2019. április 22., hétfő

Gyorskeresés

MOD Samsung (S4): felesleges rendszerhangok elnémítása [ROOT]

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

Az S4-en (illetve a többi Galaxy modellen is) van néhány bosszantó rendszerhang, amelyek triviális módon nem némíthatóak el. Szerencsére rootolt készüléken a megszüntetésük nagyon egyszerű.

Ilyen rendszerhangok például:
- indítási hang: az S4, S5 hajlamos rendszerindításkor vidáman, torka szakadtából ordítani egy szép dallamosat. (Ezt a fejlesztők biztosan rendkívül aranyos és stílusos húzásnak érezték - különösen azt, hogy nincs mód a jelenség kikapcsolására a beállítások között - , de késő éjjel egy csendes szobában, amikor valaki alszik az ember mellett, a kéretlen szerenád rendkívül idegesítő tud lenni, és esetleg a készülék falhoz csapkodását eredményezheti bizonyos koreai édesanyák kevésbé szalonképes módon történő felemlegetése kíséretében);
- töltő csatlakozási hang: mérsékeltebben, de szintén zavaró tud lenni a fenti helyzetben;
- kamera zárhang, videó start-stop hang: néha szükség lehet rá, hogy némán fotózzunk, videózzunk; régiókódtól függően ez menüből tiltható, a készülék némításával némítható, illetve egyáltalán nem némítható.

A megoldáshoz rootolt készülékre és egy root jogokat felvenni képes fájlkezelő alkalmazásra van szükség. Példánkban a Total Commandert használjuk.

Menjünk a system/media/audio/ui mappába, itt találjuk a fentebb említett rendszerhangok fájljait. A fájlok nevei magukért beszélnek. Válasszuk ki azokat, amelyeket el szeretnénk némítani, és a kézenfekvő törlés helyett nevezzük át őket valami másra, például valami.ogg helyett valami.ogg.backup névre.


A már átnevezett fájlok a Total Commanderben

Készen is vagyunk. Ha a jövőben mégis szükségünk lenne bármelyikre, könnyedén vissza tudjuk nevezni.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.