2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

TV kérdés HELP!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

...Megfelelő fórumból jövök, de tisztára ki vagyok bukva, hogy nem kaptam értelmes választ... Így hát akkor próbálkoznék itt is... a következő kérdésem lenne:
Van egy 2 éve vásárolt 49 colos 49LF63 TV a családban...
ugye ez egy FulHD-s cumó... a következőkre használjuk: TV nézés azért a különféle átlag csatornák mennek. néha pendrive-on rá tolunk valami családi filmet, igaz sok esetben csak 720P-ig, mert az még nem foglal sok helyet :DDD és van hogy PC van rákötve, és megy egy kis játék szemre vételezve korrekt az input lag.

Feleségem szeretné lecserélni egy új TV-re... s mindig hozza ezeket a T-home-s reklámokat, hogy 120-150ezer Ft-ért már van 4k-s TV, és hogy milyen jó lenne..
Nem nézünk 4k-s filmeket, és ha lenne 4k-s TV-nk akkor sem menne (napi szinten) a PC meg nem bírja a 4k-s játékokat...
Ettől függetlenül van bármilyen észérv a csere mellett? a jelenlegi használatnál jönne ki bármilyen előny? teszem azt jobb panel, élénkebb színek, vagy ilyesmi. Vagy ezek az olcsó 4k-s TV-k inkább vissza lépés lennének? (tudom, hogy nem egy High tech TV ez ami most van, de azért nem is a legalja kategória)
Hálás lennék, ha részletesen kifejtenétek, ha kicsit részletesebben kifejtenétek, hogy miért nincs értelme váltani :)
hálás lennék ha az érveket konkrétumokkal fejtenétek ki, köszi előre is :R

Hozzászólások

(#1) Ghoosty


Ghoosty
(őstag)

Ha az nem elég érv, hogy felesleges, akkor azon sokan nem fognak tudni segíteni.
Ha nincs 4k-s anyag, akkor nincs miről beszélni.

Mellette tudnék érvelni, de a pro oldal is csak nüansznyi dolgot jelent. Pl a 4k egész többszöröse a 720-nak, így valamivel élesebb rajta a kép. Van felskálázás is, de az meg ízlés kérdése, mert sokaknak nem tetszik.
A szebb a kép dolgot, meg csak konkrét TV-k helyesen beállított képeinek összehasonlításával lehet megítélni.

Tömören: Hótt felesleges váltanotok.

[ Szerkesztve ]

(#2) bacsis válasza Ghoosty (#1) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

nahh, ez már egy kicsit több/konkrét infó :R
ÉS ha továbbra is az adott feladatokra használnám a TV-t, akkor ezen a téren teljesítménybeli romlásom nem lenne? pl mivel ez egy occsó 4k-s TV, pl xar input lag, ilyesmi?

(#3) bitpork


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van. Ha sokat nézed a panel elöregszik és a mostani tv árak mellett nem éri meg cserélni csak a panelt-> tv csere.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#4) Robert07 válasza bacsis (#2) üzenetére


Robert07
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"ÉS ha továbbra is az adott feladatokra használnám a TV-t, akkor ezen a téren teljesítménybeli romlásom nem lenne? pl mivel ez egy occsó 4k-s TV, pl xar input lag, ilyesmi?"

Ez keszulekfuggo. De szerintem sem lenne sok ertelme cserelni, ha ugysem hasznalnad ki a nagyobb felbontast. Szerintem egy monitornal nagyon elonyos, de TV-nel fontosabb a panel minosege, mint a felbontasa. Es nem tudom, hogy milyenek az olcso 4K-s TV-k, ugyhogy csak azt tudom mondani, hogy probald meg vasarlas elot valahol eloben megnezni a kiszemelt modellt, es akkor maris tobbet tudnal rola.

突き出る釘は打たれる。

(#5) szabonagyur


szabonagyur
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lenne méretben is előrelépés az új TV-vel? Vagy maradna 49"? A régi sorsa mi lenne? Eladnátok vagy maradna. Ha maradna milyen gyakran lenne használva.

Ezeket mint számba lehet venni, mivel ha úgy adod el, hogy sokat kell rápótolni és mellé még a felbontáson kívül nem lenne előrelépés akkor felesleges a váltás.

(#6) Sethdobaloah


Sethdobaloah
(senior tag)

Kicsit más megközelítésből: A feleségemmel nem vitatkozom. Ha kell, akkor kell. Ha ez nem dönti be a család költségvetését, legyen meg az öröme. Ha viszont csak kérdez, és nem kér, akkor lehet érvelni is. Olyankor már szempont, hogy pl nálatok ez tök felesleges beruházásnak tűnik, így a leírásod alapján.
Te ismered a kapcsolatotok dinamikáját, hogy belefér -e, hogy beleállj, és ne vegyétek meg. Én pl nem tenném, de nekünk nincs is tévénk :)

...csak én vagyok helikopter?

(#7) szaszlaci


szaszlaci
(PH! kedvence)

Tíz évvel ezelőtt tévéket árultam egy nagyáruházban. Akkoriban kezdtek bejönni a FHD tévék, konkrétan egy darab volt elérhető áron, egy Thomson förmedvény. A márka hulladéksága mellett olyannyira vállalhatatlan képpel, hogy konkrétan olyat csinált erősebb képtartalom frissítéskor, mint bizonyos alacsony bitrátás videók, hogy egy pillanatig bennt maradt a kép egy része amolyan koszként.
Szerinted tízből hány vásárlót sikerült lebeszélni róla, aki azzal jött, hogy neki az kell? Még jó, hogy a felük utána élt a három napos visszahozatallal.

Aztán eltelt talán öt év, és lett egy belépő kategóriás, de jófajta DLP mozis projektor, szürke vászonnal, sötét szobában. Ja, 720p és másfél méter széles kép. Azóta egészen biztosan tudom, hogy a felbontás az marhára egy sokadrangú szempont, hogy jól néz-e ki a kép vagy sem.

Persze már rég megszabadultam az egésztől, mert rájöttem, micsoda életpazarlás ilyesmiken rugózni.

■■■

(#8) Met


Met
(PH! nagyúr)

TV nézés azért a különféle átlag csatornák mennek.
Van 4K-s tv adás?

néha pendrive-on rá tolunk valami családi filmet, igaz sok esetben csak 720P-ig
elkezdesz 4K-s filmeket kölcsönözni csak azért mert a tv tudja?

és van hogy PC van rákötve, és megy egy kis játék szemre vételezve korrekt az input lag
mint írtad a géped úgy sem tudja a 4K-t (de lehet ez egy indok a gépfejlesztésre is ;] )

Szerintem tök felesleges a ti felhasználási szokásaitokhoz csak emiatt cserélni egy 2 éves tv-t ha amúgy nincs baja, a T-s ajánlatok sem feltétlenül olcsók ha kiszámolod.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#9) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

olyan nincs, h olcsó 4k-s tv, pontos típus van mindenből, ha valakinek neked ezt illene tudni, tittaszomorúlettem'
ha nagyon régi a tv-d és esetleg még többet fogyaszt, az új pedig nem és sokat van használva akkor simán meg is érheti a csere - feltéve ha gar után 2 nappal nem döglik be ( : -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#10) bacsis válasza szabonagyur (#5) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

talán 3 col-al lenne nagyobb :)
Persze ezeket mindd számba vettük, és érveltem mellette... hogy nem hogy nem tudnánk/nem használnánk ki, ha ez megmaradna egy másik helyiségben, ott úgyse lenne használva :DDD a párom is tudja hogy nem tudnánk kihasználni, csak hát a must have érzés.. Ezt azért elég nehéz ellenérvekkel megdönteni, de hát tudjuk, sok lúd disznót győz :)
Sethdobaloah! Nem fogjuk megvenni, a párom is tudja, de talán a lelki nyugalmát tudnám elősegíteni, ha kész tényekkel, infókkal támasztanám alá, hogy totál pénz kivágás lenne :)
Met! Ahogy pár sorral fentebb is írtam, csak a Must have érzés dominál :) és ez ellen, a nincs 4k-s TV-s közvetítés, meg kevés a gép hozzá, meg úgyse fogunk továbrba sem 4k-s filmeket kölcsönözni, az kevés ellen érv :DDD
Chaser! Csak azért nem írtam típust, mert lényegében ebben a 120-150es ársávban már mindegyik gyártónak van 4k-s TV-je... amikben közös az hogy hiáab 4k, alsó kategóriába van pozicionálva, szvsz fölösleges konkrét típust írni, mindegyik ugyanazt tudja :B

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.