2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Forza Horizon 5: Az év csalódása számomra (Update 4)

Írta: | Kulcsszavak: forza horizon 5 . autós játék . vélemény . teszt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mielőtt még belekezdenék szeretném leszögezni, hogy imádom a Forza Horizon szériát sztem az egyik legjobb Open World autós játék ami valaha megjelent.
Továbbá az itt leírtak csak a saját véleményem!

A játék jó tulajdonságaira nem akarok kitérni mivel ennek a bejegyzésnek nem az a címe, hogy mennyire király hanem, hogy miért csalódtam benne.

Igen tisztába vagyok vele, hogy ez egy árkád játék ami eléggé fun kategória tehát nem érdemes komolyan venni ennek ellenére én leírom mindazt ami zavar engem a játékban.

-A borítókép engem már arra késztet, hogy érdekesen nézzek a fejlesztőkre. Egy Mercedes AMG-t ugyan hol máshol kell használni mint földes úton. Gondolom a készítők szuper autóikat a porba mocsokba használják a valóságban is. Kiábrándító a borítókép olyan mintha gyorsan az utolsó öt perceben rávágtak volna a képre valami terep autó helyett az AMG-t. De miért most nem? Kajak mintha nem illene oda ráadásul kanyarodik egyenes úton. (tudom persze persze driftel)
Kíváncsi lennék mennyit fizetett ezért a Mercedes ezeknek.

-A játék során mást sem láttam csak a Kapcsolat megszakad üzenetet ami eléggé idegesítő tud lenni sok sok óra után. Így vettem is a bátorságot és a borítóképre ráraktam mert kb így reális a dolog.
Lehetne a neve ezentúl Forza Horizon 5 Network Error Edition.
Igen tudom tudom még sok a játékos nagy a terhelés igen igen meg lehet mindent magyarázni. Van annyi pénze a Májkrowévszoftnak, hogy tudjanak megfelelő szervereket biztosítani a játéknak nem kell őket sajnálni. Vagy csak egyszerűen ki kellett volna hagyni az Online részét engem amúgy sem tud érdekelni főleg, hogy a mai világban tele van csalókkal minden.

-Talán az eddig legrosszabb Menü zene a Horizon történelme során sztem. Igaz olyan Mexikós hangulata van és jó a fülnek de kb ennyi. Az előző részekben sztem sokkal hangulatosabb volt amolyan beleborzongós zene volt a szép hosszú mélyekkel. Ez valahogy olyan olcsó zenének hat amit az egyik random utcai zenész játszott el nekik pár dollárért.

-Szuper autókkal földes úton, sivatagban dombon felfelé 180-al pályagumikkal nagyon biztató tud lenni megöli egyszerűen a játék hangulatát. Tehát magyarul vehetjük úgy, hogy ebben a játékban a fizika nem úgy működik mint a valóságban. De most nem emberek? Hát hogy néz már ki de tényleg amikor 5cm hasmagasságú Lambóval vágok át a sivatagon 180-al vagy többel. Kb 10 méter megtétele után elsüllyedne a francba.
Igen tudom, hogy az előző részekbe is ez volt de azt hittem végre felnőnek a fejlesztők és visznek bele valami kis realitást és nem csinálnak belőle NFS-t.

-Ha már NFS a tereptárgyak sem igazán fogják vissza az autókat és úgy törnek mint a ropi ami szintén úgy néz ki mint valami bazári olcsójános játékban. De persze van olyan tárgy mint a kis repülő szárnya a reptéren ha annak nekimész olyan mint a beton. De ez elmondható sok más tárgyról is amik vagy törnek vagy nem.

-Az XP és Fast Travel táblák már megint lehetetlen helyekre kerültek és arra ösztönzik a pléjert, hogy órákon keresztül ugráljon az autóval mint valami idióta. Még az XP-t talán megérteném de a Fast Travel-t minek a házak tetejére felrakni? Heh? Fejlesztő? Remélem ti is sokat szoptatok vele mire leugráltátok mind, hogy kössön a lábatokra a beton. Szánalom komolyan. Időhúzó baromság és csöppet sem szórakoztató.

-A kapott CR továbbra is nagyon kevés. Sok 100 órát bele kell ölni a játékba ahhoz, hogy elmondhasd van pár jó autód. Persze ez ugye még több óra ha megpróbálsz Easy szinten játszani.

-Na a nehézségi szintek gyerekek.. hajjaj ott aztán megint vannak gondok. Ugyan azon a nehézségen egy azon küldetéssorozaton belül az egyik verseny csukot szemmel meg van a másik meg éppen csak hogy elérem a célt és meg lesz az 1 csillag. Továbbá természetesen már Átlag nehézségi szinten csal a játék ami eléggé frusztráló főleg úgy, hogy pofátlanul próbál a játék kedveskedni olyan dumával, hogy úgy látszik könnyen nyersz feljebb kéne állítani a nehézséget nem? Aha azt a következő menetnél meg 3. leszek csak mert van mindig 1-2 autó ami valami okból kifolyólag mindig gyorsabb mint a többi. Tehát az AI maradt ugyan olyan rossz mint az előző részekben. Tehát itt is copy-paste volt. De az AI által vezetett autók mozgásával sincsen minden rendben.

-Az autófelhozatal is gyér. Csomó olyan autó benne van amit sztem senki nem is használ mert ócskák, régiek, rondák. Ehelyett inkább lehetett volna bővíteni új autókkal. Hol az új BMW széria? Pl eltűnt az X6-os is. Vagy az új Audi-k? Polstar?
Heh lassan odáig jutunk majd, hogy ilyen noname kitalált autókat tesznek bele mint valami Androidos játékba.
Hát ha így megy tovább a sorozat akkor nem is lesz több számomra.
De bezzeg ilyen Drift akármi kocsikból aztán kellett bele 10db is mert azok nélkül aztán nem is lenne játék. Ráadásul én rühellem minden autós játékba a driftet szal nekem azok pont nem hiányoznának a játékból.

-Ha a kocsi fennakad valamin mert ez nem tudom miért elég sokszor előfordult akkor csak himbálózik össze vissza meg pörög aztán kész. Hol tudom ezt resetelni? Jaaa sehol. (kikapcsolt visszajátszás esetén)
Vagy új autót kérek le vagy elteleportálok valahová.

-Ha már teleportálás megint pofátlanul 2 millát ki kell azért csengetni, hogy tudjál a térképen bárhová utazni.
Nem elég, hogy megveszem 1000Ft-ért a Kincsestérképet ááá nem... nem elég hogy utána megkeresem mindegyik táblát ááá nem... még vegyem meg a házat is. Köszi. 2 milla megy a levesbe amit költhettem volna kocsikra vagy tuningra.

-Na meg a tuning... hol a beharangozott Body kit dolog? Megint csak az arra specializálódott autókra lehet pakolni dolgokat. Ebben sem lett sok fejlődés.

-Ami legjobban kiakasztott az a Pörgetés. Ez olyan szinten szánalmas, hogy már előre röhögök egy pörgetésnél na vajon megint milyen szemetet kapok az inventorimba? Egy ruhát, duda hangot, mozdulatot, egy kis alamizsna CR-et vagy éppen valami szemétre való autót amit soha nem fogok használni?
11 óra játék alatt kb 2 autót pörgettem ki amit használtam is EGYSZER.
Volt olyan, hogy 3 szuper pörgetés alkalmával 1 autót kaptam a többi mind vacak lim-lom volt.
A poén az, hogy szinte csupa olyan autókat pörgettem ki amit a Horizon 4-be is kipörgettem. Copy-Paste ez is?

-Továbbra sem jegyzi meg a játék a széttört tereptárgyakat ez főleg körversenynél néz ki viccesen.
Ezt azért is emelem ki mert anno már a GTR széria is megjegyezte ezt és azok hány éves játékok már?
A grafikán kívül miben fejlődött a játék most őszintén emberek?

-Hiába van szuper autója az embernek 300-400-as végsebességgel az esetek 80%-ában olyan a pálya ahol véletlenül sem tudod kihasználni őket mert kanyarból kanyarba mész.
Ugye itt is vannak olyan autók amik végsebességre jók meg vannak amik gyorsulásra jók. Nyilván a kanyargósabb pályára a gyorsulás a jobb míg egyenesre a nagyobb végsebességű.
A legtöbb esetben nem lehet a pályához megfelelő autót választani.

-Az autók fényképezése is kínszenvedés. Ugye az előző részekben is lehetett autókat fényképezni jutalmakért és ugyan úgy megint el van rontva. Egy verseny elején honnan tudom, hogy az adott autók közül már mindet lefotóztam-e? Sehonnan. Indul a verseny és akkor lehet fotózgatni. Nem találtál új autót. Na bumm. Miért nem lehet ezt egy fénykép ikonnal vagy egy kiírással megoldani, hogy hé ebben a versenyben van egy autó amit még nem fényképzetél le.
Ráadásul még itt motiváció sincsen mert csak semmirevaló 50 pontot kapsz érte míg a 4-ben legalább változatosan kaptál vagy CR-t vagy pörgetést vagy mást. Áhh mindent IS elrontottak ebben a játékban.

-11 óra vezetési időt ír a játék tehát vehetjük ezt a játékidőnek amit tényleg játékkal töltöttem nem azzal, hogy azt nézem milyen bugyuta történeteket mesélnek egymásnak a karakterek amikor egy egy küldetés elindul. Nem tud érdekelni kinek-minek a kocsija csak hagy menjen már a verseny. Ha legalább el lehetne hajtani a ezeket a semmirevaló párbeszédeket de nem lehet.
Ja meg ki az a szerencsebogár aki a feliratokat olvassa miközben éppen 350-el repeszt az úton?
Azért írtam a 11 órát mert ennyi volt kb amíg befejeztem az összes küldetést amit adott a game.
Csak a versenyek vannak hátra meg random veszély táblák az úton. Hát ez őszintén nem volt olyan sok.
102-es vagyok, 119 autóm van meg maradt kb 2 milla kreditem.

-A pajta leletek.. huhú.. mindegyik pajta ugyan úgy néz ki kívülről még csak arra sem vették a fáradságot, hogy az ajtó más színű vagy alakú legyen. Továbbá a karakterem is mindig ugyan úgy várakozik ott.
Copy-Paste.

-A nézőközönség is megéri a pénzét. Menjetek be egy fesztivál helyszínre és figyeljétek a szurkolókat.
Folyamatosan jár a kezük meg ugrálnak úgy mintha százával mennének el az autók ott.
Pedig csak egyedül én álltam ott egy helyben. Szóval vicces amit művelnek.
Igazán feltalálhatná már valaki a "dinamikus" nézőközönséget akik csak akkor hajráznak ha tényleg van valami esemény.

-Az autó kereke ha gyorsan forog akkor már csak egy textúra. Csak figyeljétek meg. Elindulsz szép lassan egy darabig valós időben pörög aztán átvált egy pörgő textúrára ami egy szép kidolgozott autón igen csak vicces és egyben siralmas látvány is. Van még itt mit fejleszteni...

-Ha vége egy küldetésnek akkor felajánl a térképen egy vagy két opciót, hogy hova menjek legközelebb. Ezt nem lehet elhajtani választani kell. Ha választasz bezárja a térképet majd nyithatod meg újra, hogy teleportálhass. Jaaaaaaaaaaaaj komolyan miért??????? Miért nem lehet egyből teleportálni már ott?

Így első körben ennyi dolog jutott eszembe ami nem változott/fejlődött vagy idegesítő a játékban.
Szerencsémre Game Pass-ban benne van a játék, a Prémium-ot meg olcsón meg tudtam hozzá venni így nem kell a fejemet a falba vernem, hogy már megint mire adtam ki sok sok pénzt.

Ha a Horizon 6-ot is így elbagatellizálják akkor valszeg elengedem a szériát a jövő generációjának akiket talán majd megtanít arra a játék hogyan kell sivatagba 200-al repeszteni ültetett autóval.

Azért lapát legyen nálatok! :DDD

Ja és ne felejtsük: Megszakadt a kapcsolat. Kérjük próbáld újra később. :R

Szerk.: Nem tudom hová sikerült belinkelni a bejegyzésemet, de köszi a sok megtekintést. (5100+ eddig)
Végre láthatjátok egy nem fanatikus gémör szemszögéből is a dolgokat amolyan józan paraszti ésszel leírva.

Látom sokaknak nem tetszik az amit írtam, de nem tud érdekelni.
Lesz még ilyen bejegyzés hajjaj de mennyi.... :U

Amúgy érdekes azt látni, hogy több tízezerféle probléma közül ami sújtja a világot és ezt az országot a legnagyobb probléma most az, hogy mertem pár negatív gondolatot írni egy játékról.
Nem baj ha romokban az egészségügy, nem baj a bevándorlás téma, nem baj a klíma válság, nem baj a magas üzemanyag ár, nem baj a kovid, nem baj az elszegényedés, kilakoltatás... míg az egyik dőzsöl a másik az utcán alszik.
Nem, most a legnagyobb probléma a Forza Horizon 5 bejegyzés amit AuraSync írt.
Hát így nem is csodálkozok ezen az országon, hogy itt tart.

Ha egy ilyen ártatlan bejegyzés ilyen nagy nézőközönséget hozott akkor mit szólnátok ahhoz ha szidnám az összes eddigi megjelent kedvenc játékotokat?
Mondjuk a csíterekkel teli KoD-ot vagy BF-et vagy CS-t vagy az új bátülrojál sz@rokat amiket én szívem szerint betiltanék vagy a semmirevaló souls és roguelike gémeket és ne feledjük az életképtelen random fa/fű/wc szimulátorokhoz hasonló alkotásokat sem.
Hirdetéseket kéne tennem a bejegyzésbe és akkor még pénzt is keresnék vele.

Hozzászólások

(#1) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Jól felhúztad magad egy vacak játékon... :) Nooffense reagálnék, ha megengeded. Leszögezem, amennyire vártam nálam se érte el azt az élmény faktort amit kellett volna. Pár éve én ezért a játékért -a negyedik részeért- vettem Xbox One-t. :)

Borítókép, AMG terepen, szupikocsik sivatagban stb.

Láttál már hillclimb versenyt? Javarészt aszfalton megy, de azért azok az 5 centis hasmagasságú kocsik elég szépen maguk alágyűrék az egyéb terepviszonyokat is. :) Remek példa rá játékok terén a DiRT 3, abban ott volt a trailblazer játékmód, erről szólt. :) És az a DiRT még viszonylag nem az árkád szférából származott.

Zene

"Ez valahogy olyan olcsó zenének hat amit az egyik random utcai zenész játszott el nekik pár dollárért."
Most komolyan ezt írtad egy mexikói helyszínű játéknál? :DD Az emberek 3/4 ott utcai zenész és ilyen zenéket játszanak. :D Ez a lényege, ez az íze, ez adja át a mexikói hangulatot, nem az az emlegetett mélyorgia amit emlegetsz. :D Egy vihuela vagy egy maracas messze nem fog nekünk mélyeket produkálni. :D

XP tábla a háztetőn

Kényszeríett valaki, hogy órákig ugrass az autóval? A-a, viszont van akinek meg tetszik, ha kell ilyen kis apró -olykor bosszantó- mutatványokat csinálni. Én se szedtem össze még 1 olyat se, az az 1000 TP vagy 3000 nem sokat dob a szintemen. :D

Autók

570+ autó van a játékban... És gyér? Nyilván repetitív, nyilván lehetnének benne újabb kocsik is, gondolom van ennek valami licensz oldala, az Ms meg túl zsidó hozzá, hogy fizessen érte. De a felhozatal minden csak nem gyér. :) Azért mert neked nem tetszik egy oldtimer mondjuk, vagy csúnyának tartasz egypárszáz autót, pl. nekem kifejezetten nincs gondom velük, sőt, legutóbb egy agyontuningolt Bel Air-el aláztam halomra az Átlag szintű AI-t, és kegyetlen élvezetes volt.
Driftelni pedig jóóóóóó! :DD

Kocsi fennakad
Menü-be kimész és megnyomod a bal kart. :)

Pajta leletek, pörgetések

Már a FH4-ben sem értek ezek lószékletet sem, miért vártad, hogy idén ez másképp lesz? :DD Habár a kocsikkal megint nem értek egyet, nem tudom, hány kocsim van, de majdnem mindbe beültem már amik pörgetésből lettek. :D

CR

Mire kevés? Jelenleg van kb. 1.5 millióm, 2 kocsit tuningoltam, az autók meg 3-4 versenyenként esnek szal még vennem se kell. A legtöbb kocsi meg tuning nélkül is bőszen megállja a helyét. :D

Amikkel ugyanakkor maximálisan egyetértek...

Szerver gondok

Az ideg szétvágott már tegnap is mikor haverral akartunk nyomulni, és 3 percenként elfosta magát a szerver, vagy nála, vagy nálam... A másik kedvencem mikor repesztek egy új versenyhez -teleport off, élvezni akarom a sebességet-, és egyszer csak 0-ra fékez mert a szerver megint székleteskedik! Imádom!

AI
Szebben le se írhattam volna!

Tereptárgyak

Bár szintén az a helyzet mint a FH4-nél... Már ott sem szabott sok minden gátat az autóknak. Kedvencem mikor két egyforma fa közül az egyik megakaszt, a másik meg nem. :DD

Tuning

Ja, bár ez részlet kérdés, én pl. átlagban letisztult autókat csinálok. Minimális spoiler, egy kis lökhárító stb. Ezek a body kitek csak néhány kocsinál néznek ki igazán jól. Azért örültem, hogy pl. a fentebb említett Bel Air-nél volt olyan motorháztető amiből kilógott a motorblokk! :B :K

Na de nyugi, nem vitázni jöttem, nem is bántás, csak egy könnyed viszontválasz! :) :D

[ Szerkesztve ]

n o p e !

(#2) Silεncε


Silεncε
őstag

Szuper autókkal földes úton, sivatagban dombon felfelé 180-al pályagumikkal nagyon biztató tud lenni megöli egyszerűen a játék hangulatát. Tehát magyarul vehetjük úgy, hogy ebben a játékban a fizika nem úgy működik mint a valóságban. De most nem emberek? Hát hogy néz már ki de tényleg amikor 5cm hasmagasságú Lambóval vágok át a sivatagon 180-al vagy többel. Kb 10 méter megtétele után elsüllyedne a francba.
Igen tudom, hogy az előző részekbe is ez volt de azt hittem végre felnőnek a fejlesztők és visznek bele valami kis realitást és nem csinálnak belőle NFS-t.

De most komolyan, mit vársz egy deklaráltan casual (tehát még csak nem is simcade, az a Motorsport) játéktól?

Engem az jobban zavar, hogy ez a rész igazából egy az egyben a 4 csak lecserélték a mapot (a harmadik rész óta nincs érdemi fejlődés, de valószínűleg ebben már nincs is több). Remelem, hogy most jónéhány évre elteszik a szériát pihenni (mondjuk a következő generáció elejéig) és a hatodikra mutatnak valami újítást is (meg egy Japánt, mint helyszínt)

[ Szerkesztve ]

(#3) joey04


joey04
titán

a hálózati hibák, meg hogy nem lehet resetelni az autót jogos, a többi szubjektív véleményeken alapuló hiszti.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#4) Bib


Bib
őstag

A zene nem jó? Többször is végig hallgatom mielőtt belépek, egyszerűen libabőr.

(#5) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Én a hárommal voltam így,kipróbáltam,úgy ítéltem meg hogy felejtős.Hogy csak egy rossz dolgot írjak le belőle,a traffipax kihívás+ forgalom kombó.Tegye fel a kezét aki nem húzta fel magát rajta.Aztán belekóstoltam a négybe,ahol 90% ugyanezek bökték a csőröm amit leírtál: földúton szupersportkocsikkal,nincs egy normális egyenes szakasz ahol feszegethetnéd a csúcssebességet,random módra törő/törhetetlen tereptárgyak,stb. Szóval köszönöm az írásod, már tudom,hogy az ötös rész sem az én játékom.Maradok a Snowrunnernél.

(#6) Silεncε válasza joey04 (#3) üzenetére


Silεncε
őstag

nem lehet resetelni az autót

De, lehet, bemész a menübe és left stick.

Jack Hunter: nincs egy normális egyenes szakasz ahol feszegethetnéd a csúcssebességet,

Minden részben van autópálya szakasz, ahol annyival mész, amennyivel akarsz

[ Szerkesztve ]

(#7) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

...mégis,a versenyekben alig van autópályás szakasz. Olyan van persze, hogy egy kicsi szerephez jut. Kivágnak belőle egy rövid részt, aztán versenyezzél. Épp pakolnád az ötöst, de máris jön a kanyar. Ez persze csak az én nyűgöm. Különben is, ott van a reptér, ott lehet repeszteni,nem? De. Nem. Olyan sprint/circuit verseny nincs, ami az egész autópályát/repteret kihasználná. De ez csak az én nyűgöm. Jaj, másik kedvencem a cross country, amikor tökön-paszulyon vágtatsz át. Azt a feneette ellenőrzőkaput mindig sikerül kanyarba, olyan ívre rakni, hogy még véletlenül sem tudsz nagy svunggal átmenni rajta. Vagy csak az utolsó pillanatban veszed észre. Vagy olyan szűk, mint a szűz csaj segge. Persze a másik frankón lelök, kitol, aztán ha "véletlenül" nem sikerül átmenni a két zöld zászló között, hát visszarak elé. Igaz, közben meg lemegy a fél verseny, körülbelül esélytelen onnéttól a győzelem, és még a szart is meg lehet fűszerezni, mert úgy rak vissza, hogy közben az utolsó használt fokozatban marad a váltó. De legalább van visszapörgetés, nyomvonal mutató nyíl, abs, bbs, eps, ips vezetőtámogató segéd. Meg rohadtjó grafika, hogy fél óra után, az agyérgörcs előtti pillanatokban gyönyörködhess a tényleg szép tengerparti naplementében. Igaz, volt réges-régen, egy messzi messzi távoli galaxisban egy autós videojáték, ahol mindezeket nélkülözve lehetett élvezeteseket versenyezni. Kockás grafikával, egy alap autóval kezdődően,amire nevetséges body kiteket lehetett pakolni, faék térképpel, egy szem nyíllal az autó felett. Egy időlassítóval meg nitróval, bináris gázpedállal lehetett hatalmasakat driftelni, kilökdösni a hülye rendőröket, ugratni bele a vakvilágba, csak úgy. Alulról törtél a csúcsra, egy szaros Puntóval gyaláztad a Suprát. Jó volt. A Forza kezdésnek aládpakolja a Shelby-t, a GTR-t, a bömöst. Megveheted fillérekért akár az Agera-t is. Hogy csapathasd vele földúton, erdőn-mezőn. Egen. A Forza jó játék.

(#8) AuraSync válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog

Hozzáírom a cikkhez amit mondtál mert teljesen igaz. :R
Szuper autók 300-400-as végsebességgel és akkor olyan pályákat kapunk ahol kanyarból kanyarba megyünk.
Mi fékezünk mint a veszett az AI meg úgy megy mintha sínen futna.
Azon röhögök amikor miután célba értem megjelennek az AI által vezérelt autók és szépen libasorba mennek még csak előzési kényszer sincsen bennük a másik iránt.

Ja meg még valami amit bele kell írnom mert idegesítő.. a fényképezés része...

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB

(#9) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Gondolkoztam rajta,hogy írok egy hasonló ízű cikket, neki is fogtam, de visszaolvasva túl erős volt,így ment a süllyesztőbe,nehogy néhány elvakult gémer ízekre szedjen.Minek vitatkozni ha nem muszáj.Szóval azért becsülöm a bátorságod,hogy ilyen témát feszegetsz,bár itt a Logouton azért normális emberek vannak.A játékról még annyit, röviden,hogy bár szép,de üres.Régebben a játékélményért játszottál,manapság a grafika miatt.Ideig-óráig.Elgondolkoztam rajta, milyen is lehet felfrissíteni valamelyik régi NFS-t ilyen szép környezetben, ilyen autókkal,úgy,hogy a játékmenet a régi maradjon.Huhú!

(#10) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Ezt még magyarázza el nekem valaki:

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.