2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

MOD Samsung (S4): kamera elnémító menüpont beépítése [ROOT]

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

Egy korábbi bejegyzésben már foglalkoztunk a felesleges rendszerhangok elnémításával, a hangfájlok átnevezése útján. A kamera exponálóhangja igen, a fókusz pittyenése viszont nem némítható el ezzel a módszerrel.

Néha szükség lehet rá, hogy némán fotózzunk, videózzunk; régiókódtól függően ez menüből tiltható, a készülék némításával némítható, illetve egyáltalán nem némítható.
A következőkben egy egyszerű módszert ismertetünk, amellyel a kameraapp menüjébe belevarázsolunk egy "új" (pontosabban: gyárilag egyes régiókban letiltott) menüpontot: a némítást.

A megoldáshoz rootolt készülékre és egy root jogokat felvenni képes fájlkezelő alkalmazásra van szükség. Példánkban a Total Commandert használjuk.

Total Commanderben menjünk a /system/CSC/ mappába, és nyissuk meg szerkesztésre (a Total Commander saját editorában) az others.xml fájlt. Adjuk hozzá a <FeatureSet> és </FeatureSet> tagek közzé az alábbi sort (szóközök nélkül!):

<CscFeature_Camera_ShutterSoundMenu> true </CscFeature_Camera_ShutterSoundMenu>

(Miután bemásoljuk a fenti bejegyzést, a "true" előtti és utáni szóközt töröljük ki; azokra csak itt, a blogban volt szükség, különben a blogmotor nem tudja megtörni a hosszú szövegsort.)


A hozzáadott sor az others.xml fájlban

Mentsük el, indítsuk újra a telefont, nyissuk meg a kamera appot, és a menüjében görgessünk lefelé. Ott lesz az új menüpont, Shutter sound néven. Állítsuk On-ról Off állásba a némításhoz.


Szorgos munkálkodásunk gyümölcse, az áhított új menüpont

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: a néma kamerát felelősséggel használjuk. Ne sértsük meg vele mások személyiségi- és képmáshoz fűződő jogait, főleg ne hozzuk nyilvánosságra a másokról engedélyük nélkül készített felvételeket!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.