2022. október 3., hétfő

Gyorskeresés

Gyógyegér Linux alatt

Írta: | Kulcsszavak: linux

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megleptem magam egy Trust Ergonomic névre hallgató egérrel, ami a reklám szerint nagyon meg fogja kímélni a fájós csuklómat, bizakodjunk...!
De ez az írás nem ezért született, hanem mert a fájdalom csillapítás mellett gazdagodtam két gombbal, kerestem egy gyors és egyszerű megoldást Linux alatt, amivel felprogramozhatom őket! Ez pedig nem más, mint az Input Remapper nevű okosság!

Rendkívül egyszerűen használható, és mindent is tud a témában, nézzük!

Új beállítás létrehozásához klikkeljünk a NEW ikonra, adjunk nevet neki ha gondoljuk, és az AUTOLOAD gombocskát is váltsuk át, hogy bejelentkezéskor betöltődjön.

Nézzük a programozást! Válasszuk ki az eszközünket, és ha aktív a STOP INJECTION gomb, akkor klikkeljünk rá. Ezek után elérhető a CHANGE KEY gomb, klikkeljünk, PRESS KEY feliratra vált, most nyomjuk meg a programozni kívánt gombot.

Ezek után a legördülő menüből válasszuk ki, hogy billentyűzet, joypad, vagy egér műveletet kívánunk hozzárendelni, majd a szövegmezőbe pötyögjük a kívánalmainkat, akár bonyolult makrókat is írhatunk! Én egy egyszerű vidéki gyerek vagyok, nekem egy Ctrl-c (billentyűzet másolás funkció) és egy középső egérgomb funkció (hogy ne a görgőt kelljen nyomkodni) pont megfelelt.

Következhet az APPLY nyomkodása és meg is vagyunk, zseni a cucc, de tényleg!
A program GitHub oldalán remek példákat találunk a programozásra!

Hozzászólások

(#1) PSti


PSti
tag
LOGOUT blog

Pont ilyet kerestem, köszi szépen!

(#2) UnA


UnA
Korrektor

Rákerestem a modellre... tényleg csak gyógyászati célból gyárthatták, ha ilyen csúnya ;)

(#3) berus.berus válasza UnA (#2) üzenetére


berus.berus
kezdő
LOGOUT blog

Ráadásul nem érzem annyira kényelmesnek...
Az ötlet alapvetően nem rossz, de túl nagy, az extra gombok elhelyezése szerencsétlen; biztos akadnak gyártók akik jobban megcsinálják. Mindegy, egy próbát azért megért...

Berus (Viszlát Linux...)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.