2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Zártosztály: nyári egyveleg...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hú, csajok, srácok, tényleg jó régen írtam ide. A legutóbi tojássütős sztori is 5 hónapja volt, így itt az ideje az updatenek.

Otthoni update:

Két okostelefonból most két "butafon" van.
Az egyiknek annyira felpúpusodott az akksija, hogy betörte az érintőt (saját THL T6 Pro), a másiknál balf× voltam, hoyg vettem volna le az ágyról, kiesett a kezem közül, és annyira próbáltam elkapni, hogy majdnemhogy lendületből odavágtam az érintőt a projector sarkához (céges Sony E3). Most a céges telefon egy Nokia 130, a sajátom meg egy Evolveo Strongphone X1. Utóbbival meg vagyok elégedve, pedig már 1 éves készülékről van szó.

Véglegesítettem a gépemet.
1 darab maradt, az is új: Zalman M1 "mini"-ITX ház, ASrock AM1B-ITX, Athlon X4 5350, 8GB RAM, 128 Samsung 850 SSD, 2TB WD HDD. Mindenképpen kis méretet akartam, így a MiniITX lett a bejövős. Az AMD processzora nem túl erős, de amire én használom, bőven elegendő. Sajnos a házat kicsit benéztem, ami a méretet illeti, mert magasságra akkora, mint a volt házam, viszont közel kétszer olyan széles. Viszont iszonyat tetszik, és így marad. Teljesítményre hozza a tőle elvártakat.

Nyomtatóparkomat is változtattam.
Samsung 1610, HP Color Laserjet 1600, HP Color Laserjet 2605, Canon PIXMA MP 282: na ezek száműzve lettek. Nehezek, sokat zabálnak, a 2 HP csak egy nagyobb projecthez kellett. Ráadásul a tököm tele volt tonerporral a sok töltéssel: rendkívül koszos, a tonerpor száll mindenfele, ha azt akarod, hogy jól nyomtasson szedd darabokra a tonert, fújd ki tisztességesen, takarítsd meg, cserél OPC-t, stb stb. Nem, elegem lett. A Samut 15-ért eladtam 8 darab teli tonerrel, a Canont a városi kórháznak adományoztam, mert nem volt olyan nyomtatójuk, amivel másoláskor megadhattad, hogy hány példányt nyomjon ki. A két színes lézert meg talán a héten elviszik, hogy ne nálam porosodjanak más is örömét lelje bennük, és szép színes grafikonokat tudjanak nyomtatni.

Most egy multifunkciós L365 van otthon. Keveset fogyaszt (teljes üzemben 13W, szemben a lézermin 600W felfűtési-, illetve min 200W nyomtatási adataival), nem foglal sok helyet a tintapalack, ami eredetibe se drága. Van emelett még egy M105 is, ezt az ügyfeleknek adogatjuk ki 1 hétre kipróbálni, teljesen ingyen.

A Bót:

A helyén van, megvan szépen. Pont ma rendeltem egy Epson L310-et, hogy jobban szét tudjam dobálni a feladatokat, ezáltal gyorsabb legyen a nyomtatás, és jobban tehermentesítsem a nyomtatókat, és mindenki boldog legyen.

Gyöngyszemek:

Hogy a viharba ne lennének... Párat kaptok is, legyen min röhögni:

Bejön tizenéves emberünk kissé illuminált állapotban, telefonját nyomkodva. Az arcom elém tolja 15 centivel a kijelzőt, amin premier plánba megy, hogy a tizenéves "kis" asszonykája éppen szüli a gyereket (a 10 legrosszabb dolog, ami ma történhet veledből az első 5-öt elfoglalja, a tömeggyilkos is sírva menekülne el a sarokba depizni a látványtól), majd felteszi a kérdést:
-Ezt a videót kéne kinyomtatni!
-És ezt mégis hogy gondoltad, mik az elképzeléseid?
-Há kinyomtatod, és ugyanúgy videó lesz papíron!
Anyám borogass, hogy papíron is mutatni akarod az Alien 4-et...

Következő alanyunk fotót akar nyomtatni telefonról. Bevett rutin, két opció van: vagy rákötjük kábellel a telefont, vagy Bluetooth-on átküldözgetik. Mindkettőnél egy 22"-os képernyőre kiteszem, hogy miről is van szó. Szépen kiteszem külső monitorra a képeket, hogy lássuk, hogy miket akar. Egy képet megnyittat, csoportkép, vannak rajta páran, 10-12 fő saccra, ebből háttal van. Az őszinte kérdés:
-Az embert nem tudná megfordítani a képen, hogy az arca látszódjon, ne a háta?

Emberünk bejön, hogy tanács kéne neki:
-Az a baj, hogy a gépembe beleragasztott adatkártya van, amibe beleütött a vilám, és amikor bekapcsolom, akkor kirajzolja a kockát, és elkezd pörögni a feltöltés, de nem világít a henger, a villám meg pirosan villog

Kora tavasszal volt, hogy megáll egy puttonyos a parkoló túlsó oldalán, két ember kiszállt, iszonyatos nagy szenvedés közepette annyit látok, hogy hoznak be egy mosógépet.
-Elromlott a mosógép, nem centrifugázik.
-Ne haragudjon, de számítástechnikai bolt vagyunk.
-És nem ért maga a mosógéphez?
-Ne haragudjon, de nem.

-Ha beledugom a pendriveot a telefon töltőfejébe átküldi a képeket róla?

Életvitel:

Képek, sztorik, vicces események, kevésbé viccesek, balf×szságok, stb :)

A kigyulladt robogó
Sajnos a motorosok legrossazbb rémálma megesett velem: kigyulladt a roogó. Szerencsére nem menet közben, hanem otthon, parkoló állásban. Beröffentettem, mintha 2-szer körbetekertem volna a gáz úgy felpörgött, a következő pillanatokban már lángolt. Leállítani nem tudtam csak úgy, hogy benyúltam, és lehúztam a pipakábelt, amitől a kezem is lángra kapott. Szerencsére nem lett nagy a sérülés, pár helyen lett hólyag, és csókolom. Főnökasszonyom véleménye a szotiról, miközben sikítva röhögött, amikor meséltem: nem balf×sz vagyok, hanem hollywood így üzen, hogy én leszek a következő alacsony költségvetésű Szellemlovas...

Amikor a sisak véd
Nem hiába mondják, hogy ha motorozol, sisak az első. Egy hétfőn mentem ebédidőben bankban pénzt tenni a céges számlára. Két dolgot akartam egyszerre: a parkolóból a magasított (kb. 80 centi szinteltérés) járdára fellépni ÉS levenni a bukót. Az egyik sajnos, a másik szerencsére nem sikerült. Ahogy léptem fel, beakadt a lábem, és pofára estem - szó szerint. Szerencsére az arcomat megvédte a bukó, viszont az gyűrűsujjam sérült. Persze mikor felálltam az első dolgom az volt, hogy leültem, és elkezdtem röhögni magamon. Mivel elég sűrű volt a hét, így kedden ebédidőben bementem a sebészetre, szerda reggel megröntgenezték az ujjam - mint kiderült a hüvelyket, így ebédidőben vissza, helyes ujj. Beérek, jön a telefon: el van repedve, holnap gipsz. Csütörtök reggel beállítottam a kórházba, ahol begipszelték, majd adták a tanácsokat: táppénz, és ne vezessek se motort, se autót. Miután végeztem a gipszelőben, kocsiba be, és jöttem dolgozni. Persze pénteken szórakozás, szombaton céges buli, rögögtünk egy rakás UJJ poénon, sőt, a kedvenc szórakozóhelyemre kiírták, hogy "Vigyázz, lépcső!" és "Vigyázz, pult!". Olyan beállítottságú vagyok, hogy az ilyeneket nem veszek magamra, tudok röhögni rajtuk, sőt, még én is beszállok :)

Ödön, a barátságos kompresszor, és az 5 perc:
Nincs mit szépíteni. Van egy kompresszorom, amit Ödönnek hívok, rajtam volt az 5 perc, és volt nálam egy krétafilc. Az eredmény Ödön Summer Edition:

Nyári strandozás:
Jó pár helyre sikerült eljutnom, sajnos kevesebbre, mint szerettem volna. Tavak közül voltam a Mályin, a Vadnain, valamint a Velencei tavon hűsöltem, strandokból voltam Bogácson, Tiszaújvárosban, Hajdúszoboszlón. Ezek közül a legjoban talán Szoboszlón éreztem magam, bár mondjuk a "munka után ugorjunk le Mályiba csobbani egyet" se voltak rosszak.

Júniusban vettem a Canonomba két új akksit. Augusztusban lent voltunk Gárdonyban a strandon, hátra nézek, a patron mögöttem vagy 10 méterre vagy 20 darab hattyú. A következő jelenet, amit látnak a strandolók, hogy egy srác fénysebességgel rohan a táskájához, megy vissza állatot fotózni, majd némi káromkodás közepette visszaviszi a gépet, és visszamegy fürdeni. Sajnos az egyik akksi zárlatos lett, és lenullázta a másikat is mellette (portrémarkolat). Szerencsére 1 héten belül cserélték nekem garanciában, amine nem csak én, de az elemes üzletkötőnk is meglepődött. A sztori azért volt gáz, mert sajnos egész évben nem sikerült sehova elmennem fotózni nomrálisan, és mikor volt nálam gép akkor se tudtam.

Tervek az év végéig:

Kezdjük az elején:
Ahogy az Alvin és a Mókusok szám idézi: "a húszon túl, a harminchoz közel" észreveszem, hogy öregszek. Na nem kell rögtön észt osztani, hogy lassan 30 évesen vén vagyok, de észre veszem magamon. A szemem kezd romlani, a kilók rosszul csoportosulnak rajtam, valamint érzem, hogy szabályosan el vagyok lustulva, mert felmegyek az elsőre, és lihegek. Éppen ezért kicsit életmódot változtattam, amit karácsonyig szeretnék kitolni.

Úszás
Kb. 10 éve nem voltam uszodába, de eldöntöttem, hogy le fogok járni, hogy mozogjak. Ez kb. egy hónapja megy, heti 2-3 alkalommal (H-Sze-P) úszok kb. 1 órát. Mikor az elején lementem az egy hosszt alig bírtam leúszni, a tüdőm többször majdnem az ugrókövön végezte (pedig csak 33m hosszú a sáv). Most már azért 3-4 hossz megy, akkor megállok kicsit pihenni. Persze ez reggel, meló előtt. Régebben mikor jártam gyógyúszásra rettenetesen rühelltem, hidegnek találtam a vizet, nem szerettem úszni. Most viszont kellemes hőmérsékletű, nem azt mondom, hogy élek-halok az úszásért, de lemegyek, és önszántamból úszok, nem kényszerből. Másabb nézet, és jól esik. Persze a terv a növelés, a heti minimum 3 a tervezet, és minél több hossz, minél kevesebb pihenővel, és minél több ideig.

Futás?!
Mindenképpen kéne valami sport az úszás mellett, a lyukas napokon, vagy hétvégére, és az egyik ilyen, amit "olcsón" el lehet kezdeni az a futás. Viszont valahogy nem tudok megbarátkozni a gondolattal, hogy futok. Bár pro, hogy a város tele van fiatal futkorászó csajokkal :)

Kerékpározás:
Igazából itt nincs mit szépíteni, kerekítgetni. A motoros szezonnak vége, a következőt meg úgy akarom kezdeni, hogy azokon a napokon, amikor nem úszok, akkor biciklivel jövök dolgozni robogó helyett. Egy hete autóval jöttem dolgozni, haver elvitte, cserébe itthagyta a biciklit, és hazatekertem. Úgy, hogy ezer éve nem tekertem 35 perc volt. Vállalható. Éppen ezért a téli szezonba veszek egyet, hátha lesz valami jó (a multkor lemaradtam egy össztelós gepidáról, 10 darab ezresért adták).

Kevesebb cukor:
Na ez az, ami baromira nehéz. Komolyan mondom a cigiről könnyebben le tudtam szokni majdnem 4 éve, mint a cukorról. A napi 2-4 kapucsínót 3, de inkább 4 barnacukorral ittam, és most eldöntöttem, hogy 1-et tolok csak bele. Rettenetes íze van, pedig csokis La Festat iszok, csakhát keserű, mint a háborodás. Az édesítőszerrel úgy vagyok, hogy gyerekkoromban azt hittem, hogy cukorka, betoltam egy egész dobozzal, és két napig hánytam tőle. Azóta ha rágondolok hányingerem van.

Hirtelen ennyi, aztán majd jön az update... :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.