2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Film-sztori ötlete

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egész véletlenül egy film történetének vázlata kezdett el körvonalazódni bennem.

1. Rövid bevezető, mely elmondja, hogy már x100 évvel ezelőtt kiderült, hogy létezik reinkarnáció, így a társadalom megbékélt a halállal, megnyugodott, amikor közeledett a vég, az élet kicsit el is értéktelenedett, stb...

2. A bűnözők ugyanúgy reinkarnálódnak, és a pszichopaták nem változnak meg. Ez azt jelenti, hogy ha valaki újjá születik miután egy börtönben meghal, az egy időzített bomba lesz, aki bármikor embertömegeket ölhet meg. Ezért őket begyűjtik születésük után nem sokkal, és különleges nevelésben részesítik.

3. A főhős egy olyan ember lenne, aki ezeket az őrülteket gyűjti be, azért, hogy egy elzárt intézményben különleges bánásmódban legyen részük, és ne juthassanak fegyverhez. Ez azért nehezen kivitelezhető, mert a létesítmény börtönhöz hasonlít, fegyveresek őrzik. Hogy ne kelljen hamar felkutatni a tömeggyilkosok "új énjeit" , általában mindenféle gyógyszerekkel, gépekkel igyekeznek őket minél tovább életben tartani. Itt élnek a kor legidősebb emberei is, 140-150 évesen.

4. Kiderülne a főhősről, hogy korábbi életében mészárlást követett el, ezért megindul utána a hajsza. Ő a társadalom érdekeit szem előtt tartva "börtönbe" vonulna, de az utolsó pillanatok egyikében egyik rokona kideríti, hogy a maffia kényszerítette rá, azzal, hogy a szeretteit megöli/felrobbantja a fehér házat/hívja az ufókat. A főhős menekülőre fogja, az infót viszont senki nem hiszi el neki, nincs róla elég bizonyíték. Börtönbe kerül, ahol csak a szabaduláson jár az esze.

5. Előkészít egy szökési tervet, megpróbál meglógni, kerül hozzá egy fegyver. A szökés közben egy lövöldözés során megöl 12 embert, majd ő is halálosan megsebesül. A sors iróniája. Látva sikertelenségét, teljesen elkeseredik, és öngyilkos lesz. A történet záróképe az lehetne, hogy megszületik, de egy fejlődő térségben, ahol még nem burjánzott el annyira ez a reinkarnációs vacak, nincsenek ilyen helyek létesítve, és az első világ látóköréből kiesik, ugyanakkor az elmúlt századok alatt eleget fejlődött ahhoz, hogy egy átlagos, mai színvonalú életet végig lehessen vezetni benne.

6. A főhős normális életet él, megtalálja szíve választottját, jól mennek a dolgai, kutató egy egyetemen. A zárókép a szerelme karjaiban, a naplementénél készül.

Pont.

Hozzászólások

(#1) greenity


greenity
aktív tag

Ezt jól végig gondoltad :) Tetszik.

"Egy mosolynál jobb a több"

(#2) bbazs96 válasza greenity (#1) üzenetére


bbazs96
csendes tag

köszi szépen (: Kattog az agyam állandóan, és így néha még jó dolog is kisül belőle

(#3) greenity válasza bbazs96 (#2) üzenetére


greenity
aktív tag

ne becsüld le magad ! :)

"Egy mosolynál jobb a több"

(#4) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Különvélemény-utánérzés.

(#5) bbazs96 válasza Crystalheart (#4) üzenetére


bbazs96
csendes tag

Mennyire igazad van :D

(#6) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Különvélemény, Mátrix illetve Vanília égbolt keveréknek tűnik ez egy picit nekem... :D

Crystalheart: Eh, most látom, hogy írtad is. :D

Üdv. core2

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.