogy "Magyarként persze a magyar termékhez húz a szívünk, de ez a hajdu már nem az a Hajdu. Hitvány minőségű fémből készül ami rozsdásodik és az alján hajlamos kilyukadni. A szigetelése sem olyan jó mint a konkurenciáé."
Ha jól tudom akkor bojlerből Aristont szoktak ajánlani, vagy Drazice-t. Sőt ha lehetőség/igény van rá akkor indirekt tárolósat. Tehát ha van egy kombi gázkazánod (ami a lakást is tudja fűteni és meleg vizet is elő tud állítani), annak a meleg víz előállító részét direktben rálehet kötni a bojlerre és akkor a bojler elektromos része nincs használva, csak a meleg vizet tárolod benne. Jó mert mindig van meleg víz és nem kell rá várni, ráadásul még olyan sincs, hogy kifogy a bojlerből a meleg víz. Ugyanis a gázkazán folyamatosan pótolja bele a meleg vizet attól a perctől kezdve hogy megnyitod a meleg vizes csapot. Értelem szerűen olcsóbb is mert gázzal fűtöd fel a vizet, nem drága árammal.

[ Szerkesztve ]

Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.

(#3) BITBOYS válasza Csupingo (#1) üzenetére


BITBOYS
(addikt)

Nagyon jókat hallottam a Hajdu melegvíz tárolókról, de az Ariston fejlettebbek tűnik, gazdaságosabbnak. Meg csicsásabb is :) Igazából a hőtárolása érdekel, mert napi szinten ha nem használja ki az ember akkor sok hő távozik a rendszerből, nagy a veszteség. Gondolom itt kizárólag a hőszigetelés ami meghatározza a melegvíz tárolást. A vízkövesedés meg egy másik probléma.. meg az is egy érdekesség, hogy vízszintesen szeretném elhelyezni.

(#2) Balrog: Nem valami jó hír, hogy csökkent a minőség. Pedig nem adják valami olcsón ezt a típust :N

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/xt60_csatlakozok_eladok_akku_ebike_eroller_dron_ve/hsz_1-50.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.