2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

[Égt] kérdések az alkalmazásokról

Írta: | Kulcsszavak: galaxy tab . android

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Erasmus kérdéseire a válaszok:
- a könyvolvasásról:
Könyvet két módon lehet olvasni rajta:
- egyik a rajta levő thinkvree office, amiben van word, excel, powerpoint és pdf olvasó is. Nekem ez eddig nem jött be, lassúnak és ügyetlennek találtam, főleg a pdf olvasóját tesztelve. A minap viszont kaptam egy lepedőnyi excel táblát, azt hibátlanul megjelenítette, beinzertált grafikákkal bezárólag.
- lehet rá letölteni eredeti adobe pdf readert, én ezt használom. Ennek az egyik üzemmódja, hogy eredetiben mutatja a szöveget úgy, ahogy betördelték, ilyenkor lehet nagyítani, kicsinyíteni, minden irányba tilitolizni a szöveget, de szerintem ez nem az igazi. A másik üzemmódja a reflow, amikor alapértelmezetten képernyő szélességű lesz a kijelzés, akkora a betű, amekkora nagyítást beállítok és ehhez képest újratördeli a szöveget, hogy normálisan elférjen, amennyit ki lehet írni.

szerintem ez a jó megoldás, több, mint ezer oldalt olvastam már így a tabon és nekem bejön. közben kiderült, hogy ugyan nem tud sorszám szerinti lapra ugrani, de megfelelő helyen taperolva a kijelzőt kiad egy csúszkát, amivel lehet gyorsan navigálni a dokumentumban.

- 568 órája megy a tabom reboot nélkül és nem döcög rajta semmi. Webezni nem nagyon szoktam, webre gyártott oldalakat inkább desktopon nézek, de jutúbozni igen, meg volt már, hogy filmet is néztem rajta és nincs vele gond. A beépített filmlejátszója mellé, ami csak hardveresen gyorsított h264-et tud, raktam fel másikat is, ami tud mpeg2-t meg divx-et. A fülese ótvaros, a saját hangszórója elviselhető, de ha dugsz bele egy rendes idegen fülest, akkor nincs gond.

- skypot nem teszteltem még videohívással, valahol azt olvastam a weben, hogy megy, mert megfaragták külön a tabra. Elvileg az androidos skype nem tud ilyet, de ebbe valahogy belekerült.
(no, közben taperoltam kicsit, nekem nem sikerült megtalálni a skype-ban a videohívást, más kérdés, hogy nem értek hozzá...)

Még mindig kedvenc a lom.

Hozzászólások

(#1) Erasmus


Erasmus
(őstag)

:R

még egy az lcd-s olvasási élményről: végig lehet gond nélkül olvasni egy könyvet úgy, hogy nem folyik ki a szemed?

skype-ot én relatíve sokat használok videóval. namost az ipadban ugye nincs front kamera (se), az egyik érv a galaxy mellett ezért ez lenne - de csak ha nem várják el, hogy mindenkinek, akivel videobeszélgetni szeretnék, szitnén legyen galaxy tabja.

(#2) bambano válasza Erasmus (#1) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

nehéz kérdés, még sosem próbáltam frissen kipihenten leülni tabot olvasni... egész napos desktop bámulás után meg hogy mitől folyik a szemem, az egy kérdés:)

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#3) Erasmus válasza bambano (#2) üzenetére


Erasmus
(őstag)

ok :)

(#4) MrTwister


MrTwister
(senior tag)

Nekem 2 hete van meg kb. a cucc! Én is szeretem:-) Teljes könyvet még nem olvastam el rajta igaz csak jópár oldalt, de attól nem fáradt el a szemem. Csak ebookot olvasok rajta epubban. mkv megy rajta szépen, csak a tömörített fejléces audio/video sávokat el kell felejteni és minden fájlt darabolni kell 3,99GB-osra a FAT32 korlátai miatt.(belső mem is FAT32-es). Még a keletmatyit is lehet rajta olvasni a gyári alkalmazással! Videohívásra használjatok Tangot! Nekem az iphone4-emmel szépen "összecsörög" :C

[ Szerkesztve ]

Gigabyte AX370-Gaming 5 & Ryzen 7 1700X & Noctua NH-U12F+NM-AM4 & G.Skill TridentZ F4-3200C16D-16GTZB & EVGA 1080 FTW Hybrid & Phanteks Enthoo Luxe black***SGS5&128GB & SGS9+*** D3 RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.