2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hova tűnt a PC modding?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Emlékeztek, úgy jó 15 éve mikor elkezdett tombolni a PC modding? először csak neon csövek, majd jöttek a világítós ventik, az UV aktív cuccok, a kábel harisnyázás...
Aztán egyre több vízes motyó jött, proci blokk, VGA blokk, mindenféle tartály, keringető stb. Magyarországon is több üzlet foglalkozott ilyesmivel.
Aztán itt a Logouton is egyre többet publlikáltak modding cuccos témában, jöttek az amatőr és félprofi gépek bemutatója.
Jöttek a jó kis modding versenyek is, én is részt vettem páron...
Majd... majd... a 2010-es évek után erős hanyatlás...
Mára oda jutottunk, hogy egyszerűen nincs üzlet/webáruház ami foglalkozna komolyabban modding/vízhűtéses cuccokkal... vehetsz ilyen egybe vízes szettet, meg vehetsz LED sort mert most az a menő és kb ennyi...
Vajon mi lehet ennek az oka?

Hozzászólások

(#1) Agyturbina


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

Generációs szakadék

Akkor még kellett a gogyi, mindig azon agyaltam, miként hogyan.

A fiatalabbak most értek abba a korba, de mivel mindent készen kapnak, nincs igényük rá általánosan.

Nagyon hosszú történet, de kb ez a végeredménye :R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#2) Gdi


Gdi
senior tag

Most megveszik out of the box az RGBs szunykokat és kész.
A moddig átalakult a "kábelrendezős, prebuild vízhűtést applikálók, er-ghéj-bé" csoportjává, ahol az extrém dolgot annak eldöntése és kivitelezése jelenti hogy merev vagy flexes custom loopot dob-e bele.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#3) Kiki18


Kiki18
őstag

A fiatalokat megvédve: a pénz is komolyan beleszól a teljes képbe.

Egy olyan moddingolt konfig, ami otthoni barkáccsal készül, nem fog egy versenyen nyerni egy -3MFt-os csillivili PC ellen.A Piacot átvették azok, akik megtehetik hogy milliókat fröcsköljenek egy-egy projektbe.

(#4) snecy20 válasza Kiki18 (#3) üzenetére


snecy20
veterán

Jaja, ez már a szponzorált profik játszótere lett.

(#5) Ghoosty válasza Agyturbina (#1) üzenetére


Ghoosty
őstag

Lehet, hogy én értelek félre, de ez elsődlegesen és közvetlenül nem képesség vagy moddolásra való igény kérdése.

Régen a házak elsődlegesen csak a funkcionalitást szolgálták. Nem voltak őrült hőtermelések sem. Az emberek is igyekeztek olcsón megúszni. Persze olcsón csak ronda ház jutott.
De az emberek szerettek volna kicsit szebbet. Hát elkezdte szépíteni. Az elején még nem lettek feltétlen jók, de ahogy ügyesedett az ember, úgy csinált egyre jobbat.
Mostanában meg óriási a választék, mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. Ha elkezdenéd moddolni, csak rosszabb lenne. Mivel csak rosszabbat tudsz csinálni így nem is állsz neki. Ha meg nem állsz neki bénát csinálni, akkor nem fogsz tudni jobbat csinálni. Ez is egy hosszú tanulás. Arról nem is beszélve, hogy a modding alapanyag is relatív drága.

Tehát most vagy veszel egy olcsó házat és még kétszer annyit ráköltve és heteket elpöcsölve képes leszel létrehozni egy ugyanolyan szépet, de egyedit, mint amit egy kicsit drágábban megkapsz (az olcsóhoz képest).
Nekem ehhez nagyon erős motiváció kéne, nagyon bele kéne szerelmesednem a moddingolásba még azelőtt, hogy egyáltalán megpróbáltam volna. Szóval egyáltalán nem csoda, hogy drasztikusan csökkent a népszerűsége.

[ Szerkesztve ]

(#7) Tamás88


Tamás88
őstag

Van az még most is, csak jó helyen kell keresni (pl. Mondocon, PlayIT, de bármely gamer rendezvény)

(#8) távcsőves


távcsőves
senior tag

Out of the box fekete/piros a színvilág minden alkatrészből azóta, sőt mi több, az összes komponens kapható egy gyártótól. Tehát minden lehet pl Gigabyte, ha úgy tetszik, ha nem tetszik akkor különböző gyártókat keverve, de megfelelő színvilágban készen. Azt meg már írták, forma design és hűtési hatékonyság fejlődött azóta. Egy korszakra volt jellemző jelenség, kihalt, ahogy a bézs színű komponensek is.

(#9) Narxis válasza távcsőves (#8) üzenetére


Narxis
nagyúr

+1

Nincs erre már igény vagy ha nagyon finoman akarok fogalmazni akkor rétegigény lett.

(#10) Luck Dragon

Pénz & generáció váltás & más igények lettek előtérbe hozva.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,IPhone SE 2020,Android One R.I.P

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.