2022. szeptember 25., vasárnap

Gyorskeresés

A tökéletes nap:

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Aki olvasta az ezt megelőző írásomat a tegnapi napról, az átlátja a mostoha helyzetet. Nem állítom, hogy nincs rosszabb, de akkor, amilyen kondiban voltam, rendesen mellbevágott a dolog. A mai, viszont valahogymint egy villámcsapás, érzelmi fordulópontot hozott, a jó irányba :) Újra televagyok életkedvvel, energiával, ( na jó most pont nem, de ezt később...) és van értelme az életnek.

A nap első fontos pontja egy próba volt a holnapi fellépésünkre: nagy muzsikusok lettünk, az igazi helyi bandákkal egy színpadon űzzük az ipart. A srácokkal átnyálaztuk a darabokat, és közben kezemben a kölcsöngitárral, megfogalmazódott bennem valami:
A gitár a barátnőmtől van, a felszerelés többi része az édesapjától. Nem örülök, hogy az egész cuccból csak a kábel az enyém, de ugyanakkor nagyon örülök, hogy ilyen kedves, segítőkész emberek vesznek körül. Nem tukmálták, csak meghallották mi a helyzet, és olyan vasat kaptam a kezem alá... mint amilyenről mindigis álmodoztam. Egy régi Ibanez jazzgitárt. Pirosat.

Aztán jött az ebédidő, és a délután. Jóbarátom öccsét - aki korban nincs valami messze, szóval vannak közös érdeklődési köreink - felkértem, hogy kísérjen ki utcamuzsikálni. Le akartam tesztelni a tangóharmónikát, hogy mennyire használható utcazenélésre. Az adventi vásár helyszíne tökéletesnek bizonyult. Alig egy óra alatt 2500ft ütötte a markomat. Ha ebből csak 1500 Ft üti, már akkor is előrébb vagyok. Tökéletesen elég ennyi pénz arra, hogy az osztályon belüli ajándékozás feladatát teljesítsem. Egy kedves hölgy pedig még nagyon nyíltan elém is állt, telibe is mosolygott, és oda is súgta a férjének, hogy le van nyűgözve, és nagyon értékelhetőnek találja amit éppen kicsi porcelánfülecskéivel felfog a környezetéből. Az ismert és pattogós, klassz számok meghozták a gyümölcsüket, persze jutott klasszikus is.

Az előző két eseménnyel is klassz lett volna a nap, de jött valami - vagy inkább valaki, aki még szebbé tette. Személyiségi jogok megsértésétől óvakodva meg nem nevezett barátnőm most ért haza a kétnapos budapesti számüzetéséből, és nagyon nagyon egymás nyakába ugrottunk. Aránylag fiatal (pontosan 5 hónap) kapcsolatunk révén akár a "A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt" c. könyv epilógjából is idézhetnék: "olyant csinált, amit addig csak filmben látott".

Ettől az egész naptól most olyan vagyok, mint valami drogos: felhők felett járva fekszem egy helyben - eufóriában, és kimerülten.

Hozzászólások

(#1) 7Heads Drago


7Heads Drago
veterán

Gratula :DD

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.