2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Személyes véleményem a ZTE Blade-ről

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Két hónapja vettem meg a telefont körülbelül. Sokan próbáltak lebeszélni róla, hogy kínai márka és, hogy ne vegyem meg, mert nemsokára sokkal jobb telefonok lesznek. (Ez így igaz, de az ember, ha így gondolkozik, akkor soha nem vesz telefont.) Gondolkoztam rajta, hogy gyűjtök még egy kis pénzt, és veszek egy HTC-t például, vagy valami komolyabb telefont. Aztán elgondolkoztam, hogy nekem mire is kéne a telefon. Végig gondoltam, hogy nekem nem a legfontosabb a telefonálás, hanem az internet elérés és különböző programok futtatása. A legfontosabb viszont az volt, hogy nyugodtan merjem tesztelni, újabb rendszereket rakni rá. (Egy drága telefonnál, nem biztos, hogy merném.) És akkor döntöttem el, hogy megveszem a telefont. (Ezelőtt egy Sony Ericcson K800i-m volt, ami 3 évig szolgált legalább kitartóan:) )
Mikor komolyabban elkezdtem érdeklődni iránata, akkor találtam meg a Mobilaréna fórumát, és a ZTE Portal-t. Olvastam, hogy sok pixel, wi-fi, akkumulátor hibás változat van. Elbizonytalanodtam egy kicsit, de belevágtam. Az első Blade-em sajnos wi-fi hibás volt. Belőttem itthon a netet, elmentem kicsit távolabb, közben persze közben töltött a telefon a Market-ról. És a kártyámon 0Ft lett. Visszavittem a T-Mobil-hoz. Nagy nehezen cserélték csak ki végül. Ez a mostani telefonom, és tökéletesnek bizonyul.
Nagyon meg vagyok vele elégedve. A 600 Mhz órajelű ARMv6-os processzor kicsit gyenge, de hogyha feljebb húzom 710 Mhz-re(tovább nem érdemes, mert melegszik, és beláthatatlan következményei lehetnek) akkor sokkal jobb. Ilyen árban 512MB-os RAM-mal rendelkező telefont jelenleg nem kapni! Igaz, a régebbi készülékek alapból csak 256MB RAM-ot látnak, de ez egy egyszerű T-Mobil-os frissítéssel megoldható. Ami nagyon hiányzik, az a Flash, ilyen árban, igaz nem nagyon lehet kapni olyan telefont, ami lejátszaná. (Sajnos csak ARMv7-es processzortól játsza a Flash-t!)
Senki ne várjon tőle egy Samsung Galaxy S-es teljesítményt, de az árát tökéletesen megéri.

A telefont csak ajánlani tudom!

Hozzászólások

(#1) veector


veector
(senior tag)

Kb ugyanez. Vannak vele apróbb problémák, de megérte.
Mondjuk én nem húzom a procit, mert hosszútávra (4-5 év) szoktam mobilt venni.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.