2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Vélemény: Android 4.3, Nexus 4-en

Írta: | Kulcsszavak: android . 4.3 . tapasztalatok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy gondoltam megosztom veletek a véleményemet a Google új operációs rendszeréről, az Android 4.3-ról.

Második napja használom a rendszert, de nagyjából sikerült minden újdonságot felderítenem, mivel nincs túl sok belőle, de most nem is ezzel szeretnék foglalkozni, hanem a pozitív, negatív "fejlesztésekkel" amiket tapasztaltam.

Az akkumulátor idő javult végre a Nexus 4-en, amivel eddig sokat küszködtünk, mert huzamosabb használat során a telefon a gyári rendszerrel gyakran egy napot sem bírt ki, köszönhetően a "fantasztikus" optimalizálásnak, és a 2100mAh erősségű akkumlátor sem egy világcsoda.

A rendszer sebessége sokak szerint javult, gyorsabb lett, simábban pörög, de én ezzel nem igazán értek egyet, bár lehet, hogy ezt még azért nem érzem, mert az alkalmazások még nem kerültek optimalizálásra 4.3 alá. Amiket tapasztaltam: Facebook, Facebook Messenger alkalmazást nem árt újratelepíteni, ha meg akarjuk kapni az értesítéseket, mert ezek valahogy köddé váltak, ha az OTA-n keresztül frissítjük a rendszert, de ahogy írtam egy újratelepítés megoldja a problémát.
A Google Chrome belassult. Gyakran miközben böngészek pár másodpercre befagy. Ez úgy néz ki, hogy olvasgatok egy oldalt, és hírtelen nem tudok semmit se tenni kb. 5 másodpercig. Reméljük ezt is javítják, mert ez kezd az idegeimre menni mostanság.

Egy nem annyira észrevehető változás: a kijelző színei. Kétségtelenül javították a 4.2.2-es rendszer alatt tapasztalható fakóságot, és sokkal kontrasztosabb a kép, élesebbek a színek.

Még a kamera, ahol vannak apró fejlesztések. Ugye a menü kör alak helyett félkörívet kapott, ha kamera működése közben elforgatjuk a telefont, sokkal hamarabb reagál. Képminőségben nem veszek észre semmilyen változást.

Tegnap este leültem volna filmet nézni, de ez nem valósulhatott meg. A beépített lejátszó kb. semmit nem játszik le, az MX Player pedig csődött mondott, „Nem támogatott Android változat” néven. Gondoltam semmi baj, letöltök egy VLC-t. Hát a VLC csak hangot játszott. Aztán letöltöttem egy BS Playert, ami pedig csak videót játszott. Ezek után hagytam a fenébe, és úgy voltam vele, hogy megvárom míg 4.3-ra is optimalizálják az MX-et.

Ezeken a tapasztalatokon kívül nem sok mindent lehet egyelőre észrevenni hétköznapi használat során, ebben a cikkben nem fogok beszélni az új OpenGL-ről, Bluetooth újításokról, hanem abszolút az egyértelmű változásokról esett szó, amit könnyen észrevehetünk.

Ha valamit tapasztalok az elkövetkezendő napokban, frissítem a cikket.

Kíváncsian várom a Ti tapasztalataitokat, észrevételeiteket a rendszerrel kapcsolatban!

Hozzászólások

(#1) Švejk


Švejk
(őstag)

:R
Ezt hülyeség volt újabb verzióban kiadni.
Logikusabb lett volna a 4.2.3, de ők tudják.

(#2) balalev


balalev
(tag)

Bezony. Hátha majd az 5.0 hozza a szintet!

ZUK Z2 | Nexus 5X /// Régen: LG G2 OFFICIAL 4.2.2; Nexus 4 OFFICIAL 4.3

(#3) jacis válasza balalev (#2) üzenetére


jacis
(PH! nagyúr)

Monitorra kotve sajnos a kep sem fordul el ami eddig tokeletesen mukodott. Ez egy nagyon kellemetlen es szamomra erthetetlen hiba is.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7e

(#4) balalev válasza jacis (#3) üzenetére


balalev
(tag)

érdekes probléma

ZUK Z2 | Nexus 5X /// Régen: LG G2 OFFICIAL 4.2.2; Nexus 4 OFFICIAL 4.3

(#5) Ari001


Ari001
(újonc)

Nekem a videók nem mennek csak a youtube.
Minek nyúlnak bele ha nem értenek hozzá.
Az eredeti fejlesztő csapat ügyesebb volt.
Amikor megvettem a nexusomat mindenkinek dicshimnuszokat zengtem , most védem tőle őket.
És már inkább szabadulnék a google nexus 7- től.

(#6) DopeBob


DopeBob
(PH! addikt)

Szia,

->> VPlayer Én ezt tettem fel ideiglenesen, jópárat kipróbáltam én is. Ez egész tűrhető, amíg nem lesz frissebb változata az MX Playernek.

Illetve ezt is sokat ajánlották, de nem próbáltam: DicePlayer

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#7) balalev


balalev
(tag)

köszönöm a segítséget! :)
A Nexus jó szerintem továbbra is, csak ez a frissítés nem biztos, hogy a legjobban sikerült

ZUK Z2 | Nexus 5X /// Régen: LG G2 OFFICIAL 4.2.2; Nexus 4 OFFICIAL 4.3

(#8) Zsohi


Zsohi
(senior tag)

Az az érdekes, hogy nálam a beépített google chrome böngésző, illetve az összes többi amit eddig próbáltam a 4.2.2-es rendszeren produkálta az általad leírt hibákat, és a 4.3-al meg eltűnt. A képminőségi javulásról meg nem tudok semmit mondani, én nem vettem észre. :DDD Ellenben a sebességen szerintem sokat sikerült javítani, az általam játszott játékok alatt az fps drop jelensége megszűnt, és a rendszer is gördülékenyebben fut.

(#9) balalev válasza Zsohi (#8) üzenetére


balalev
(tag)

ez úgy tűnik, mintha mindenkinek máshogy viselkedne a 4.3 :D önálló életre kelt :D

ZUK Z2 | Nexus 5X /// Régen: LG G2 OFFICIAL 4.2.2; Nexus 4 OFFICIAL 4.3

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.