2020. október 21., szerda

Gyorskeresés

Alcor Snugbook Q1411 / Q1421.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az Alcor Snugbook Q1411 vagy Q1421 ugyanaz a masina, csak a belső tárhely 64GB az utóbbiban.

Tömören: ez egy laptop bőrbe bújt tablet, remek kijelzővel, legális teljes WIn10-el, kielégítő sebességgel, Ethernettel, USB3al, és belső HDD/SSD bővíthetőséggel (ami csalás, de jó, hogy van).

Kezdjük a negatívumokkal:

A billentyűzet nem szabványos, amint az a fotón látható, hiányzik a hossz í/Í. Azt Alt Gr J/I kombinációval azért elérhetőek a betűk, de ez kissé kényelmetlen. A space teljesen esetleges, vagy elfogadja a leütést vagy nem, úgy tűnik, hogy inkább azt szereti, ha a bal oldala van lenyomva. Az Ű nem szabványos helyen van. Összességében a billentyűzet elég gyenge, püfölni kell.

A fejhallgató kimenet nagyon zajos, alapzaj is van és nyávogó digitális zaj is, halkításra nem reagál, úgyhogy valószínű a tápból jön. A zaj hallatszik a beépített hangszórókon is, mondjuk ezeknek annyira gyenge a minősége, hogy egy skype hívást le lehet velük bonyolítani, de másra nem igen alkalmasak. A mikrofon normálisan teszi a dolgát. UPDATE: az egyik hangszóró belül fordítva van beforrasztva. Meg kell fordítani, ami régen a piros drótvolt az legyen a fehér. Sokat javul a hang, ellenfázisban van eredetileg.

Az extra SATA HDD csatlakozó mint a képen is látható nem natív, hanem egy SATA-USB adapteren keresztül USB2-re (!) van kötve. Ebbe hiába teszel SSDt, hacsak nem a néma üzem a cél :)

Gyárilag nagyon gyenge a wifi, mert a kis öntapadós antennát a fém lapra ragasztották, átragasztottam és máris erősebb/stabilabb a vétel. Tervben van egy 5dBi-s antenna beleforrasztása, hátha javít még némileg a jelen.

A touchpad esetleges, érzékenységre és pontossága jó de a több ujjas mozdulatokat sokszor nem tudja jól követni, illetve kattintáskor állandóan a jobb alsó sarokba ugrik a kurzor.

Pozitívumok:

A kijelző nagyon szép, viszi a prímet. Ugyan van bevilágítás oldalról, de szinte soha nem kell 0%nál magasabbra venni a fényerőt beltéri használat esetén. A maximális fényerő kisüti a szemem. A gép tényleg keveset eszik, és ahogy a képeken látható, gondoltak a melegedésre is, szép réz hővezetés van az alján plusz rézfólia a gép alsó felén.

Az akkuidő nálam netezés, youtubozás közben 7 óra körül alakult, és talán 8-at is ki lehetett volna hozni belőle, ha nem piszkálom sűrűn sokszor látható 10+ órás visszamaradó idő.

Melegedés gyakorlatilag nincs, egy pisszenés sem hallatszik a gépből, a töltője nem nyekereg, teljesen néma üzem. A méret és a súly pont tökéletes rohangálós hurcolósnak, plusz pont a sok USB port amiből van 3as is, az Ethernet igazi különlegesség, a mini HDMI pedig felteszi a koronát.

Driver Pack, ebben minden benne van amit a Win10 alapból nem tesz fel.

Gyárilag legális Creator's Update-el érkezik a masina, amit helyben lehet Fall Creator's update-re frissíteni. Én inkább friss telepítést csináltam.

Külcsín:

Belbecs:

Hozzászólások

(#1) sketchifun


sketchifun
senior tag

Kicsit úgy néz ki, mintha éppcsak összebarkácsolták volna.

Ebben nincs semmi tervezés, berendelték a házat, adott volt az alaplap, és összerakták valahogy.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#2) cinemazealot


cinemazealot
addikt
LOGOUT blog

Hö, ez nem egy átszitázott Pinebook? :) Kívül-belül legalábbis kísértetiesen hasonlít rá.

[ Szerkesztve ]

(#3) Baskiria válasza cinemazealot (#2) üzenetére


Baskiria
senior tag

Valószínűleg most ezt a laptop házat ontja valamelyik gyár, a Chuwi Lapbook is teljesen ugyanez, de a bele nem, ennek átgondoltabb.

Szerintem nem rossz kis masina, csendben van, és átlag netezésre jó. Azért ne felejtsük el, hogy itt 2-4Wból oldották meg amit annó egy E6600 tudott.

(#4) Benkopeter11


Benkopeter11
újonc

Mit takar az,hogy átragasztottad a wifit?Most vettem egy ilyen készüléket és ténlyeg gyatra a wifije.Ethernetje jó! :) Tudnál segteni?

(#5) Baskiria válasza Benkopeter11 (#4) üzenetére


Baskiria
senior tag

Szia,

Szét kell szedni, és a wifi antennát (ami egy öntapadós fólia egy szürke dróttal) át kell tenni picit más helyre, mert félig egy fém bigyóra van ragasztva. Ez értelemszerűen nem tesz jót a jelerősségnek. Ha átragasztod egy kicsit lejjebb, ahol nincs fém a közelben, jobb lesz a vétel.

(#6) erer1000


erer1000
őstag

mennyire zajos a jack kimenet?

fülessel filmnézés megoldható, és a film hangok/beszédek elfedik ezt a zajt, vagy tényleg nagyon zavaró?

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#7) erer1000 válasza erer1000 (#6) üzenetére


erer1000
őstag

közben nekem is lett egy ilyen.

a jack kimenet zaja csak akkor hallható nálam ha nem csinálok semmit, de amint valami zene vagy film emgy, már elnyomja

wifi nálam nem volt gyenge, teljesen korrekt, szép képe van, nincs problémám vele :)

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#8) Baskiria


Baskiria
senior tag

Én meg rendeltem bele Aliról egy 5dBüsnek mondott wifi antennát, átforrasztottam, és most penge a wifi vételem, ha kimegyek a házból 15 méterre akkor is van jel. Eredetileg meg a routertől légvonalban 3m-re lévő fürdőben már 1 pöcök volt és szakadozott.

Az én példányomban procit cseréltek (vagyis igazából az alaplapot), mert elhaltak az USB portok és a tapipad, gondolom az is USBn van. Azóta érzetre 1,5x gyorsabb, szerintem valami nem volt rendben az eredeti alaplappal eleve. A hangja még mindig csapnivaló, egy filmnél ha csak beszélnek hallható a nyávogó digitális tápzaj.

(#9) Sarex


Sarex
újonc

Sziasztok.
Anyum vett magának nemrég. A segitségeteket kérném. Ha frissiti a Windows 10-et akkor gyakorlatilag pillanatok alatt fullon lesz az a kis tárhely ami benne van. Vettünk bele egy 1 TB-os vinyot de nyilván arra frissit amin van a win 10. Na most a kérdésem az lenne hogy nem lehetne valahogy az oprendszert áttelepiteni az 1TB-os vinyora? nekem valamiért nem engedi állitólag így van kitalálva hogy ne lehessen.
Köszönöm előre is.

(#10) Baskiria válasza Sarex (#9) üzenetére


Baskiria
senior tag

Sajnos nem lehet, frissites utan ki lehet tisztogatni a regi fajlokat, azt erdemes megcsinalni...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.