2020. december 6., vasárnap

Gyorskeresés

MOD Android Chrome: "pull-to-refresh" funkció (oldal lehúzására az oldal újratöltése) kikapcsolása, root nélkül

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

Lollipop alatt az Android Chrome böngésző többek között egy új funkcióval is gazdagodott: ha a weboldalt lefelé húzva túlgörgetjük, akkor egy kis forgó nyíl bukkan elő a címsor alól, és további húzásra az oldal újratöltődik.

Akit ez az új funkció zavar, nem kell kétségbe esnie, mert bár a Chrome menüjében nem szerepel, azért könnyen kikapcsolható.

Ehhez kissé be kell ásnunk magunkat a Chrome beállításainak mélyvízébe :) (képzavar!).  
Az eljárás nem igényel root jogot.

Írjuk be a Chrome címsorába a következőt:

chrome://flags [enter, illetve Go]

Bent vagyunk a Chrome belső, "titkos" beállításai között. Kapunk egy figyelmeztetést, hogy veszélyes terepen járunk, megfontoltan módosítsuk:

Görgessünk le a "Disable the pull-to-refresh effect" opcióig. Használhatjuk a Chrome menüjéből az oldalon belüli keresés lehetőségét is, úgy hamarabb megtaláljuk a megfelelő sort.

Kapunk hozzá egy magyarázatot is: "Disable page reloads triggered by vertically overscrolling content." - pont erre van szükségünk!
Nyomjuk meg alatta az "Enable" (engedélyezés) feliratot. (Itt van egy kis logikai csavar a móka kedvéért, mert az Enable-vel a disable-t (tiltást) engedélyezzük, azaz tiltunk, letiltjuk a pull-to-refresh funkciót.
Ha minden jól ment, így néz ki most ez a sor:

Készen is vagyunk.
A hatás életbe lépéséhez újra kell inditani a Chrome böngészőt: tapintsunk a bal gombra a futó alkalmazások listájához, és a Chrome fülén a kis X-szel lőjük le az appot. Ezután indítsuk el újra, és íme, legnagyobb örömünkre nyugodtan görgethetjük lefelé az oldalakat immár, nem jön elő a zavaró újratöltés ikon, amely eddig megkeserítette életünket.
Öröm, boldogság, siker, profit!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.