2022. december 4., vasárnap

Gyorskeresés

Kajak nincs értelmes laptop a piacon

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

...ÉS télleg, a kajak szót is erősen használtuk a 2000-es évek elején.. én máig :))

Az utóbbi időben elég gyakran cserélgetem a laptopjaimat, ennek első sorban anyagi okai voltak...
Most egy Dell E6510-et használok, de hamarosan elválnak útjaink...
És akkor jön megint a piac túrása mit is kéne... Mindig gépről gépre váltva egyre nehezebben sikerül a megfelelő gépet kiválasztanom.... Ennek 3 oka van szerintem:
1: túl erősek az elvárásaim
2: a gyártók "direkt" nem csinálnak jó gépet...
3: az a nagyon, de nagyon szűk rétegnyi gép ami megfelelne, egyszerűen nem nagyon akarják eladni, valahogy ezek soha sincsenek a használt piacon...

A keret 40-60ezer Ft körül szokott mocorogni... Simán bevállalok több mint 10 éves gépet, de:
Legyen fémvázas/üzelti kategória. 3+1 gyártó marad:
IBM/Lenovo Thinkpad
HP Elitebook
Dell Latitude/Precision
Ééés még esetleg bónuszként a Fujitsu üzleti gépei
Bónusz 2: Alienware
Hardver téren nincs nagy igényem: valami csúcs core2 duo is megfelelhet, és ebbe az árba még az első, nagyon max 2. genes core i szériás gép fér bele. További elvárásom a dedikált VGA... Ezekbe a gépekbe ha van is, túl sok varia nincs. Quadro FX770m FX880m, Quadro NVS5100, és kb ennyi...

Ilyen gép pl a HP Elitebook 8530/8540W (Workstation) Dell Precision M4400/M4500 Fujitsu Celvin illetve szintén valami első core i szériás Alienware jöhetne szóba... a gond az az, hogy ezek a gépek kb beszerezhetetlenek... De ha csak a játék kedvéért tágabb anyagi határokat szabnék, akkor sincs nagyon ilyen gép.... Illetve persze azért 1-1 van... de sok esetben valami defekktje van, vagy ha tényleg semmi, rá is marnak elég hamar.. nem véletlen...

most csapongok egyet --> Azon is elég sokat agyalok, hogy vajon az ex gamer gépek hova tűnnek?
Simán bevállalnék szintén ilyen első core i szériás MSI-t is, de egyszerűen nincs... nincs 100-150ezer körül gamer laptop... rákeresel a márkákra a használt piacon, és azt látod, hogy csak ilyen 6. gen-től fölfelé vannak... Mindig várom, hogy a régi gépek ára majd jól bezuhan azt veszek, de hát nem, mert egyszerűen eltűnnek...

ismét csapongás --> Egyszerűen nem értem, hogy miért kell lespórolni az üzleti kategóriás gépeknél is a trackpointot, illetve, ez még hagyján, miért nem lehet rakni qrva fizikai dedikált gombokat rakni a touchpadhoz/trackpointhoz?
Szóval ha lenne pénzem akár 1 millió Ft-om gépre, akkor sem tudnék venni, mert egyszerűen nincs az igényeimnek megfelelő :(

Hozzászólások

(#1) nullpoint


nullpoint
senior tag

Képzeld! Megszereztem a jogsim!

-Kajakra?

-Nem. Személygépkocsira.

(#2) nemlehet


nemlehet
őstag

Szerintem azért nincs használt gamer gép, mert meghalnak azalatt a 4-5 év alatt amíg életképesek teljesítményben. Nekem pl a zsanérja törött el a G56-nak pedig vigyáztam rá így már nem adnám el, de a haver Lenovo gamer gépe alaplaphibás lett 4 év vége felé és ez egy elég gyakori gond. Nyilván nem fognak örökké menni ha napi 8-10 órát használják őket közel 100%-on pörgetve.

Amúgy igen, nagy baj, hogy nincs normális gép. És ez nem csak a használt piacon baj, hanem újonnan is, még a drága üzleti gépek is tele vannak hiányosságokkal...

[ Szerkesztve ]

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#3) bacsis válasza nemlehet (#2) üzenetére


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

Pl nekem azért (is) szimpatikus az Alienware mert azon látszik, hogy van benne anyag... és ha abból indulok ki, hogy az üzleti kategóriás gépek simán kibírják 10+ évig is, akkor csak ki bírja egy gamer gép is? vagy akkor mégse?
És marad a high end üzleti kategória? amit meg persze kb senki sem vesz meg újonnan mert horribilis összegbe kerülnek és épp ezért még ritkább használtan?!
nullpoint!
Most agyaltam, hogy milyen hasonló agyamentséggel válaszoljak vissza, de nem jutott semmi jó eszembe :U Általában azért menni szoktak az agymenések esküszöm... Szóval most léci csináljunk úgy, mintha mondtam volna valami marhaságot, oks?! :R

[ Szerkesztve ]

(#4) kuntics


kuntics
tag

Üzletibe nehéz lesz találni dedikált vga-t, de azért megoldható (talán minden kriteriumnak megfelel,nem en hirdetem)

De azogy nézem,mintha ezeknek is felment volna az ára. Tavaly adtam el a 8570p-met rendes 4magos i7-tel,8 giga rammal, magyar billel, meg pvm free kijelzővel 70 alatt.

(#5) nullpoint válasza bacsis (#3) üzenetére


nullpoint
senior tag

(#6) bacsis válasza kuntics (#4) üzenetére


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

Igen, azért előferdül amibe van... bár többnyire low-end van bennük... ezért is nézegetem a mobil munkaállomásokat, de azok még ritkábbak és még drágábbak.. volt egy HP Elitebook 8570W-m, imádtam... És igen... sokat drágultak.. de még a core2-es éra is :Y :U
Láttam ezt a hirdetést.
2 dolog miatt hasal el:
1: Nincs akku... okkkééé ez inkább csak fél indok, goyrsan könnyen pótolható.
2: 1366-os kijelző? 15 colon? egy felső kategos gépnél? hagyjuk már :U ha legalább 1600-as panel lenne benne már rendelném is :)
Aminap volt fent 30-ba egy HP 8530W... hirdetés feladása után egy nappal már jegelve volt...
Most még a jófogáson van egy Dell Precision M4400 29'-be ram nélkül... még azon gondolkozok...

(#7) valk3sz


valk3sz
csendes tag

Én úgy látom, hogy kettévált a piac. Az értelmesebb boltok új laptopot nem árulnak 80-200 ezres kategóriában, mert ezek jellemzően hulladék lassú, elavult hardverrel rendelkező gépek. Viszont így létre is jött egy hiány, a használt piac eléggé felpörgött az utóbbi egy évben.

Példa: Tavaly még 60-70-ért tudtam venni Thinkpad T450-et, most már 90-120 közötti árakat látok

Új laptopról, főleg dedikált videókártyával pedig 250.000 Ft alatt ne is álmodjunk.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Máté

(#8) gygabor88


gygabor88
tag

Volt egy thinkpad T520-am nagyon jó állapotban, amit el akartam adni pár éve, de megláttam, hogy hasonló kategóriájú gépek 50k körül mennek a piacon és sajnáltam volna ennyiért eladni bárkinek. Egyrészt valami 350k-ért vettem anno, másrészt nem igaz, hogy 50-et ért. Csak a memória és ssd több, mint 50k volt bele. Ha még elkezdem számolgatni, hogy hasonló teljesítményű / kategóriájú proci, nvidia kártya, kijelző, billentyűzet, gépház, 80%-os akksi stb mennyit érhet, akkor simán 150k fölött kellett volna lennie a reális árnak.

Inkább odaadtam apámnak ingyen, ő meg évek óta és még remélhetőleg évekig használja web böngészésre és egy munkához szükséges kis gépigényű célszoftver futtatására.

[ Szerkesztve ]

(#9) MasterDeeJay

Feladták nekem a leckét, üzleti notit kellett cégnek vennem legyen 17" és i7 ssd, intvga, ips fhd..(nem 4k mert szar a program méretezése fhd felett)
Mondom akkor google Dell Latitude....őőő háát hol vannak a 17-esek?
Na vazz akkor legyen XPS...nincs magyar bill-el...Jó legyen akkor G7...az sincs magyar bill-el.
Inspiron meg kizárva mivel jártam úgy hogy a 10gen i7-esssel NEM volt gigabit csak 100-as hálókártya. [link] (ultra fail, persze dell azzal jön hogy felhasználói igények szerint már wifin használják a gépeket...aha.. a legutolsó fapad ultra noname kínai lapra is nyomják rá a gigabites lant. (igen a 9eft-os x58-as kínai lapokra is!)
Így lényegében ki is lőttem a Dell-t mint a korábban kedvenc márkámat.
Oké lett egy Lenovo Legion az jó áron van bár műanyag és sajnos fölöslegesen van benne videókártya... De hol vannak az üzleti notik??? Miért nem tudok 300-400eft-ért egy szaros notebookot venni ami fémházast i7-el videókártya nélkül? Kell a fenének a GTX1650 ha egész életében 2D-t fog megjeleníteni, csak plusz egy hibalehetőség.
Ja hogy pár év alatt DUPLÁZÓDOTT a notik ára....tudom a forint szar de ennyire?
Még egy ok hogy újonnan NE vegyek laptopot, csak a használt.

BTW ha kell van egy eladó de javítandó Precision M6400-asom annál csúcsabb core2-es nincs, tápja villog valószínű cserés, ez miatt nem mindig indul el. Kell vele foglalkozni. (Q9100, max 16gb ram (4x4gb ddr3), 2 hdd hely, 1200p, Ati 5870M firepró verziója....) Volt benne X9100-as is 3.6ghz-et vitte, meg van hozzá valahol még egy videókártyám komplett hűtővel. Ha kell elviszed ha meg tudod csinálni akkor megveszed ha nem akkor alkatrésznek megy eladásra.

[ Szerkesztve ]

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#10) oriic válasza nullpoint (#1) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

[link]

:D

Live-Die-Respawn

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.