2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

NMicro 16GB UHS-I microSDHC

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

MicroSD memóriakártya egyenesen Tajvanról.

Mint látható nem adnak sokat a dizájnra és a csomagolásra. Nem az első kártya, amelyet keletről rendelek, nagy megelégedéssel használok onnan származó Adata, Kingston és SanDisk kártyákat is. Természetesen ott sincsenek csodák, a gyanúsan olcsó nagyon nagy méretű kártyák jó eséllyel átverést takarnak, szóval jó hírű eladókat és reális árakat kell keresni.

Valószínűleg nem sokan hallottak még erről a márkáról. A cég korábban más gyártók kártyáit és pendrájvjait árulta különböző online áruházak felületén. Már akkor is elérhető volt náluk más kevésbé ismert gyártók terméke is, de mára szinte kizárólag a saját márkanevük alatt árult saját kártyáikat forgalmazzák. A távolsághoz mérten gyorsnak számít a szállítás. Az elérhető kártyaméretek 2 - 64GB között találhatók, class 4-től class 10-ig, a gyorsabbaknál UHS-I támogatással. Na de a messe után lássuk a sebességét.


Intel ICH8 USB2, ICH8 USB2 + USB3 olvasó


NEC UPD720202 + USB3 kártyaolvasó

A sebességet befolyásolja a kártyaolvasó fajtája, csatlakozási módja, USB csatlakozásnál még az usb kontroller típusa is. Az USB2-es kártyaolvasóm 22MB/s fölé nem nagyon tud menni. Ezzel szemben szintén USB2 aljzatba dugva, de USB3 kártyaolvasót használva elérhető az USB2 maximális 33MB/s körüli sebessége. A teljes sebességhez már kell egy USB3 aljzat is.

Az apróbb méretű írások mintha lassabban mennének neki a SanDisk-hez képest, talán más a fizikai szektormérete. Összességében viszont nem tűnik rossz vételnek: $9 darabja a 16GB-os UHS-I fajtának.
Egy dologra érdemes még figyelni, 14.832MB az elérhető tárhelye. Ez lehet, hogy pár száz megabájttal kevesebb, mint némely drágább fajtán. Az általam használt SanDisk 16GB-os kártya 362MB-tal nagyobb.

Beszerezhetőség:
- Taiwan, Ebay - extremeprocessor

Ár (class10, UHS-I):
- 8GB: 6 USD
- 16GB: 9 USD
- 32GB: 16 USD
- 64 GB: 35 USD
- Valamivel olcsóbban 2-16GB közt class4-es kártyáik is vannak.

Hozzászólások

(#1) azbest


azbest
félisten

Persze most éppen február végéig ünneplik a kínai újévet a távol-keleti országokban, úgyhogy türelmetlenebbeknek érdemes valamelyik itthoni boltban venni valamilyen kártyát :)

(#2) Kolondrum válasza azbest (#1) üzenetére

Ünnep előtt nagyon gyorsan feladtak mindent és nagyon gyorsan is szállítottak. NL post alig 1.5 hét például.

RMX3301 - Suzuki Vitarához eladó néhány tartozék. Érdeklődni privátban

(#3) azbest válasza Kolondrum (#2) üzenetére


azbest
félisten

A tajvani is relatíve gyors egyébként is. Most kb 8 munkanap alatt ért ide. Az eladó régen mindent nyomkövetéssel adott fel, akkor láttam, hogy gyakorlatilag rendelés utáni órában már a postán volt. Automata rendszerük lehet, mert a boríték is gépi leforrasztós. Pottyan bele a rendelésem, zárja és már megy is tovább :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.