2022. május 18., szerda

Gyorskeresés

Ezzel a bolttal vigyázz! TipTop Laptop. (ügy lezárva)

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rengeteg online vásárlásom volt már az évek során mindenféle boltból, de még soha nem jártam úgy mint ezzel a bolttal: TipTop Laptop.

Rendeltem náluk 2021.11.17-én délelőtt egy tabletet 52k-s áron előreutalással.
Még aznap este folyamán e-mail-ben le is mondtam a megrendelést mert meggondoltam magam.
Aznap este erre már természetesen nem vártam választ.

Másnap délben mivel nem jött válasz szintén küldtem nekik egy e-mail-t ami ugyan úgy a rendelés lemondásáról szólt. Nem jött válasz.
Felhívtam őket telefonon többször is, egyszer sem vették fel.
Helyette jött két óra múlva egy e-mail a GLS-től, hogy a csomagot előkészítették nekik átvételre.

Na több sem kellett megint írtam nekik egy e-mail-t, de ezúttal belefogalmaztam a Békéltető testületet is meg azt is, hogy a csomagot nem fogom átvenni ha kihozzák.

Érdekes rá 10 percre meg is jött a válasz, hogy: Az elállást rögzítettük.

Erre küldtem egy válasz e-mail-t, hogy köszönöm szépen és hogy adjak-e meg adatokat a pénz visszautaláshoz. Erre természetesen azóta sem jött válasz.

A mai napon letellett a törvénybe foglalt 14 napos pénz visszautalási idő szóval írtam nekik egy újabb e-mail-t amiben megint belefogalmaztam a Békéltető testületet.
Azóta sem jött válasz és persze pénz sem.

Ki van írva a bolt oldalára ez a szöveg: Telefonos ügyfélszolgálatunk jelenleg túlterhelt, várjuk megkeresésed emailben.

Ez egy nagy kamu. Semmiféle túlterhelés nincs mivel mindig kicseng a telefon és az ember hiába küld nekik e-mait-t arra nem igazán jön válasz.

A bolt az Árukeresőn többnyire pozitív értékeléssel bír mivel teljesíti a megrendeléseket és úgy látszik ha gond van együtt működik a vásárlókkal.
De természetesen vannak 1 csillagos értékelések is ahol dettó ugyan ez a gond, hogy SOHA nem veszik fel a telefont és az e-mail-re sem válaszolnak.

Ilyen szintű trehány céget sem láttam még pedig pár éve benne vagyok már az online vásárlásban.

Holnap az az 2021.12.03-án veszem fel a kapcsolatot a Békéltető testülettel.

A bejegyzést azért hoztam létre, hogy megmutassam lépésről lépésre hogyan is működik egy ilyen dolog segítve ezzel másokat akik hasonlón járnak egy bolttal.

1 nap:
Reggel megint írtam nekik egy e-mail-t amiben jeleztem nekik, hogy az eljárast megkezdtem a helyi békéltető testületnél és pár óra múlva megérkezett a stornó számla.
Majd rá pár óra múlva megérkezett a pénz is a számlámra.

Nem tudom hova tenni ezt a céget nem értem meg miért kell az embernek fenyegetőzni ahhoz, hogy végre történjék valami.

Azt tudom, hogy ebből a boltból soha többé nem fogok vásárolni semmit semmilyen módon.

Utóirat az okosoknak:
Ha utánvéttel rendelsz egy noname bolttól ugyan úgy át tudnak vele verni hisz a csomagot csak akkor veheted át illetve bonthatod ki ha azt már kifizetted a futárnak.
Szal nem ugyan ott vagy vele? Sőt talán még rosszabb is a szitu.

Hozzászólások

(#1) KISDUCK


KISDUCK
őstag

Hát gondolom levontad az eset tanulságait, de azért összegezném:
-ingyom-bingyom weboladalról nem rendelünk előre utalással, pláne ha még csak https kapcsolatot se tudnak felmutatni.

(#2) AuraSync válasza KISDUCK (#1) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog

Utólag könnyű okosnak lenni. ;)

Rengeteg noname oldalról rendeltem már és soha nem volt gond egyikkel sem ahogy ezzel sem lett volna ha nem mondom vissza megrendelésem.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / Crusher EVO / I5 12600K / RTX 3080 / SBZ

(#3) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

ÉS engem mindig fujjolnak, hogy soha nem rendelek sehonnan előreutalással. Felőlem lehet 4 millió pozitív értékelése is akárminek, kinek. :) Na, de no offense, nem okoskodás, csak ez az álláspontom. :)

Kíváncsian várom az ügy fejleményeit, remélem sikerrel jársz! :K

/ Fujitsu Esprimo P710 PC | HP 250 G6 | Xbox Series S | iPhone 11 64GB | iPad 2018 32GB \

(#4) KISDUCK válasza AuraSync (#2) üzenetére


KISDUCK
őstag

Igen utólag könnyű okosnak lenni, de nincs az Isten hogy ilyen zug oldalakról rendeljek előre utalással, szóval ebben a helyzetben előre is okos lettem volna. ;]

(#5) AuraSync válasza RawrrSoul (#3) üzenetére


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog

Elolvastam a helyi Békéltető testület oldalán az eljárás folyamatát és lazán lehet az ügyből több hónapos tortúra is akár.
Amúgy nem értem mi a jó ebben a boltnak hisz rendes telephelyük is van nem igazán tudnak elbújni a felelősség alól.

Az e-mail küldéssel természetesen nem fogok felhagyni naponta fogom őket tájékoztatni arról, hogy elkezdtem a folyamatot.

Én is kíváncsi leszek rá amúgy hogy, hogyan fog ez az ügy lezajlani.

Amúgy munkatársam és haverja még rosszabbul jártak mivel ők egy "fantom" cégtől próbáltak meg vásárolni egy 90k-s VGA-t.
Se VGA, se pénz vissza, se semmi, a bolt megszűnt pár napra rá.
Beletörődtek és nem indítottak eljárást.

Azért ez az eset nem ugyan az szerencsére.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / Crusher EVO / I5 12600K / RTX 3080 / SBZ

(#6) AuraSync


AuraSync
senior tag
LOGOUT blog

Ügy lezárva, bejegyzés frissítve.

S21 Ultra 5G / Galaxy Fit2 / Q80T 65" / Crusher EVO / I5 12600K / RTX 3080 / SBZ

(#7) PSti


PSti
tag
LOGOUT blog

De miért gondolják sokan, hogy kell előre utalni? Miért nem jó futárnak kifizetni amikor megjön?

(#8) Balika911 válasza PSti (#7) üzenetére


Balika911
félisten

Gyakran látok még ma is olyat, hogy a futárnál csak kp. lehetséges, az utolsó rendelésemnél pedig csak kp. és 1000 forint plusz díj.

(#9) Tikakukac


Tikakukac
titán

Hehe, az öreg tiptop laptop.

Akkor elárulom, hogy ez a brigád már sok-sok-sok éve nyomja ezt a bulit. A te eseted a létező legkisebb szintű, mondanám, hogy porszem a sivatagban. Pár accountot már megettek minden hirdetési portálon, futnak most is, szerintem nincs egy éve, hogy megtaláltam őket megint átcsonagolva.

Nekem a tiednél sajnos sokkal csúnyább történeteim voltak, te megúsztad könnyen, a tanulságokat érdemes levonni: a komolyabb nevű helyeken is úgy fognak megetetni a szeméttel, hogy öröm nézni, de ahol még csak félelem sincs a név berombolása miatt, na ott viszont nagyon el tudnak húzódni a dolgok :K

PSti: A magyar piacon valamiért még mindig tartja magát, hogy csak utánvét, mert az megold dolgokat, nem lesz átverés. Meg majd kibontom és megnézem.

Nekem nem egy rendőrségi ügyem volt abból, mert nem a megrendelt cuccot kaptam meg. Megkaptam és kiifzettem a dobozt? Igen. Az volt benne amit kértem? Nem. Tehát akkor ezt megbeszéltük, hogy nem segít semmit.
Kibontás: ez egy extra díjas tétel. Amit a feladó kérhet és fizet ki. Ha ez nincs, akkor jó hülye a futár ha enged dobozt bontani. Neki a feladata az árut sértetlenül beadni. Hogy mi van benne az neki egy irreleváns tétel. Mondanom sem kell, ilyet 1-2 nagyon komoly cég használ csak, mindenki más befürdik megint.
Olyanokról pedig, hogy miként fogsz te egy 2-3 óra használat után kijövő hibát kideríteni a postaládáknál egy kibontásnál :B Átveszed, örülsz, telepítesz, majd szomorka fej. Pont ott vagy, mint a féltéglával :P

A KP az egy móka dolog, havi 150k-t vehetsz ki ingyen. Akinek valamiért sok-sok készpénze van annak lehet opció, nálam elég hamar csapna át értelmetlen pénzfelvételekbe. És ez a jellemző már a többségnél, mert a fizu számlára megy.

Szumma: az utalással semmi gond nincs, az emberekkel és a kukába való cégekkel annál inkább.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#10) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

"nem értem meg miért kell az embernek fenyegetőzni ahhoz, hogy végre történjék valami.

Sokszor tapasztaltam ismerősök körében, hogy csak a puffogás megy és nem cselekednek. Nyilván ez az egyén hibája, meg nem mindegy milyen összegről beszélünk. Azonban volt olyan ismerősöm aki nem fantomcégtől rendelt 100 ezres tételben, átbaszták, és ugyanúgy utána csak puffogott ott nekünk, nem ment a pénze után. Mert ja, ugrott már nekem is 1-2 ezer forintom, amit még úgy ahogy lenyel az ember - bár ott sérült termékről volt szó -, bár azt sem kéne. Aztán nyilván sok ilyen ember van aki nem tesz semmit csak várja a csodát, ír egy negatív értékelést, puffog emailbe de érdembe nem cselekszik. Ezek után már a cégnek is egyszerűbb a végsőkig menni, biztos arra várnak, hogy feladod, vagy azt hiszik fedhetetlenek. :)

Szerencsére itt jól zárult az ügy, bár tényleg érthetetlen, hogy mire jó ez a hercehurca. :)

/ Fujitsu Esprimo P710 PC | HP 250 G6 | Xbox Series S | iPhone 11 64GB | iPad 2018 32GB \

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.