2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Brainwavz R1 v2.0

Írta: | Kulcsszavak: brainwavz . r1 . garancia . csere . 2.0

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Éppen egy hónapja történt, hogy szeretett Brainwavz fülesem kezdte megadni magát. A bal oldala, valahol egészen a fülhallgató "nyakánál" (illesztésnél) sajnos megtörhetett, így csak bizonyos szögben tartva lehetett használni. Igazából, mivel egy ún. over-the-ear kialakítású fülesről van szó, viszonylag könnyen meg lehetett találni azt a pontot, ahol jól érezte magát. Ráadásul nem is kellett vigyázzban állni, egész jól tűrte a fejmozgatásokat, amin jómagam is meglepődtem.
Ettől függetlenül természetesen hamar beláttam, hogy ez így nem egészséges. Pláne úgy, hogy a fülhallgatóra 1 év garancia is van. Igen ám! De nincs se magyarországi....sőt, még európai szerviz sem! Mit kell ilyenkor csinálni?

Első dolgom volt, hogy rákérdeztem a tapasztaltabb Kollégáknál a "fülhallgatós topicban", hátha valaki intézett már ilyet korábban.
Innen nyilván kapásból az mp4nation support oldalára irányítottak, ahol is nyitottam egy hibajegyet. Szerencsére elég gyorsan reagálnak ezekre a jegyekre, az én ügyemmel egy Kam nevezetű emberke foglalkozott. Pár levélváltás után arra jutottunk, hogy küldjem vissza nekik a hibás fülhallgatót, ők azt megvizsgálják és hogyha indokolt, küldenek egy cserét.
Ekkor még kissé bizalmatlanul álltam a dologhoz, hiszen saját költségemen kellett egy hibás fülhallgatót a világ másik felébe postáznom. Ráadásul az is benne volt, hogy talán ki sem cserélik, mondjuk "nem rendeltetésszerű használatra" hivatkozva. De a fent említett topicban többen is arra biztattak, hogy nyugodtan küldjem vissza, így hát ezt meg is tettem.

Villámgyorsan, mindössze 10 nap alatt oda is ért hozzájuk a hibás füles (azért közben volt izgulás részemről bőven :D) ezután írtak egy visszajelzést, miszerint elismerik a hibát és már másnap indították is a csere fülest. Fogalmam sincs, mit vizsgáltak, hogy vizsgálták. Őszintén szólva, én kicsit kételkedek abban, hogy akár egy pillantást is vetettek volna közelebbről a fülhallgatóra. Szerintem annyi történt, hogy "Megvan? Megvan." és már küldték is vissza az újat.
Ez már kevésbé rekordidő, de 13 nap alatt visszaért hozzám a zsír új, ropogós füles, RÁADÁSUL abból is egy "ráncfelvarrott", felturbózott verzió!

Nagyon meglepődtem, amikor kibontottam a csomagot, ugyanis valami más volt a dobozban, mint legutóbb...

Először is: a kábellel "nem stimmelt valami"...először azt hittem, hogy csak szépen megforrasztották nekem a két oldalt és úgy visszaküldték. Hirtelen még majdnem fel is háborodtam, de gondoltam végig nézem, találok e valami ismerős "jelet" rajta. Az előző csatlakozójánál volt egy pici nyomódás, így gyorsan azt a részt vizsgáltam meg. Hmmm...itt bizony nincs semmi ilyesmi...

Aztán leesett a dolog, ez bizony egy kis merevítő drót, ami segít szépen rögzíteni fül mögött a kábelt, így - gondolom - kisebb esélye van annak, hogy az oly módon megtörik, mint az én esetemben. (mellesleg épp egy ilyen merevítőt akartam beszerezni már régóta, szóval ennek most nagyon örülök! :) )

Amikor levettem a kis bogyót, még egy - igen apró, de hasznos - meglepetés fogadott: ez az új verzió már kapott egy kis szűrőt, ami nekem személy szerint nagyon hiányzott! Főleg azért, mert elég hosszú a vetőcső, ráadásul egy osztás is van benne, tehát macerás takarítani. Nekem konkrétan a comply bogyó foszlányaival volt tele az előző, aminek egy részét ki tudtam takarítani, de azért így mégis csak kényelmesebb lesz.

Aztán jöttek a kiegészítők: a tok is változott egy picit. A zipzár fülek immáron csak a BW logót viselik, illetve kisebbek lettek. Valamivel kisebb lett maga a tok is és úgy érzem, mint keményebb anyagból lenne (bár a régi verzió se éppen puha)

Mindent összevetve NAGYON elégedett vagyok, hiszen nem csak hogy szó nélkül kicserélték a fülest, hanem egyúttal meg is leptek ezzel a javított verzióval! Bízom benne, hogy ezúttal jóval hosszabb ideig tudom majd nyúzni, ugyanis nagyon megszerettem ezalatt bő 8 hónap alatt!

Illetve nyugodt szívvel tudom ajánlani mindenkinek a Brainwavz márkát és persze magát a gyártó céget! :C

Hozzászólások

(#1) kuntics


kuntics
tag

Nekem is ilyen fülhallgatóm van,én futáshoz használom.Bár nekem az első mozdulat a drót eltávolítása volt,valahogy nagyon idegesített.Kicsit szólhatna szebben is,de amire használom arra tökéletes.

(#2) kuntics


kuntics
tag

dupla

[ Szerkesztve ]

(#3) Švejk


Švejk
őstag

vSonic GR06-om már 1 éve tökéletes, imádom. Fülhallgatót, telefont már csak Kínából! :C

A garis ügyintézés: kellemes meglepetés, sokkal többet ér, mint egy magyar bolti garancia.

(#4) bepken


bepken
addikt

(#1) kuntics! nekem egyenlőre nagyon bejön ez a merevítős megoldás :) tényleg azt remélem tőle, hogy így nem fog többé megtörni a kábel az illesztésnél. már az első alkalommal abban láttam ugyanis a füles gyenge pontját, mert ugye over-the-ear kialakításról beszélünk. ez most talán megoldódott :)
a hangjába meg egyenesen szerelmes vagyok, minden kínom volt ezalatt a majd' 1 hónap alatt, annyira hiányzott :D

(#3) Švejk! összességében tényleg nagyon jól jártam, szerintem! még úgy is, ha belevesszük az 1160 HUF postaköltséget. szó szerint, egy vadonatúj fülhallgatót kaptam ezért pénzért! :)

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#5) Sopi válasza bepken (#4) üzenetére


Sopi
senior tag

Szia!

Jó hallani, hogy ennyire rendesek. Nekem ma érkezett meg az mp4nation.net-től az R1-em és nekem is már ilyen merevítős változat :).

Üdv,
Sopi

(#6) bepken válasza Sopi (#5) üzenetére


bepken
addikt

használd egészséggel! :)

hogy tetszik egyébként?

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#7) Sopi válasza bepken (#6) üzenetére


Sopi
senior tag

Fél óra hallgatózás után még nem szabad véleményt formálni, de tény, hogy alapvetően tetszik.
Leginkább futáshoz vettem, este tesztelem :).

(#8) Csigger


Csigger
őstag

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez a hosszú merevítő engem a sírba visz! A fenének kellett ekkorát rárakni!
Jah és nem tudom ti hogy használjátok, de én megcseréltem a 2 oldalt, mert úgy marad benne rendesen a fülembe. A sráctól akitől vettem azt mondta egyébként, hogy kábellel felfelé kellene berakni, marha nagy baromságnak tartottam ezért inkább megcseréltem a 2 oldal.
Továbbá a mikrofonos kivitelnél a vezérlő nagyon lent van, ez is rohadt bosszantó tud lenni

Android, iOS, ex-WP user

(#9) Sopi válasza Csigger (#8) üzenetére


Sopi
senior tag

Szia!

Hogy érted, hogy megcseréled a 2 oldalt és nem kábellel felfele rakod? Ennek az egésznek pont az lenne a lényege, hogy ez a típus úgy van kialakítva, hogy a kábele a fül mögött vezethető el. A merevítés tök jól segít abban, hogy könnyedén megmaradjon a"fülhöz rögzítés formája".
ITT van kép róla a neten (mondjuk az 1.0-s verziós, de az elvezetés szempontjából lényegtelen.

Én továbbra is elégedetten használom futás közben és kiesni sem szokott!

Üdv,
Sopi

(#10) bepken válasza Csigger (#8) üzenetére


bepken
addikt

én kipróbáltam most úgy, ahogy Te írtad...azon felül, hogy szó szerint lehetetlen a kábel felfelé fordulása nélkül behelyezni a fülbe, szerintem mérhetetlenül kényelmetlen is...

nem hiába lett így kialakítva. ne félj tőle, szerintem hamar meg fogod szokni! :)

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.