2022. november 29., kedd

Gyorskeresés

Bölcseletek a PH!-ról

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Van nekem egy kis .doc fájlom, amiben a Fáradt gőzből származó, számomra elgondolkodtató, különleges jelentéssel bíró postokat gyűjtöttem ki. Ezen hozzászólások száma pontosan 3 db. Ezeket szeretném most megosztani mindenkivel, aki ezt elolvassa (sorszámozás nélkül).

ngabor2 bölcsessége:
"mint több helyen kifejtettem: az egész életre, vagy nagyon hosszú távra szóló dolgokat azonnal kell eldönteni. a kisebb fontosságú dolgokon kell csak rágódni, a legkevésbé lényegeseken meg lehet nyugodtan sokáig gondolkodni."

És a Nők, nőügyek topik két kiemelkedő posztja (én már csak tudom, hiszen minden hsz-t elolvastam :) )

Integra:
"és miért csalódik? bányarém vagy? görbe a hátad? piszkos a körmöd?
vagy miért? miért nincsen önbizalom?
megmondom őszintén, tényleg nem értem ezt az általános pesszimizmust ami itt is megy.
és most csak a te hsz-edre reagáltam, de általánosan mondom.
miért nem lehet hinni a jóban és abban, hogy bármi bárhol megtörténhet?
mindenki általánosít egy jó nagyot, maga se tudja miért, talán csak mert állást akar foglalni, aztán puff neki.
menni kell, próbálni, élvezni a játékot ami ebben is benne van aztán úgyis alakul, kinek hogy"

és végül, de nem utolsósorban:

I_Am vallomása:
"A kor.

Tudod azok dobálóznak a korral akiknek szegény, kevés életben volt részük addig amig leírják e mondatot.

És igen, korán nőttem fel, 16 évesen már dolgoztam a suli mellett, úgy érettségiztem és technikusiztam le, hogy munkásruhában mentem be a suliba, átöltöztem és megírtam, szóbeliztem amit kellett, aztán munkásruha vissza, öltöny eltesz és vissza a munkába. Főiskola mellett is dolgoztam. És 24 évesen már saját vállalkozásom volt, addigra már 2 éve együtt éltem barátnőmmel és nem aggasztottak a pénzügyi dolgok sem.

Most komolyan, azért mert van két gyermeked és férjed, Te már azt hiszed láttad a kemény életetet amikor Anyu, Apu nem tud esetleg támogatni és nem a G.I Joe-kkal kell foglalkoznod hanem meg kell találnod a saját boldogulásod egyedül? Ráadásul egy olyan közegben, ahonnan nem mondok hazugságokat, drogelosztók (nem kis piti dealerek, hanem fejesek), rendőrök és egyéb kemény arcok kerültek ki?

Mit gondolsz miért van a karomra tetoválva a Thug Angel felirat? Mert a rosszak között nőttem fel, de a jó dolgokért küzdöttem. Nem mondom, volt jópár stikli amiben benne voltam, mert ez van. Voltak aki azért nem szerettek, mert én nem csak a brahit láttam egy dologban hanem esetleg a végkifejletet is ami már nem volt olyan jó, ezért akár előre szóltam és akadályoztam meg nagy balhékat, hogy ne kerüljenek a barátaim bajba. Utólag visszanézve viszont többet kaptam, több tapasztalatot az elmúlt 20 évben mint sokan egész életük alatt. És én még akkor voltam ebben a közegben amikor kialakult ez a ''szemét világ'' Magyarországon. Ez számomra annyit adott, hogy ma hiába jön nekem oda egy vagány műarc, hogy erősködjön, kinevetem. Ő meg csak néz tágra nyilt szemekkel, hogy miért.

Tudod egy dolgot megtanultam az élettől. Magad uram ha szolgád nincs. És szolga nem kell, ahogyan én sem leszek senkinek az, nem várhatom el, hogy más legyen az én szolgám. De megélek a jég hátán is egyedül. Pedig vesztettem el gyermekemet (amiből nem tudom Neked jutott-e ki az életben, de ha nem remélem nem is fog), csaltak már meg, hazudtak nekem olyanok akikért az életemet adtam volna, vertek agyon és én is ütöttem párszor. Ennek ellenére úgy érzem rendes ember lett belölem, aki tisztában van azzal mit miért mond és tesz. És egy dolgot megfogadtam, hogy soha nem hazudok. Mert hazudtam kölyök koromban eleget és láttam mi lesz belőle. Láttam viszont azt is, hogy mi van ha igazat mondok. A reakciók szinte alig különböznek, csak normálisan megoldodnak a dolgok.

Tehát az iróniát kérlek tartogasd másnak, mert habár biztos van olyan élethelyzet amiben még nem voltam, de jogod arra nincs, hogy a valós dolgokat amiket leírok kritizáld."

Az a véleményem, hogy ezek közül mindegyik post megér egy többórás elmélkedést, vagy több oldalas eszmefuttatást. Nekem sokszor, sokat segítettek... Most is... Ezért gondoltam, hogy megosztom veletek is, ha nem olvastátok volna

Hozzászólások

(#1) bandus


bandus
addikt

olvassátok szorgalommal őket :) ugyan az előzményeket nem linkeltem,de azthiszema mondanivaló ezek nélkül is tökéletesen átjön.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#2) Klemens


Klemens
őstag

I_Am szövege nagyon ott van a szeren.
Egy hsz-ének részlete van az aláírásomban is. :)

"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"

(#3) szablya


szablya
tag

élet szaga van :R
respekt

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#4) MiNiM válasza Klemens (#2) üzenetére


MiNiM
tag

ott a pont.:R

Anyámmal élek, babettával járok, és ne legyek kemény?

(#5) gamek!ller


gamek!ller
senior tag

I_Am hsz-e utott, koszi hogy megosztottad velunk.

(#6) samfishR


samfishR
senior tag

mentve, nagy szólások ezek, kösz :R

(#7) Fecogame


Fecogame
veterán

Köszönet érte, nagyon hasznos :R

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#8) ^Clown


^Clown
veterán

Ütnek...

(#9) művésznő4


művésznő4
csendes tag

Húú...

A hideg futott végig rajtam, miközben I Am sorait olvastam..:B
Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk!

Örülök, hogy ilyen emberek is vannak még. Jó tudni, hogy azok akik itt a "főnökeink", méltón viselik a Moderátor rangot a nick-jük alatt. :R

(#10) Lenry válasza művésznő4 (#9) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

valóban I_am hsz-e a legütősebb. érdekes élete van, és én mindig is csodáltam a hozzá hasonlókat. :R

kikerestem ez a hsz-t a környezetében, és érdekes, hogy akkor senki sem reagált rá

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.