2019. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Samsung Galaxy Gio 2.3.5: stabil, megbízható

Írta: | Kulcsszavak: samsung . galaxy gio . 2.3.3 . 2.3.5 . odin . titanium backup . gingerbread

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Jelen írás időpontjában hivatalosan itthon a 2.3.3-as Gingerbread a legfrissebb operációs rendszer Galaxy Giora, de én újabbat szerettem volna, így elhatároztam, hogy felteszem a 2.3.5-öt. Egyszer-kétszer nekifutottam már, de sosem mertem végigcsinálni. Egyrészt úgy gondoltam, hogy túl sok időbe telik és túl macerás. De végül rájöttem, hogy ez nem így van.

A frissítéshez mindössze csak négy fájlra volt szükségem:
- Root.zip
- 2.3.5
- Odin 4.42
- .OPS fájl

A linkek a sammobile.com-ról származnak, ahová a legtöbb Androidos telefonhoz találunk hivatalos, nem hivatalos és saját ROMokat is. (Az oldal szerintem félig-meddig a Samsunghoz tartozik, amolyan félhivatalosan be-nem-jelentett oldal, még ha az oldal aljára az van írva, hogy nincs közük egymáshoz.) Miután lejöttek a fájlok, rootoltam a telefont, csináltam egy biztonsági mentést a Titanium Backuppal, aztán feltettem az új ROMot e szerint a bejegyzés szerint (oldal közepe és alja).

Gyorsan és biztonságosan, minden hiba nélkül le tudtam cserélni a rendszert 2.3.5-re. Megéri? Hát, annyira nem, de végülis igen. Nagy változásokra természetesen nem szabad gondolni. Stabilnak stabil, nincs vele gond, teljesen megbízhatóan működik. Belülről ugyan olyan, mint a 2.3.3, legalábbis én nem vettem észre változásokat, de ettől függetlenül biztos vannak kisebb módosítások. Kívülről viszont két újítás szúrt szemet. Az egyik a betűk élessége: jóval tisztábbnak, szebbnek látszanak a szövegek, a másik pedig hogyha fel vagy le görgetem az ujjammal a telefon valamelyik listáját (pl. a Névjegyzék vagy a Beállítások), akkor az oldal aljára vagy tetejére érve nem fut tovább az oldal, hanem megáll ott és egy kék effekttel jelzi, hogy onnan nincs tovább. Érdemben ennyi.

Miután frissítettem, a Battery Calibrationnel új értékeket állítottam be az akkumulátorhoz (mintha talán kicsivel tovább bírná az aksi), ami feltétlenül ajánlott minden egyes ROM feltevése után (lehet más programmal is, nem muszáj ezzel)! Lassan egy hete van fent a 2.3.5 és eddig semmilyen hibát nem tapasztaltam. Megbízható, ugyan olyan jó, mint a 2.3.3, csak egy csipetnyivel jobb.

Hozzászólások

(#1) oakleydevil


oakleydevil
(újonc)

Én is felraktam a 2.3.5 verziót. Nálam viszont előfordul egy apró hiba. A térerő néha megszűnik, majd elkezdi keresni a hálózatot.

(#2) dnyl válasza oakleydevil (#1) üzenetére


dnyl
(újonc)

Nekem is hasonló tapasztalatom van. Kb 5 percenként eldobja a GSM hálózatot, és újraindul a telefon. Tapasztalatom szerint csak akkor csinálja, ha a wifi be van kapcsolva.

(#3) eszterman


eszterman
(újonc)

Én most fogom felrakni. Reménykedem... :)

(#4) eszterman


eszterman
(újonc)

A WinRar kéri a jelszavát a cuccnak. Mi az? Ti tudjátok? Írjatok! Előre is köszi! :) :(

(#5) BDave válasza eszterman (#4) üzenetére


BDave
(PH! addikt)

samfirmware.com

(#6) eszterman válasza BDave (#5) üzenetére


eszterman
(újonc)

Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! :K :K :K :B :B :B :B :) :) :) :)) :)) :)) :)) :D :DD

(#7) eszterman


eszterman
(újonc)

Megcsináltaaam!!!!

(#8) BDave válasza eszterman (#7) üzenetére


BDave
(PH! addikt)

Grat! Van vele valami probléma? :)

(#9) eszterman válasza BDave (#8) üzenetére


eszterman
(újonc)

Nincs semmi probléma. Nekem tökéletes!!!

(#10) akoska_droid


akoska_droid
(újonc)

Valaki adna nekem egy részletes leírást, hogy tudom lefrissíteni?Megköszönném:))

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.