2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Skullcandy Crusher Evo a koponya rengető

Írta: | Kulcsszavak: Skullcandy Crusher Evo . teszt . review . ps5

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az egész történet úgy kezdődött, hogy a szobám még ha elég kicsi is, de olyan szinten rossz akusztikával bír, hogy teljesen mind1 milyen külső hangszórót szólaltatok meg benne az soha nem lesz tiszta hangú és visszhangzik is na meg a kioltó pontok... nem is akarok róla beszélni mert csak elkeserít.
Főleg rock zenéknél szörnyű.

Így úgy gondoltam, hogy ideje lesz valami komolyabb fejhallgatót beszereznem ahhoz, hogy minőségi zenét tudjak végre hallgatni. Erre a dologra max 60k keretet szabtam meg.

Próbáltam segítséget kérni a Prohardver Fejhallgatók topic-ban de mintha ott sem lettem volna. Már megszoktam ha kell valami akkor messziről el kell kerülni a magyar fórumokat.

Így hát nyakamba vettem az Internetet és elkezdem böngészni a Gógli segítségével, mivel ő az egyedüli barátom. :P

A meghatározó dolog a vezetéknélküliség és a jó mély hang volt. Ami nem volt fontos az a zajcsökkentés és az üzemidő mivel úgy is csak bent lesz használva és nem huzamosabb ideig.
Jó persze az sem ártana ha tiszta lenne a hangja, jók lennének a magas/közép hangok na meg dizájnos is legyen na meg.... persze persze max 60k-ból minden IS jó rajta. :)

Kapásból így kezdtem: Best bass headphones 2021.

Sokat nem is kellett a találatok között böngésznem, hogy ráleljek erre a cikkre: [link]
Best Headphones With Powerful Bass: Skullcandy Crusher Evo Wireless

Hmm Skullcandy, valahol már hallottam ezt a márka nevet. Na akkor nézzük mit is tud és mennyi az ára.
Huha ezt pont olyan amilyet kerestem és az ára is megfelelő.
Elkezdtem róla videókat nézni és a reakciókat elnézve ezt a fejhallgatót nekem találták ki.

Ezzel a videóval vettek meg engem kilóra így első ránézésre: [link] (onnét nézd ahonnét indul)

Több sem kellett meg is rendeltem 54k-s áron és 2 nap alatt meg is jött.

Csomagolás:
Meglepő, de még mindig tudnak egyes gyártók úgy csomagolni, hogy a terméküknek egy élmény legyen a kibontása és a Crusher Evo doboza hozta ezt az élményt a színes leírásaival és a jól kivitelezett csomagolásával. Nem úgy mint a Blitzwolf termékeké ami kb "nesze itt van használd" kategória.


Anyagminőség és tartozékok:
Hát a tartozékokra tényleg nem lehet panasz minden van hozzá.
Bársonyos érzésű szütyő, jack csatlakozó, leírás és az USB töltő ami hála az égnek USB-C-s.

Az anyagminőség is érdekes mert van itt minden, a fejhallgató teteje pl szőrös szövet ami előszeretettel gyűjt mindenféle szöszt, találunk benne némi fémet is, de jobbára puha tapintású műanyag a fő test ami egyáltalán nem zavaró mivel elég minőségi cuccnak látszik nem sorjás elnagyolt valami hanem szépen lekerekített vonásai vannak ami modernséget sugároz továbbá ez miatt nem tűnik nagynak. Az a része ami hozzáér a fejünk tetejéhez pedig gumi hatású anyag ami sztem azért is jobb mint a műbőr mert garantáltan nem fog elkopni.

Kényelem:
Hát amikor először kipróbáltam azt mondtam ez minden csak nem kényelmes azokkal a kitüremkedő gumi párnákkal, de pár perc után már fel sem tűnt, hogy a fejemen van. Nem tudom ezt hogy csinálták, de tényleg kényelmes és nem akartam levenni a fejemről 1 óra használat után sem holott elég nehéz a rezgető technika miatt.

Vezérlőgombok:
Találunk rajta egy ki/be kapcs/párosító gombot továbbá két hangerő szabályzót ami egyben a szám átlépést is tudja kezelni, a kettő között pedig ott a play/pause.
Az ott bal oldalon pedig a basszus csúszka amivel lehet a rezgés erősségét állítani. Lenti állásban kikapcsolja ezt a fícsört teljesen. De ugye ki akarná ezt kikapcsolni? :)

Hangminőség és a koponya rengető technika:
Feljebb már írtam, hogy több videót is néztem róla és az ilyen videókban nem nagyon szoktam hinni pláne ha hang minőség megítéléséről van szó ugyan is ahány ember annyi vélemény.
A legtöbben azt mondták, hogy tiszta a hangja és jók a magas hangjai is.
Nos én eddig jó magas hangot csak úgy tudtam elérni akár hány fejhallgatóm is volt, hogy a PowerAmp nevű alkalmazásban a magas kiemelést 20-30%-ra állítottam. Nem ez nem ugyan az mint az EQ itt nincs minőségromlás! Itt ha magas hangot emelem ki akkor nem csökken a mély hang és fordítva sem.

De emberek ebben a fülesben nem, hogy kristály tiszta a hang, de a magas hang olyan szinten szép, hogy többé nem kell nekem semmiféle segédprogram ahhoz, hogy jó legyen a magas.
Végre hála az égnek, hogy bármivel is hallgatom a kontent-et mindig ugyan azt a jó minőséget kapom.

Na de mi is ez a koponya rengető technika amiről a cím is szól és csak a Skullcandy termékeiben lehet megtalálni? Hát bizony ez egy fizikai rezgetés ami be van építve az EVO-ba.
Mihez tudnám hasonlítani az élményt? Ültetek már olyan autóba amiben volt egy bazi nagy mélynyomó és ha szólt rezgett a kocsi? Na ez kb ugyan az csak itt nem a testet éri a rezgés hanem az ember fejét ami érzetre kb ugyan az mintha a kocsiban ülnék.
Nagyon brutál tényleg, ezt ki kell próbálni mert ez egy olyan élmény amit más füles ilyen rezgető technika nélkül nem tud kreálni.
Pár munkatársamnak odaadtam kipróbálásra és amikor eljött a mély hang szó szerint kiült az arcukra az a tipikus "ááá milyen király" mosoly. Én is csak vigyorogtam mint a tejbe tök amikor először kipróbáltam.

Szal számomra akinek fontos a magas és a mély hang minősége és ereje nagyon is megfelel ennyi pénzért ez a termék. Stúdió minőségről koránt sincsen szó mivel ez inkább "fun" kategória.

Ha maximumra toljuk a rezgés csúszkát akkor előfordulhat bizonyos zenéknél, hogy a mély hang mellett mást nem igen hallunk. De persze ennyire azért nem vészes a dolog mivel ilyen leginkább csak bass boosted zenéknél fordul elő.
Ja és mielőtt még valaki negatív következtetést vonna le ez miatt, egyáltalán nem torzul a hang még max rezgetésen és nagy hangerőn sem.

Ha kikapcsoljuk a rezgetést a csúszka lehúzásával akkor a mély nem lesz olyan erőteljes viszont még mindig jó, kb olyan lesz amit tud egy 15-20k-s BlitzWolf is.

Itt van egy videó arról, hogy mi is képezi le ezt a rezgetést: [link]

Mivel hasonlítottam össze?
Az első teszt alanyom egy BlitzWolf BW-HP2 (15K) volt ami már régóta meg van, de zenehallgatáson kívül nagyon másra nem lehetett használni. Jó mély hangja van viszont a magas és közép hagy kívánnivalót maga után. A magas hang pl csak akkor lett jó ha a fent említett PowerAmp nevű app-ban 25%-ra emeltem a magas hang kiemelést. Tehát az app nélkül a többi tartalom ahol nincs ilyen fícsör sem EQ ott élvezhetetlen volt a magas/közép.

A második teszt alanyom az új nem rég megjelent Xbox Wireless Headset (35k) volt. ennek a fejesnek jobb hangja viszont a mély hang csak akkor lesz ha basszus kiemelést használtam a Series X-en vagy a fent említett app-ban. Szal tipikus gémör cucc egy amolyan lapos hanggal ami se nem jó se nem rossz.

A harmadik tesztalany már egy régen eladott Sennheiser PXC 550 (70k) volt ami emlékeim szerint jó volt, de annál is külön kellett mélyet állítanom az app-ban, hogy valami mély hangot is produkáljon.

Üzemidő:
A gyári adat az 40 óra. Ezt egyelőre még nem sikerült tesztelnem de nyilván ha meg van járatva a rezgető mechanika akkor nem fog ennyit bírni tehát kontent függő ugyan úgy ahogy más ilyen eszköz is.
Szerencsére támogat valamiféle gyorstöltést és mindössze 10 perc alatt 4 óra üzemidőt tud belepumpálni.

Alkalmas Single Player játékra?
Igen méghozza PS5-ön nem is akármilyen élmény használni.
Az Astro-t próbáltam ki max kontroller rezgéssel és max mély rezgéssel. Hát valami fenomenális volt ahogy néha együtt rezgett a két eszköz. :)
De ezt persze csak vezetékes összeköttetéssel próbáltam mivel sajnálatos módon ha a TV blutuszával párosítom akkor késik a hang egy minimálisat.
Amúgy jack esetén is be kell kapcsolni a fejhallgatót mivel a rezgés továbbra is az akkut használja.

Applikáció:
Van hozzá a Skullcandy saját app-ja amiben található EQ és személyreszabható hangzás is.
Én nem próbáltam ki mert nem kell, ennek így jó a hangja ahogy van.

Összegzés:
Számomra megérte megvenni mert pont azt kaptam amit szerettem volna már régóta.

Pro:
-Nagyon jó hangminőség.
-Baromi erős basszus hatás.
-Jó ár / érték arány.
-Van hozzá applikáció.

Kontra:
-Nincs HiRes Audio támogatás.
-Nincs aptX és ANC.
-Súlyra nehéz.

A fent leírtak saját véleményem/tapasztalatom!

Hozzászólások

(#1) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Örülök hogy örülsz! Jó cuccnak néz ki. Viszont van megoldás mindenre is, ha basszus kell hányásig:[link]

(#2) AuraSync válasza Jack Hunter (#1) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Az elején leírtam, hogy tök mind1 mit teszek a szobámba az nem szól szépen.
Van egy mély hang oltópont is benne ahol a bass szinte nulla, a fal mellett meg nem lehet megmaradni.

Nem eladni akarom a házat és nem is akarok bele ilyen általad linkelt ocsmányságot. :N

Na mind1 látom átjött a lényege a bejegyzésnek, miért nem linkelted mindjárt ezt? :W

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / GTR 3 Pro / Q80T 65" / Crusher EVO / I5 12600K / RTX 3080 / SBZ / R2850DB

(#3) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag

Arról a Microsoft féle fejhalkgatóról írhatnál pár hasonló szót, tervezek egyet beszerezni... :) Érdekelne a teljeskörűbb véleményed róla. :K

/ Fuji P710 PC | Series S | iPhone 11 \

(#4) Tim82


Tim82
nagyúr

Próbáltam segítséget kérni a Prohardver Fejhallgatók topic-ban de mintha ott sem lettem volna. Már megszoktam ha kell valami akkor messziről el kell kerülni a magyar fórumokat.

Tedd hozzá, hogy a vezetéknélküli fejeses topikban jártál így, valahogy nem mindegy. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#5) Jack Hunter válasza AuraSync (#2) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Azért nem azt linkeltem, mert az kicsivel több mint 60 ezer. ;] Amúgy meg nem kell rögtön mérgesnek lenni.Gondoltam, egy ekkora szubnak már jóformán mindegy, hol szól, bőven van benne kraft, hogy érvényesülni tudjon. Persze tudom azt is, hogy szobába már bőven sok, de mint ziccert, nem hagyhattam ki. :)

(#6) AuraSync válasza Tim82 (#4) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Igen és azt is kerestem és azt is vettem.
Csak nézd meg mit írtam abba a topic-ba és hogy miket néztem ki, még linkeket is raktam be.
De ha van rajta jack csatlakozó akkor onnantól fogva az vezetékesnek minősül?
Hát bocs. :U

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / GTR 3 Pro / Q80T 65" / Crusher EVO / I5 12600K / RTX 3080 / SBZ / R2850DB

(#7) Tim82 válasza AuraSync (#6) üzenetére


Tim82
nagyúr

Na akkor ugorjunk neki újra. Ez "A" Fejhallgatók topik, 97k hozzászólással és a PH! első éveiig visszamenő előzménytopikkal. Itt, mint a mellékelt ábra mutatja, nincs egy darab hozzászólásod sem. Ebből váltak ki olyan hajtások, mint a gamer meg a vezetéknélküli fejeses topikok.

Nem azt írom, hogy nincs igazad, hogy "milyen szemetek", miért nem segítettek, azt írom, hogy baromira nem pontosan fogalmazol, hogy ugyan már melyik topikban nem segítettek neked.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#8) AuraSync válasza Tim82 (#7) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog (1)

Igazából már nem érdekel mert valszeg így is úgy is ezt vettem volna szal ejhetjük is ezt a témát. :K
Amúgy amit írtam nem csak arra a topic-ra vonatkozik hanem a PH 90%-ra.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / GTR 3 Pro / Q80T 65" / Crusher EVO / I5 12600K / RTX 3080 / SBZ / R2850DB

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.