2020. július 9., csütörtök

Gyorskeresés

Rendőrségi ügybe keveredtem pár nyamvadt CPU miatt, na most wtf van? UPDATE!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

NA gyerekek, most nem hülyülök...
Leírom mi a szitu!
Persze, mindenki tudja itt, hogy kiállítás, meg bacsis for president meg egyéb marhaságok. És hát szoktam kapni felajánlásokat...
Hát most is kaptam egy felajánlást. Kollegával megegyeztünk egy igen jelképes összegben...
Ma rendezgettem a procijaimat, és felraktam a Facebook retro csopijába. Erre rám ír egy srác, hogy van pár proci ami az övé és ellopták tőle, és hát ezt le kéne rendezni... Mondtam, nevezze meg melyikek azok a procik... a majd' 300 CPU-ból kiemelt 4-t, hogy azt tuti nem rég kaptam... ÉS igen, tényleg nem rég kaptam azokat. Persze számlával ebay-es vásárlással, fotókkal mindennel tudja igazolni, hogy övé a processzorok.
Mondtam, hogy oké, vissza küldöm a procikat neki, Mondta mivel ilyen jófej vagyok, választhatok helyettük 8 másik procit ami nem kell neki... De ettől függetlenül a kollega rendőrségi ügyet csinálna belőle. Persze innentől kezdve nem én lennék a fő gyanúsított, hanem akitől én kaptam, illetve utána lenne járva, hogy ő honnan szerezte, és akkor az lenen feljelentve, vagy valami ilyesmi...
Értem én, hogy minden jó ha a vége jó, megkerült az eredeti tulajdonos és szépen én mint becsületes megtaláló, vissza juttatom a portékát, De haljak meg, mivel részese voltam a dolognak tuti majd kopogtatnak nálam is mi? na nem mintha lenen takargatni valóm, de most majd járhatok bíróságra meg minden, vagy most ilyenkor mi van?

Hát akkor álljon itt a sztori összerakva! TEGYÜK FEL! HOGY MINDENKI IGAZAT MOND!
Egy úr vett pár processzort az ebay-en, amit ő nem kapott meg. Valaki lenyúlta a VÁM-on vagy valahol amikor bekerült az országba. Gyorsan pénzért akarta tenni, így egy bolhapiacon pénzé tette. Megvette egy srác aki gondolván a kiállításra, egy jelképes összegért felajánlotta nekem. Mivel most elég sok kedvcsináló képet, videót, bejegyzést mindenfélét csinálunk, így a frissen szerzett processzorokat beépítve a gyűjteménybe, kipostoltam egy retro számítógépekkel foglalkozó csoportba. A megkárosított kolléga kiszúrta majd 300db közül, hogy melyek az ő ellopott processzorai. Hozzáteszem nem volt nehéz dolga, mert olyan ritkaságokról beszélünk, amiből nincs túl sok az országban. Felvette hát velem a kapcsolatot, ahol biztosítottam hogy nem én loptam el, hanem úgy kaptam egy jelképes összegért. De ha tudja bizonyítani, hogy őt illeti a processzorok, akkor vissza juttatom hozzá. Ez közben sikerült ebay-es fotók által. Azonosító számot igaz lehet hamisítani de apróbb karcokat, sérüléseket nem igazán, így nem kétség, hogy tényleg emberünk vette ebay-en a processzorokat. Mondta, hogy ennek ellenére szeretne feljelentést tenni, és ha én ki is maradok a buliból, az első számú gyanúsított az lesz, akitől kaptam. Felkerestem ismét a felajánlót. ÉS hát olyan levélváltás volt köztünk, hogy azt mondom, hogy vagy igaza van, vagy Columbo is simán elhitte volna a bemesélt sztorit. Amikor ugye elmondta emberünk, hogy piacon vásárolta őket jóhiszeműen.
Mivel van egy sértett, és van két elszenvedő, de senki sem csaló hazug gazember, így én vissza fogom juttatni a processzorokat az őt megillető tulajának. Cserébe én kapok másik processzorokat, mert jó arc voltam :P :)) :DD :DDD
Történet vége...
Tudom, sokszor naiv vagyok, túlságosan megbízok másokban, és még valahol a jézuskában is hiszek, és majd egyszer jól megütöm a bokámat. De higgyétek el skaccok, a ti helyemben megannyi telefonálás után ti is így tennétek!
Kedves fórumtársaim, tőletek meg elnézést kérek, hogy egy kicsit felhergeltelek titeket, látom kicsit elszabadultak az indulatok a fórumban, de megmondom őszintén, meg voltam ijedve, és muszáj volt kiírnom magamból a feszültségemet. Mostmár megnyugodtam... nagyjából :DDD
Köszönöm, hogy elolvastátok, és köszönöm a tanácsaitokat, és hogy foglalkoztatok velem/ a történetemmel :R

Hozzászólások

(#1) MineFox54


MineFox54
(őstag)

Fizettél érte, orgazda vagy.

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#2) bitpork


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog

Mivel ismeretlen tettes lesz a feljelentés alapja, be fognak idézni mint tanú. (Most tekintsünk el attól a ténytől hogy a magyar rendőrség ezt visszaélésszerűen alkalmazza mert a tanú esetében nem áll a magadra terhelő vallomástétel megtagadhatósága.) Szóval bebattyogsz és elmondod mindennel amid van alátámasztva hogy mi történt (képernyőfotók, levelezés, sms , és a szent fólia sátor is !). A legjobban azzal jársz ha a sráccal együtt mentek be és úgy teszitek meg a feljelentést és azonnal meg is teszed a vallomásod - így megspórolva rendőröknek a levelezést meg minden egyebet. A srác meg adja írásba a feljelentéskor hogy te együttműködő voltál és mindenben maximálisan mellette állsz és nem téged gyanúsít! MOD2 ne tegyél ki nyilvános személyes adatot az üggyel kapcsolatban ;)

MOD

(#1) MineFox54: marhára nem mind1 h megtévesztették v szándékos.

[ Szerkesztve ]

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#3) Grafiqs


Grafiqs
(őstag)

Nem tudom pontosan mekkora értéket képviselnek ezek a procik. Ha 50e forint alatti érték, akkor az csak "szimpla szabálysértés". De azt neki kellene valami hivatalos módon bizonyítania, hogy azokat a procikat valóban ellopták tőle, és nem adta el őket valakinek. Akár annak akitől te is kaptad.
Ha tudja bizonyítani, hogy azokat tőle eltulajdonították, de csakis akkor. Érdemes egy ügyvéd jelenlétében visszaszolgáltatni neki. Bár ha valóban bűncselekmény okán került ki a tulajdonából, akkor a rendőrség lefoglalhatja bizonyítékként.

G

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss

(#4) MineFox54 válasza bitpork (#2) üzenetére


MineFox54
(őstag)

Magyarországon? ;]

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#5) Dr. Romano válasza Grafiqs (#3) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Az ügyvéd mennyit kér egy ilyen jelenlétért annyi időre amíg megtörténik a visszaszolgáltatás és kinek kell kifizetni?

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#6) bacsis válasza Grafiqs (#3) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

60ezer Ft-os tételről beszélünk

(#7) d@vee válasza Grafiqs (#3) üzenetére


d@vee
(senior tag)

Egyetértek. Ki tudja, hogy ő adta-e el és most gondolt egy merészet.
Illetve ki a fene megy másnál procit lopni? Tudom, vannak furcsa helyzetek, de ez akkor is kirívó kicsit.
Ja megnézem milyen procid volt tavaly kiállítva és megyek feljelentést tenni hogy ez meg amaz az enyém?
Fura ez nekem. Ha visszaadod, tényleg csak ügyvéd jelenlétében.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#8) bacsis válasza d@vee (#7) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Holnapra elvileg kapok a vásárlástól számlát, ebay-es fotót, ebay-es beszélgetéseket stb mindent, hogy tényleg meg lett vásárolva, sak épp nem a vevőnél kötött ki... Igaz még nem láttam a doksikat, de én elhiszem...

(#9) muszurkefal válasza bacsis (#8) üzenetére


muszurkefal
(aktív tag)

Ahh, várjuk a fejleményeket.
Nekem így első látásra eléggé gyanús a dolog, de előfordulhat.

(#10) Jim Tonic


Jim Tonic
(nagyúr)

Először is meg kellene keresned, akitől kaptad, megkérdezni, mégis mi a sztori. Eddig csak állítások vannak, tényekből semmi. Még az is lehet, hogy bár megvette az Ebayen, de közben elkártyázta. Szóval nem kell vakon visszaszolgáltatni.
Ha úgy gondolod, hogy valóban az övé, akkor neked kellene feljelentened azt az illetőt, akitől kaptad, a processzorokat pedig leadni a rendőrségen, jegyzőkönyvvel, bizonyítékként.
Az ügy végén kiderül, hogy kié.
60e forint nem akkora tétel, ezzel együtt, ha ellopták, és Te megvetted, akkor orgazda vagy. Akkor is, ha nem tudtál róla. Utóbbi esetben viszont elkerülöd a büntetést, ha bebizonyosodik.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.