2021. augusztus 5., csütörtök

Gyorskeresés

Elmélkedés a sorkatonaságról

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Minap folytattam egy beszélgetést nagyon kedves barátommal, hogy vajon megvalósítható-e 2015-ben a sorkatonaság visszaállítása?

Szerintem nem, csak 2 egyszerű tényt figyelembe véve sem: Erre nincs pénz. Na meg a honvédség nincs eléggé felszerelve a sorkatonaságra. Megnézném ahogy 100.000-en megjelennek a mostani húszonpárezer helyett.

Szerintetek lenne értelme bevezetni a sorkatonaságot?

Hozzászólások

(#1) orion1025


orion1025
őstag

Menne a büdös rosseb, el is szállingóznék ebből az országból azzal a lendülettel. Fel is akasztanám magam annyi primitív ember között, így is elég vesz körül nap mint nap, persze tisztelet a kivételnek. Különben is a magyar katonai állomány vetekszik a vicc kategóriával, na meg mit csinálnának két termetesebb bomba ellen....... Mi amúgy is nyalós ország vagyunk, megoldjuk azt másképp is, majd besoroznak a ruszkik..... :DDD

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#2) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Személyes vélemény:Rossz végignézni a mai fiatalokon, elb*zult a világ... Mondjuk én is csak 18 vagyok, de én szívesen megtapasztaltam volna(lehet, hogy ez kicsit furcsán hangzik) Szerintem ha nagyon akarnák, akkor meg tudnák valósítani a dolgot.

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#3) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Nagyon kéne. Sok ecsetfejű, egoista, ordibálós barom megtanulná mi a fegyelem.

(#4) Met válasza AllTheBest (#2) üzenetére


Met
veterán

Szerintem kár volt eltörölni, adott egy bizonyos fajta nevelést ami a mostani fiatalokban nincs meg.
Régen tényleg nem volt ennyi buzi kinézetű, a haj ( úgy néznek ki mint Johny Bravo), a ruha (térdig érő ülepű szűk nadrág a szivárvány minden színében, v nyakú kinyúlt póló), a viselkedés (hisztiznek, nyafognak) ronáldó füli mert az trendy.
Régen is voltak "divatkövetők" de a katonaság után 99%-uk már normálisan öltözött és viselkedett.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#5) AllTheBest válasza Met (#4) üzenetére


AllTheBest
senior tag

Szerencsémre én normális nevelésben részesültem és nem fajzottam el... Ezeket az ecsetfejű barmokat meg csak kinevetni lehet... Nagy részüknek rendes életcéljuk sincs, az a legnagyobb gondjuk, hogy 15 évesen hol b@sszon be következő hétvégén. Sajnálom, hogy idáig süllyedt a társadalom.

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#6) blackrulz válasza Met (#4) üzenetére


blackrulz
nagyúr

hát a környezetemben pont az ellenkezőjét láttam

aki előtte nagy pofával egoista baromként ment be, az a: bent megalázták, kijött még nagyobb pofával osztotta az észt a vélt/valós sérelmeit kiélve b: bent a nagy pofája miatt eleve olyan helyre osztották be ahol használhatta is

az öltözködés meg mindig szubjektív volt, és minden generációnak megvolt a sajátossága. apám közeleg a 60-hoz, katonaság után is fújtak rá a szülei a koptatott farmerja meg a zenei ízlése miatt, hosszú haja volt ami a környezetében kb ilyen "lázadás" szindróma volt.

az én generációm (szinte 30 vagyok) suliban is vagy buffalo vagy 4 köbméteres nadrág meg 16 köbméteres pulcsik, zselézett haj (mit hallgattam én érte akkor) és társai.

láttuk már a hippik, rokkerek, punkok, emók, a pávák és még ki tudja mik divattá válását majd bukását, egy két év alatt lecseng aztán annyi. az idősebb korosztályt néha megbotránkoztatja, aztán annyi. ez szerintem nem akkora tragédia. persze ha a fiam úgy jönne velem szembe a házban mint amiket most látok (leggingsben mint egy balerina, sírtam amikor az első szembejött :DDD ) akkor is inkább a vicces oldalát fognám meg és szénné szívnám a vérét vele, de gondosan dokumentálnám hogy 3-4 év múlva mutogathassam majd a barátnőinek ;]

a hozzáállás meg más tészta az nem az öltözködésből fakad, kevesebbet foglalkoznak a szülők a gyerekekkel, több, szabályozatlan csatornán dől az inger és az info az arcukba. de a természetes szelekció működik, majd sok mekit kell nyitni és annyi ;] erővel, főleg egy pár hetes vagy 1-2 hónapos szigorral nem neveled ki egy 18 évesből az értelmes dolgozni vágyó, céltudatos és küzdeni tudó férfit.

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#7) Aweriot válasza blackrulz (#6) üzenetére


Aweriot
veterán

+1

"Minden cinikus emberben egy kiábrándult idealista lakozik." George Carlin

(#8) ДарСтав


ДарСтав
senior tag

Támogatnám, és részt is vennék benne, révén ha idén már ismét lenne, az elsők között kapnám a behívót.

Rossz nézni, hová jutott a legtöbb kortársam szellemileg. Én sem vagyok mintadarab, de azt hiszem még mindig jobban megfelelek a társadalmi normáknak, mint a sok hipszter meg páwa. Azokról nem is beszélve, akik inkább jelentkeznek egyetemre, hogy addig se kelljen dolgozni menni (természetesen nem azokra gondolok, akik ott fogják megtanulni a kellő dolgokat). Meg van még pár kategória, amikkel gondolom már mindenki találkozott. Ilyenek a klubkirályok, akik minden este s*ggrészegen dülöngélnek valahol a városban, vagy például a telitárcás, nagyképű bunkó parasztokra, akik úgy gondolják, apuka meg anyuka pénze bármire feljogosítja őket.

Kakolookiyam

(#9) parandroid


parandroid
nagyúr

A nevelés nem a társadalom feladata - sem az iskola, sem a katonaság, sem a cserkészet / úttörőség / kisz nem lesz soha hatékony, és egyáltalán semmi köze hozzá. Az előző rendszer legnagyobb szemétsége pont az volt, hogy előbb két, aztán másfél, aztán egy, aztán fél évet a tanulás, termelékenység és a családalapítás szempontjából legfontosabb időszakban (17-23 éves kor között) gyakorlatilag ideológiai átnevelésre cseszett el. Mindezt alulképzett, de roppant lelkes altiszti és tiszti karral, akiknek fontosabb volt az osztályharc, és az értelmiség, valamint a gyanús származásúak (polgári, nemesi származásúak, vallásosak, nemzetiségi kisebbségek) megalázása és betörése, mint a tényleges kiképzés - és a betörendő kategóriákba még csak az sem kellett, hogy a delikvens maga beletartozzon, elég volt, ha a tágabb családi körben volt megfigyelt személy.

Mindezt úgy, hogy az egész hatékonysága minden szempontból a béka segge alatt volt, hiszen a sorkatonaság hatékonyságát egy normálisan szervezett profi hadsereghez képest meg végképp nem kell ecsetelni.

Azon kéne inkább dolgozni, hogy társadalmilag elfogadottá és megbecsültté tegyék a fegyveres testületeknél történő szolgálatot, mert ez alapvetően egy borzasztóan fontos dolog, és ha valaki jól csinálja, akkor egy fantasztikus karrierlehetőség és életpálya.

Szerk.: Jah, kedves erkölcscsősz barátaim, akik a tévelygő ifjúság nevelésére szeretnétek újra bevezetni a sorkötelezettséget, kérdezzétek meg apáitokat, hogy ez mennyire volt hatékony, meg hogy miről szóltak a kimenőik, meg ki milyen hajjal, borostával, civil ruhával lázadt... :DDD Kiscsirkék vagytok még a tizenpár évetekkel, első körben nézzétek meg, hogy mennyire jól működött mindez a múltban, ha már saját tapasztalatnak híján vagytok.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#10) Met válasza blackrulz (#6) üzenetére


Met
veterán

Az hogy milyen zenét szeret valaki és "ahhoz illően" öltözködik nem múlik el egy katonaságtól. Faterod hosszú hajjal ment be, röviddel jött ki egész idő alatt a végét várta hogy újra megnöveszthesse.
De az nem normális hogy ezek a mostani fiúcskák többet basztatják a hajukat mint a lányok (pl. telefon előlapi kameráját használja tükörnek), nagy részükről nem tudom eldönteni hogy tényleg buzi vagy csak azért néz ki úgy mert divat és neveletlenek.
Ez egy katonaság (1 év) alatt eltűnik a többségből, kiszakadnak a megszokott közegből, nem nyalja senki a hátsójukat kénytelenek alkalmazkodni.
Igen, a szülők kevesebbet foglalkoznak a gyerekekkel és ezért lenne jó a sereg mert ott nem nézik hogy mit akar a gyerek hanem hogy mit kell tennie.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.