2023. január 29., vasárnap

Gyorskeresés

RTX 4090 1 millióért? Na ne röhögtess! (Update)

Írta: | Kulcsszavak: rtx . 4090 . 1 millió . nevetséges . áresés . drága

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tény és való, hogy az NV új csúcs VGA-ja űberbrutál lett de, azt senki ne magyarázza be nekem, hogy ennek ennyi az ára. Továbbá ehhez kell legalább egy jó minőségű 850-1000W-os táp ami szintén nem olcsó mulatság.
Sőt lehet a gép házat is le kell hozzá cserélni, hogy mindez el is férjen.

Látom gőzerővel el kezdték Hardveraprón árulni ezt a VGA-t már másnapi átvétellel ami tök jó mert végre hozzá lehet jutni a VGA-khoz, de legyünk reálisak... a magyarországi gémörök hány %-a fogja tudni ezt megvenni mikor sokan még 300Ft-ot is sajnálnak Gém Pass PC előfizetésre, hogy az újonnan megjelenő játékokkal tolják? (Scorn, The Plague Tale: Requiem)
Nem inkább fogja és beszerzi a virágbolti verziót amivel csak a baj van. Na ezek vagytok ti. :W

Az én véleményem erről az egészről csak annyi, hogy a magyarországi felső tízezer kölkei meg a bányamesterek fogják csak ezeket ennyiért megvenni míg mi egyszerű emberek megvárjuk amíg ez az ár szépen lassan lekúszik.

Már most lehet látni, hogy megy az egymásra licitálás. Nem rég még 990k volt a legolcsóbb, most már van 940k-ért is és ez mind pár nap alatt történt. Tehát már vesztett a VGA az árából úgy, hogy még szinte alig jelent meg. Remélem aki 1,2 milláért vette most boldog és jön majd a 3D Márk eredményeivel a megfelelő topic-ba farkat méregetni. :))

Ja és csak, hogy tudjátok a 12GB-os 4080-at törölték egy tollvonással. Igazából nem is értem kinek kellett volna az a VGA. :U

Na de, hogy egy kis realitást is lássunk a dologba egy sima 3080 manapság bőven elég 1440p-re magas FPS számmal ha valakinek van hozzáértése bekonfigurálni az adott játékot. Én pl az Assa Valhallából is kihoztam a 110FPS-t simán úgy, hogy grafikából szinte vissza sem vettem.
Most kajak azért vegyek egy 4090-et 1 milláért, hogy ugyan ennyi FPS-t elérjek csak DLSS nélkül? (120Hz-es megjelenítőre vonatkozik ez)

Az NV saját magát billenti seggbe főleg a DLSS 3-al. Most kajak ha az tényleg ilyen jó akkor egy 4060-al is meg lesz a 120FPS az azt támogató játékokban töredék áron.

Aki egy kicsit tapasztaltabb a PC világban és sok VGA generáción van túl már biztos tudja, hogy itt megint nagy szerepe van a márketingnek. Szuper sok FPS-t mutogatnak a csúcs VGA-val de az alatta lévő 16GB-os 4080 már nem hozza a várt normákat. Túl nagy a szakadék. Kíváncsi vagyok hogy ezt majd az ára is tükrözi-e. Valszeg nem fogja főleg itthon nem.

Az én személyes véleményem az, hogy akinek jelenleg sima 3080-a van annak a legjobb választás a 16GB-os 4080 lesz ha feljebb akar lépni és játékra akarja használni nem farokméregetésre a 3D Márk topic-ban.
Bár arra is fogjátok nem igaz? Felhúzzátok, hogy 110 ponttal többet mutasson egy bencsmárk, hogy aztán a játékban meg fagyjon ki az egész a francba mint ahogy az szokott.
Aszondják stabil tuningot ki kell tesztelni. Egy manuál tuning soha nem lesz stabil. Tapasztalat.
Én is voltam így vele, amikor már 1 hónapja ment a 2080-on a tuning akkor jött egy gém ami már a menüben VGA driver fagyást okozott. Tuningot kikapcsolva nem volt ilyen gond.

Na de vissza a témára. Vásároljatok csak kedves Magyar társaim hisz minden olcsó most a VGA is meg a vellany is. :))

Miről beszélek hisz a vidéki városban is egymás után mennek a 15-20 millás új RAV4-ek... jó világ van itt. :K

Update 1:
Látom megindultak lefelé az árak az Alza előrendelői ár már "csak" 857k.
Jó van megy az még lejjebb is. Azon csak nevetni tudok aki 1.2 milláért vette. :DDD
Ha jól kalkulálunk akkor egy 16GB-os 4080 olyan 550k körül lesz.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.