2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Google Pay beállítása régebbi Androidos telefonon - SamsungS7 (frissült: nov 24)

Írta: | Kulcsszavak: Google Pay . Samsung S7 . Curve . Revolut

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

(A cikk ismét frissült november 24. 19:45-kor a Pay aktiválásának egy új módjával: próbáljunk érintéssel fizetni egy terminálon, és ettől aktiválódik a Google Pay szolgáltatás (lásd alább))
(A cikk frissült november 21. 01:25-kor a vastag betűkkel szedett résznél)

Nemrégiben Magyarországon is elindult a Google Pay szolgáltatása, de régebbi telefonokon a következő problémák merülnek fel:

■ A Google Pay app nem tölthető le a készülékre a Play áruházból
■ A Curve kártya appjában nem jelenik meg a "Kártya hozzáadása a Google Pay-hez" lehetőség
■ Nem találjuk, hol lehetne hozzáadni a kártyát, kiválasztani több kártya közül az aktívat, illetve a Google Payt kijelölni aktív NFC-s fizetési megoldásként (ha több is van a készüléken).

A jó hír, hogy nem lesz szükségünk a Google Pay app letöltésére, mert a készülékünkön már minden szoftveres feltétel adott a használatához.

A teendők:

A Revolut vagy Curve appba belépve ellenőrizzük, hogy a hozzáadni kívánt kártyánk alatt van-e "Hozzáadás a Google Pay-hez" gomb. Nálam Revolutban volt, Curve-ben (amit használni kívántam) nem volt.
A kártya képe alatt kellene lennie a gombnak:

Először aktiváljuk az NFC-s fizetést. Húzzuk le a főképernyőn az értesítési sávot, és hosszan nyomjunk rá az NFC ikonra. Megjelenik az NFC menü:

Innen válasszuk a Tap and Pay opciót:

Válasszuk a Google Pay-t. Ha nem találjuk itt, akkor erre a beállításra később térjünk vissza. Ha nincs a készüléken másik NFC-s fizetési megoldás, akkor valószínűleg ez a lépés ki is hagyható.

Most nyissuk meg a készülék beállításait, és válasszuk a Google beállítások menüpontját:

Válasszuk a szolgáltatások közül a fiókhoz tartozó szolgáltatásokat:

És máris megvan a Google Pay! Válasszuk ki.
Frissítés: Ha nem jelenik meg ez a menüpont, akkor meg lehet próbálni hozzáadni a Curve kártyát a Play áruház appban lévő fizetési megoldásokhoz, illetve a Revolut appból hozzáadni egy Revolut kártyát a Payhez, ez triggerelheti a rendszert, hogy megjelenjen a Pay a szolgáltatások között; illetve hozzáadni a kártyát számítógépről a webfelületen itt:
https://pay.google.com/gp/w/home/paymentmethods - köszönöm a tippet Egér kollégának!
Frissítés: Gergő kolléga (köszönet neki!) sikeresen aktiválta a telefonján a szolgáltatást azzal, hogy próbaképpen a terminálhoz érintve elindított egy fizetést - ettől aktív lett a Google Pay menüpont:
"Hozzáérintettem a terminálhoz, és erre megnyílt egy google pay oldal/app, ami üres volt, és hozzá kellett adnom a Curve kártyát. Utána rá kellett kattintani egy sms megerősítés gombra, majd a kapott kódot visszaírni, és ez után lett kész."

Itt a Google Pay menüben beállításokat eszközölhetünk (például hogy kapjunk-e a tranzakciók után összefoglalót), kezelhetjük a már hozzáadott kártyákat, illetve hozzáadhatunk új kártyát és kiválaszthatjuk az aktív kártyát, ha több is van. Én itt adtam hozzá a Curve kártyámat, egyszerűen a kártyaadatok megadásával:
(A kártyaadatokat ki lehet puskázni a Curve appból, vagy magáról a fizikai Curve kártyáról.)

Készen vagyunk. Használhatjuk a telefonunkat érintéses Google Pay fizetésre a boltokban és egyéb PayPass terminálokon.

Természetesen a Curve kártya mögé előzetesen be kell kötnünk egy bármilyen, akár magyar banktól is származó bankkártyát. A Curve a szokott módon közbeékelődik a tranzakcióban, tehát a pénz levonódik a hagyományos kártyánkról, keresztülhalad a Curve rendszerén, majd a Google Payen keresztül történik meg az érintéses fizetés.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.